Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Cote de boeuf i ovn

Cote de boeuf i ovn med hvidløg og rosmarin

billederesultat for cotes de boeuf i ovn
4.7 fra 30 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
577
SHARES
FacebookMessenger577PinterestEmailSMS
Indhold
  • Cote de boeuf i ovn med hvidløg og rosmarin
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Opskrift på cote de boeuf i ovn
  • Tips
  • Kommentarer

Cote de boeuf i ovn med hvidløg og rosmarin

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.7 fra 30 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 10 minutter min
Tilb. tid: 15 minutter min
Samlet tid: 25 minutter min
Sådan laves cote de boeuf i ovn. Den store og saftige bøf skal ikke brunes først, men steges direkte i ovnen. Se også forslag til tilbehør.
Antal: 2 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 600 g cote de bouef
  • 0,5 dl olivenolie
  • 2 fed hvidløg
  • 1 håndfuld rosmarin
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  1. Tag 600 g cote de bouef ud af køleskabet en time før du skal i gang med at tilberede det, og her skal det marineres.
  2. Kom 0,5 dl olivenolie i en lille skål, pres 2 fed hvidløg ned i olien og tilsæt 1 håndfuld rosmarin (hakket). Kom også lidt salt i. Mas det godt sammen.
  3. Rids fedtet på oversiden i ruder med en skarp kniv, og gnid kødet grundigt med salt.
  4. Smør så den store bøf ind i hvidløgsmarinaden og læg den i et ildfast fad. Lad det hvile en lille times tid.
  5. Forvarm ovnen til 225 grader varmluft.
  6. Stil fadet ind i ovnen hvor den steges fem minutter på den ene side, vendes og får fem minutter på den anden side.
  7. Skru ned for varmen til 200 grader varmluft, hvor din cote de boeuf i ovn nu skal have yderligere cirka 15 minutter. Måske lidt længere. Du kan med fordel vende bøffen en gang eller flere undervejs.
  8. Stegetiden er vejledende, så steg den indtil kernetemperaturen er på cirka 57 grader. Så er kødet let rosa efter hviletid, og dermed helt perfekt. Krydres med salt og friskkværnet peber.

Næringsindhold

Kalorier458kcalKulhydrater1gProtein39gFedt32gMættet fedt6gFlerumættet fedt3gEnkelumættet fedt21gKolesterol70mgNatrium1277mgKalium714mgKostfibre0.3gSukker0.03gVitamin A16IUVitamin C1mgCalcium49mgJern5mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Opskrift på cote de boeuf i ovn

Cote de boeuf i ovn er god mad, der også er fremragende som gæstemiddag. Eller som den romantiske med fritter og bearnaise, som du kan se længere nede.

Cote de boeuf skæres af oksens højreb, en udskæring der også giver os ribeye og entrecotes.

Det særlige her er, at bøffen er 6-7 centimeter høj og derfor perfekt at stege i ovnen.

Kødet bliver virkelig mørt og det er næsten svært at lave en bedre bøf.

Opskriften er beregnet til to personer, men er I fire skal du blot anvende to stykker kød. Stegetiden og fremgangsmåden er den samme.

Vild med god oksekød? Så prøv lige min opskrift på flapmeat.

Tips

Den færdigstegte cote de boeuf i ovn lægges på et skærebræt, og her lader du den hvile utildækket i cirka 15 minutter.

Derefter udskæres kødet i tynde skiver, og det er en himmelsk mundfuld.

Nydes med mine steak house frites og en hjemmelavet sauce bearnaise. Evt. bearnaise sous vide.

Se også mine populære opskrifter på flankesteg i ovn, langtidsbagt flanksteak med peberfrugter og cote de boeuf på pande eller grill.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Mere inspiration

  • Billede af vestjysk krogryde.
    Vestjysk krogryde (med peberfrugt, svinekød og masser af smag)
  • Billede af svinemørbrad med estragonsauce.
    Svinemørbrad med estragonsauce (nem at lave på kort tid)
  • Billede af kalkun med salvie og pappardelle.
    Kalkun med salvie og pappardelle
  • Billede af pasta soffritto.
    Pasta soffritto (klassisk italiensk pastaret uden kød)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år

Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required