Her er min opskrift på en nem kanelsneglekage, der bages i en springform. Den indeholder en skøn kanelremonce, og kanelsneglekagen pyntes med glasur.
Kanelsneglekage er en lækker kage til alle, der virkelig holder af kanelsnegle.
Kagen bages i en springform, men kan også laves i en bradepande.
Her kan du eventuelt skære kanelsnegle-rouladen ud i lidt tyndere skiver, og dermed få flere stykker at bygge kagen af.
Opskrift på kanelsneglekage
Ingredienser
- 100 gram mælk - lun
- 25 gram gær
- 250 gram hvedemel
- 30 gram sukker
- 0,5 teske kardemomme
- 0,5 teske salt
- 1 æg
- 100 gram smør - meget blødt
Remonce
- 150 gram brun farin
- 150 gram smør
- 3 teskefulde kanel
- 2 teskefulde kartoffelmel
Pensling
- 1 æg
- 1 sjat mælk
Glasur
- flormelis
- Pasteuriseret æggehvide
Sådan gør du
- Gæren røres ud i den lune mælk, og derefter hældes det i skålen til røremaskine med påmonteret dejkrog.
- Vej hvedemel af sammen med sukker, og kom kardemomme og salt ved. Blandes sammen og hældes i skålen sammen med blødt smør og æg.
- Æltes 10 minutter ved middel hastighed, og dejen virkes derefter op. Se her hvordan du virker dej op. Hæver 30 minutter i skålen, hvor der overdækkes med husholdningsfilm og viskestykke.
- Imens laves remonce, som røres godt sammen.
- Dejen virkes atter op og rulles ud til et rektangel på ca. 30 x 30 centimeter. Smør kanelremonce på.
- Rul dejen sammen til en roulade, der skæres ud i syv stykker på hver ca. fire centimeters bredde.
- Smør en springform med en diameter på cirka 24 centimeter med smør, og læg kanelstykkerne på.
- Pensles med sammenpisket æg og mælk, og hæver nu igen 30 minutter, hvor springformen overdækkes med et viskestykke.
- Forvarm ovnen til 200 grader varmluft.
- Bag din kanelsneglekage i cirka 20 minutter.
Næringsindhold
Noter
Lad kanelsneglekagen køle af, inden den pyntes med glasur, som du røres sammen af flormelis og lidt pasteuriseret æggehvide.
Se flere opskrifter

Ruth Abildgaard
Hej madensverden
Er det korrekt, at man bliver logget af, når man forlader siden ?
Kan man ikke været logget ind, indtil man selv logger af ?
Venligst Ruth
Ole Johansson
Tusind tak for alle de lækre opskrifter.