Sådan laves cote de boeuf i ovn. Den store og saftige bøf skal ikke brunes først, men steges direkte i ovnen. Se også forslag til tilbehør.
Cote de boeuf i ovn er god mad, der også er fremragende som gæstemiddag. Eller som den romantiske med fritter og bearnaise, som du kan se længere nede.
Cote de boeuf skæres af oksens højreb, en udskæring der også giver os ribeye og entrecotes.
Det særlige her er, at bøffen er 6-7 centimeter høj og derfor perfekt at stege i ovnen.
Kødet bliver virkelig mørt og det er næsten svært at lave en bedre bøf.
Opskriften er beregnet til to personer, men er I fire skal du blot anvende to stykker kød. Stegetiden og fremgangsmåden er den samme.
Vild med god oksekød? Så prøv lige min opskrift på flapmeat.
Opskrift på cote de boeuf i ovn
Cote de boeuf i ovn med hvidløg og rosmarin
Ingredienser
- 600 g cote de bouef
- 0,5 dl olivenolie
- 2 fed hvidløg
- 1 håndfuld rosmarin
- salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Tag 600 g cote de bouef ud af køleskabet en time før du skal i gang med at tilberede det, og her skal det marineres.
- Kom 0,5 dl olivenolie i en lille skål, pres 2 fed hvidløg ned i olien og tilsæt 1 håndfuld rosmarin (hakket). Kom også lidt salt i. Mas det godt sammen.
- Rids fedtet på oversiden i ruder med en skarp kniv, og gnid kødet grundigt med salt.
- Smør så den store bøf ind i hvidløgsmarinaden og læg den i et ildfast fad. Lad det hvile en lille times tid.
- Forvarm ovnen til 225 grader varmluft.
- Stil fadet ind i ovnen hvor den steges fem minutter på den ene side, vendes og får fem minutter på den anden side.
- Skru ned for varmen til 200 grader varmluft, hvor din cote de boeuf i ovn nu skal have yderligere cirka 15 minutter. Måske lidt længere. Du kan med fordel vende bøffen en gang eller flere undervejs.
- Stegetiden er vejledende, så steg den indtil kernetemperaturen er på cirka 57 grader. Så er kødet let rosa efter hviletid, og dermed helt perfekt. Krydres med salt og friskkværnet peber.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Den færdigstegte cote de boeuf i ovn lægges på et skærebræt, og her lader du den hvile utildækket i cirka 15 minutter.
Derefter udskæres kødet i tynde skiver, og det er en himmelsk mundfuld.
Nydes med mine steak house frites og en hjemmelavet sauce bearnaise. Evt. bearnaise sous vide.
Se også mine populære opskrifter på flankesteg i ovn, langtidsbagt flanksteak med peberfrugter og cote de boeuf på pande eller grill.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Del dine ideer og tanker med os andre her: