• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Cote de boeuf i ovn med hvidløg og rosmarin

Cote de boeuf i ovn med hvidløg og rosmarin

billederesultat for cotes de boeuf i ovn
4.7 fra 30 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
576
SHARES
FacebookMessenger576PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  4. april 2024 - Udgivet:  27. november 2020

Indhold

  1. Sådan laves cote de boeuf i ovn. Den store og saftige bøf skal ikke brunes først, men steges direkte i ovnen. Se også forslag til tilbehør.
  2. Opskrift på cote de boeuf i ovn
  3. Cote de boeuf i ovn med hvidløg og rosmarin
  4. Tips

Sådan laves cote de boeuf i ovn. Den store og saftige bøf skal ikke brunes først, men steges direkte i ovnen. Se også forslag til tilbehør.

Cote de boeuf i ovn er god mad, der også er fremragende som gæstemiddag. Eller som den romantiske med fritter og bearnaise, som du kan se længere nede.

Cote de boeuf skæres af oksens højreb, en udskæring der også giver os ribeye og entrecotes.

Det særlige her er, at bøffen er 6-7 centimeter høj og derfor perfekt at stege i ovnen.

Kødet bliver virkelig mørt og det er næsten svært at lave en bedre bøf.

Opskriften er beregnet til to personer, men er I fire skal du blot anvende to stykker kød. Stegetiden og fremgangsmåden er den samme.

Vild med god oksekød? Så prøv lige min opskrift på flapmeat.

Opskrift på cote de boeuf i ovn

billederesultat for cotes de boeuf i ovn
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Cote de boeuf i ovn med hvidløg og rosmarin

4.70 fra 30 stemmer
Sådan laves cote de boeuf i ovn. Den store og saftige bøf skal ikke brunes først, men steges direkte i ovnen. Se også forslag til tilbehør.
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 15 minutter min
Samlet tid 25 minutter min
Antal: 2 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Kalorier: 458
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 600 g cote de bouef
  • 0,5 dl olivenolie
  • 2 fed hvidløg
  • 1 håndfuld rosmarin
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde
 

  1. Tag 600 g cote de bouef ud af køleskabet en time før du skal i gang med at tilberede det, og her skal det marineres.
  2. Kom 0,5 dl olivenolie i en lille skål, pres 2 fed hvidløg ned i olien og tilsæt 1 håndfuld rosmarin (hakket). Kom også lidt salt i. Mas det godt sammen.
  3. Rids fedtet på oversiden i ruder med en skarp kniv, og gnid kødet grundigt med salt.
  4. Smør så den store bøf ind i hvidløgsmarinaden og læg den i et ildfast fad. Lad det hvile en lille times tid.
  5. Forvarm ovnen til 225 grader varmluft.
  6. Stil fadet ind i ovnen hvor den steges fem minutter på den ene side, vendes og får fem minutter på den anden side.
  7. Skru ned for varmen til 200 grader varmluft, hvor din cote de boeuf i ovn nu skal have yderligere cirka 15 minutter. Måske lidt længere. Du kan med fordel vende bøffen en gang eller flere undervejs.
  8. Stegetiden er vejledende, så steg den indtil kernetemperaturen er på cirka 57 grader. Så er kødet let rosa efter hviletid, og dermed helt perfekt. Krydres med salt og friskkværnet peber.

Næringsindhold

Kalorier: 458kcalKulhydrater: 1gProtein: 39gFedt: 32gMættet fedt: 6gFlerumættet fedt: 3gEnkelumættet fedt: 21gKolesterol: 70mgNatrium: 1277mgKalium: 714mgKostfibre: 0.3gSukker: 0.03gVitamin A: 16IUVitamin C: 1mgCalcium: 49mgJern: 5mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Den færdigstegte cote de boeuf i ovn lægges på et skærebræt, og her lader du den hvile utildækket i cirka 15 minutter.

Derefter udskæres kødet i tynde skiver, og det er en himmelsk mundfuld.

Nydes med mine steak house frites og en hjemmelavet sauce bearnaise. Evt. bearnaise sous vide.

Se også mine populære opskrifter på flankesteg i ovn, langtidsbagt flanksteak med peberfrugter og cote de boeuf på pande eller grill.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Billede af hvid aspargessalat med tomater.

Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing

Billede af sønderjysk stang.

Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)

Forsiden lige nu

billede med sommermad
Sommermad (opskrift på lækre sommerretter)→ Se opskriften
Billede af sønderjysk stang.
Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)→ Se opskriften
jordbærcrumble med kokos og hvid chokolade
Jordbærcrumble - opskrift med jordbær, kokos og hvid chokolade→ Se opskriften
Ugens vine uge 23
Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest→ Se opskriften
billede med pandekager klar til servering
Pandekager - nem opskrift på gammeldags pandekagedej→ Se opskriften
Super sprøde ciabattabrød, der er klassiske madbrød fra Italien. Brødene bliver luftige og med store huller, som mange godtt kan lide ciabattabrødene. Opskirften giver disse tre lækre brød. Foto: Madensverden.dk.
Ciabattabrød med store huller - italiensk ciabatta uden æltning→ Se opskriften
billede med mørbrad frikasse
Mørbrad frikassé→ Se opskriften
billederesultat for fyldt spidskål med oksekød i ovn
Fyldt spidskål med oksekød→ Se opskriften
stor bradepandekage med jordbær
Stor bradepandekage med jordbær - opskrift til mange→ Se opskriften
Billede af hvid aspargessalat med tomater.
Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required