Mandelcroissant med marcipan-remonce laves helt fra bunden, hvor dejen hæver natten over. Her er opskriften på de lækreste croissanter.
Mandelcroissant smager fantastisk, og er alt arbejdet værd. For jeg må indrømme, dette er ikke en opskrift for begyndere eller utålmodige, da croissantdej er en smule kompliceret at lave.
Dog skal det ikke afholde dig fra at prøve kræfter med den, fordi det er virkelig et vidunderligt bagværk. Fyldet består af marcipan, mandler, smør og vanilje, hvilket gør opskriften endnu bedre.
Derudover pyntes croissanterne med mandelflager og selvfølgelig lidt flormelis. Du kan sagtens vælge at lave selve croissanterne dagen før, du laver dem helt færdige med mandelfyldet.
Opskrift på mandelcroissant med remonce
Mandelcroissant med remonce og marcipan
Ingredienser
Croissant
- 2 dl sødmælk
- 30 gram gær
- 50 gram sukker
- 1 tsk salt
- 420 gram hvedemel
- 250 gram smør
- 1 stk æg
Mandelfyld
- 50 gram mandler
- 50 gram marcipan
- 50 gram sukker
- 2 tsk vaniljesukker
- 50 gram smør - blødt
- 1 stk æg
- 10 gram hvedemel
Derudover
- 0,5 dl mandelflager
- 0,5 dl flormelis
Sådan gør du
- Start med at varme sødmælken op til lillefingervarme, smuldre gær og rør det sammen. Tilføj 100 gram af hvedemelet. Rør det godt sammen og dæk skålen til, lad den nu stå i 10 minutter.
- Tilføj derefter resten af hvedemelet, sukker og salt. Rør dejen godt sammen og ælt den i to minutter, eller indtil den føles smidig og en smule klistret.
- Tag en tallerken og drys en smule mel på den. Put dejen på tallerkenen og dæk dejen til med husholdningsfilm. Put den i køleskabet og lad den hæve hen over natten eller cirka otte timer.
- Tag smørret og skær det ud i skiver med cirka en centimeter i tykkelse. Put det imellem to lag af bagepapir og rul det let sammen, så smørskiverne hænger sammen. Kom det nu i fryseren i fem minutter.
- Tag dejen ud af køleskabet, og rul den nu ud som en stor firkant på cirka 25x25 centimeter. Put nu smørret i midten af dejen, og fold dejen henover smørret ved at tage fat i hver side af dejen og fold det hen til det modsatte hjørne.
- Rul nu dejen til en rektangel på cirka 60x25 centimeter. Tag den øverste del af dejen og fold ned mod midten, tag derefter den nederste del af dejen og fold den ovenover den øverste fold. Put den nu i fryseren i 20 minutter.
- Tag dejen ud og vend den, så foldens ende ligger lodret mod højre. Gentag nu trinnet ovenover med at rulle dejen ud som en rektangel og derefter folde den. Put dejen i fryseren igen i 20 minutter.
- Gentag trinnet ovenover to gange mere, så dejen i alt bliver foldet fire gange.
- Rul nu dejen ud til en rektangel på cirka 40 gange 50 centimeter. Skær den derefter i lange trekanter af cirka 20 gange 17 centimeter.
- Skær en lille snit i bunden af hver trekant og rul dem forsigtigt til croissant form, dette gøres ved at rulle fra bunden ud mod spidsen.
- Dæk dem nu til med et viskestykke og lad dem hæve ved stuetemperatur i halvanden time.
- Pisk ægget sammen og forvarm ovnen til 200 grader almindelig ovn. Pensel nu alle croissanter. Bag dem i cirka 25 minutter, eller indtil de er flotte gyldne. Lad dem køle helt ned.
- I mens kan du gøre fyldet klar. Hak mandlerne meget fint, tilføj dem til en skål og tilføj marcipan, sukker, vaniljesukker, smør, æg og hvedemel. Rør det godt sammen.
- Tag croissanterne og skær dem over på midten på langs. Fordel trefjerdedele af fyldet i croissanterne, fordel resten af fyldet ovenpå croissanterne og drys med mandelflager.
- Bag dem nu i yderligere fem minutter.
- Server straks dine lækre mandelcroissanter.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tip
Hvis du ønsker at springe over, hvor gærdet er lavest, når du skal lave mandelcroissant, kan du godt lave denne opskrift med købecroissanter.
Så kan du bare tilføje mandelfyldet fra opskriften ovenfor. Herefter kommer du croissanterne i ovnen i fem minutter.
Se også vores andre croissantopskrifter her:
Croissant med Nutella opskrift
Del dine ideer og tanker med os andre her: