Få min opskrift på club sandwich. Den elskede og klassiske sandwich med kylling, tomat, bacon og toastbrød. Her i en mere smagfuld udgave.
Club sandwich bliver i dag spist og nydt verden over, og grundlæggende består den af toastbrød, kylling, tomater, bacon og salat.
På den måde er min yndlingsudgave herunder loyal overfor klassikeren, men jeg plejer alligevel at twiste den en smule, hvilket giver endnu bedre smag.
Jeg bager tomatskiverne i ovnen sammen bacon, banker kyllingekødet fladt inden stegning - og laver jeg den altid med en lækker sennepsmayo, der passer perfekt til.
Så velkommen til din nye favorit sandwich. Du bliver vild med den.
Den originale club sandwich menes at stamme fra USA, så det er selvfølgelig en amerikansk opfindelse. Muligvis fra Saratoga Club i Saragota Spings i delstaten New York. Man ved det ikke med sikkerhed, men her har man i hvert fald langet den populære sandwich over disken siden slutningen af 1800-tallet.
Se også mine opskrifter på:
Opskrift på klassisk club sandwich
Club sandwich - den bedste opskrift
Ingredienser
- 4 store tomater - i skiver
- hvidløgspulver
- salt og friskkværnet peber
- 4 skiver bacon - eller mere
- 4 kyllingebryst - på ca. 150 gram/stk.
- 4 blade crisp salat - eller anden salat
- 1 rødløg - halveret og i tynde skiver
- 4 spsk mayonnaise
- 1 spsk sennep - jeg bruger en Maille med honning
- 8 skiver toastbrød - gerne fuldkorns
Fremgangsmåde
- Tomater skæres i ca. 1 centimeter tykke skiver og lægges på bagepladen med bagepapir. Krydres med hvidløgspulver, salt og friskkværnet peber. Bages 15 minutter ved 200 grader varmluft.
- På en anden bageplade med bagepapir lægges bacon, der bages ca. 10 minutter ved 200 grader varmluft. Gerne samtidig med tomaterne.
- Kyllingebryst fileterne bankes godt flade mellem to fryseposer på et skærebræt, og steges i lidt olie i 4-5 minutter på hver side ved en god varme. Krydres med salt og peber.
- Rødløg halveres og snittes i tynde skiver, men salaten skylles og slynges tør.
- Rør mayonnaise sammen med sennep. Smag gerne til.
- Rist skiver af toastbrød sprøde, gerne fuldkornsbrød. Jeg plejer at gøre det i ovnen ved 200 grader varmluft, når jeg har taget bacon og tomater ud.
- Byg din club sandwich op. Smør to skiver toastbrød med sennepsmayo, og brug den ene som bund. Her lægges først salat, derpå tomater, stegt kylling, bacon og rødløg. Slut af med den anden skiver toastbrød som låg (selvfølgelig med den smurte side nedad). Stik et lille træspyd igennem, så sandwichen bliver holdt sammen.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Servering
Den færdige club sandwich serveres gerne med det samme. De kan eventuelt deles i halve på skrå, så de serveres som trekanter. Velbekomme.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Holger Rørby Madsen
Tak fordi du bruger opskriften. Skriv gerne din mening om den herunder.