Cowboytoast er klassisk toast med oksekød og løg, og de er meget nemme at lave selv.
De sprøde toasts kan gå som et lille måltid, eller som snack på skovturen eller lignende.
Opskriften giver 8 stk., hvilket jo giver to toasts til hver, hvis I er fire personer.
Se også disse opskrifter:
Opskrift
Cowboytoast
Ingredienser
Bøffer
- 500 g hakket oksekød - med 10% fedt
- 1 spsk engelsk sauce
- 1 spsk Heinz tomatketchup
- 1 tsk salt
- friskkværnet peber
Løg
- 2 løg - almindelige løg
- 1 spsk balsamico
- 1 spsk sukker
- smør - til stegning
Toastbrød
- 16 skiver toastbrød
Fremgangsmåde
- Kom det hakkede oksekød op i en skål, og rør det sammen med engelsk sauce, tomatketchup og salt. Kom også nogle vrid fra peberkværnen ved.
- Fordel farsen ud på otte skiver toastbrød på bagepapir på bageplade. Et tyndt lag kød på hver og gerne helt ud til kanten.
- Bages i 10 minutter ved 200 grader varmluft, så vi er sikre på at kødet i den færdige cowboytoast ikke er råt.
- Imens laver du de karamelliserede løg. Pil løgene, halvér dem og snit i tynde skiver. Varm en pande op og kom et par spiseskefulde smør på. Når smørret er brust af kommes løgskiverne og sauterer et par minutter.
- Tilsæt så balsamico og sukker, og lad løgene karamellisere ved en ikke alt for høj varme, og det tager omkring 10 minutter.
- Tag toastbrød med oksekød ud af ovnen, og fordel løgene ovenpå dem. Du kan også lægge en klat tomatketchup på hver, men dette er ikke nødvendigt.
- Læg et stykke toastbrød ovenpå, og giv dem nu 2-4 minutter i en toaster, så de bliver sprøde og lækre.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Dressing
I denne opskrift har jeg lavet en ret simpel toast uden for mange dikkedarer, men du kan også lave en udvidet cowboytoast med dressing.
Her smøres de to stykker toastbrød med en burgerdressing, og de to sider med dressingen vendes selvfølgelig indad i den færdige toast.
Du kan også nemt lave din egen dressing, hvor du rører to spiseskefulde ketchup sammen med to spiseskefulde tomatpure og en spiseskefuld engelsk sauce. Det smører du så brødet med.
Vil du have en mere krydret toast, kan du tilsætte enten tabasco eller chili til kødet.
Med fuldkornsbrød
Man kan også lave cowboytoast med fuldkornsbrød.
Fremgangsmåden er den samme, men jeg synes fuldkorns toastbrød fjerner noget af den gode smag ved en god toast med oksekød og løg.
Det er selvfølgelig en smagssag, så prøv dig bare frem.
Fakta
Cowboytoast er en klassisk dansk madtoast med hakket oksekød og ost, ofte serveret som et hurtigt, solidt måltid.
Den er særligt populær på diner- og grillbarer, og kan nemt laves derhjemme i toastmaskine eller på panden. Som du kan se i denne opskrift.
Historie
Cowboytoast stammer fra den danske fastfoodkultur, og har været populær siden 1970'erne.
Navnet spiller på et robust og mættende måltid – noget en "cowboy" ville sætte pris på.
Ofte serveret med ketchup, syltede agurker og pommes frites ved siden af.
Værd at vide
Der findes mange variationer, inkl. versioner med spejlæg, BBQ-sauce eller pulled pork.
Kan også laves som en "åben toast", hvor toppen udelades.
Perfekt som tømmermændsmad eller hurtig aftensmad.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
benny Olesen
Hej lige et spørgsmål?
hvordan får jeg en ret tilføjet min favoritliste, det eneste jeg får at vide er der ikke er tilføjet nogen, men i jeres gamle system havde jeg masser, og jeg får heller ikke at vide hvordan jeg kan tilføje?
Bortset fra det er jeres nye hjemmeside fantastisk.
mvh. Benny
Kjeld Jensen
Lækker mad. .
Julia
Elsker cowboys toast. Min yndlings opskrift
Christina
Fantastisk. Bruger også metoden med at lave ekstra og fryse ned til min datter.
Pia
Jeg vil prøve at lave dem og nøjes med at putte 2 i toasteren. Resten vil jeg fryse ned enkelt vis og så tage op når jeg lige får lyst til en toast.
Anette
De plejer at være gode
Karina
Barndommens stævnemad......