Se hvordan du bager en fantastisk smørkage, der også kaldes dagmartærte. Smørkagen bages med creme og remonce i en springform.
Smørkage er en klassisk og populær kage, der laves med gærdej.
Smørkagen laves i en springform med en bund, hvorpå du sætter kanelsnegle, som så vokser sammen under bagningen i ovnen.
Kagen er fyldt med creme og remonce, og der er nok til i hvert fald otte personer i denne opskrift.
Opskrift på smørkage
Smørkage - nem opskrift med creme og remonce
Ingredienser
- 1 deciliter sødmælk
- 40 gram gær
- 300 gram hvedemel
- 2 æg
- 100 gram smør - blødt smør i små tern
- 20 gram rørsukker - eller alm. sukker
- 0,5 teske kardemomme
- 0,5 teske salt
Remonce af
- 100 gram smør - blødt
- 100 gram brun farin
- 2 teskefulde kanel
Du skal også bruge
- 1 portion kagecreme
- 2 pasteuriserede æggeblommer - til pensling
- flormelis
- Pasteuriseret æggehvide
Sådan gør du
- Lun sødmælken i en kasserolle, så den bliver cirka 37 grader varmt.
- Hæld mælken op i en skål, og smuldr gæren i, hvorefter du rører gæren ud.
- Bland mel med kardemomme og salt, og rør det i.
- Rør også gradvist æggene i et ad gangen.
- Til sidst rører du det bløde smør ud i dejen, inden du forsigtigt vælter dejen ud på et meldrysset bord. Ælt den let igennem.
- Læg den tilbage i skålen, og lad den hæve i 25 minutter et lunt sted. Overdæk med et viskestykke.
- Imens laver du kagecremen som beskrevet i linket længere oppe. Lad kagecremen køle lidt af.
- Lav også remonce, hvor du blander smør, brun farin og kanel sammen. Brug gerne fingrene til at ælte det sammen.
- Ælt nu dejen nu let igennem, og tag en tredjedel fra. Form til en kugle og rul den med kagerulle til en cirkel, der er lidt større end pladen til din springform.
- Smør springformen med smør, både bund og side, og læg dejen ned i bunden. Tryk den let langs siden, blot en centimeter.
- Fordel lidt kagecreme ud over dejen, og sæt nogle små klatter remonce på.
- Resten af dejen rulles ud til en firkant på cirka 30 x 40 centimeter, som du fordeler resten af kagecreme og remonce på.
- Tril så dejen sammen til en roulade, som du deler i otte lige store stykker. Som når du laver kanelsnegle.
- Fold flippen ind under "sneglene", og stil den første midt i springformen, og altså oven på dejen med remonce og creme.
- Sæt nu de øvrige syv rundt om, og tryk dem let flade, så de fylder hele formen ud med din smørkage.
- Pensl med æggeblommer, og læg et viskestykke over. Lad dem nu efterhæve i 25 minutter.
- Bag din smørkage i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft. Bagetid er ca. 25 minutter.
- Bag først cirka 10 minutter, hvorefter du med fordel kan lægge et stykke sølvpapir over kagen de sidste 15 minutter, så smørkagen ikke bliver for mørk.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Tag den færdige smørkage ud af ovnen og lad den køle lidt af. Så ser den ud som på billedet.
Rør lidt flormelis ud i en smule pasteuriseret æggehvide, og giv din smørkage lidt glasur.
Se også disse opskrifter:
Kathe nielsen
Der mangler mere mel og dejen er for lille så skak man lave x2 .
Hanne Hoffmann
Hej. Tak for de dejlige opskrifter. Jeg vil prøve denne dagmartærte, men hvor stor springform skal man bruge?
Hilsen Hanne
Madensverden.dk
Hej Hanne
Mange tak - det er jeg glad for at høre. En springform med en diameter på cirka 20 centimeter er helt perfekt.
De bedste hilsner
Holger
Madensverden.dk