• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Kager › Chokolade ganache - nem opskrift på 5 minutter

Chokolade ganache - nem opskrift på 5 minutter

billederesultat for hjemmelavet ganache
4.7 fra 54 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
509
SHARES
FacebookMessenger509PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  3. marts 2025 - Udgivet:  8. oktober 2020

Indhold

  1. Her får du den bedste opskrift på en nem chokolade ganache. Ganache kan bruges som pynt på kager eller til fyldte chokolader.
  2. Hvad er ganache?
  3. Opskrift på chokolade ganache
  4. Chokolade ganache - nem opskrift på 5 minutter
  5. Tips

Her får du den bedste opskrift på en nem chokolade ganache. Ganache kan bruges som pynt på kager eller til fyldte chokolader.

Måske har du også undret dig over hvad ganache er, hvordan man laver den og hvad man egentlig kan bruge sådan en chokolade ganache til.

Og så er du landet det helt rigtige sted, for her får du opskriften på den bedste ganache og alt hvad du ellers skal vide om den.

Hvad er ganache?

Ganache er egentlig blot en chokoladecreme, som du kan anvende til utallige ting.

Jeg bruger den først og fremmest til at overtrække kager med eller som pynt på chokolademuffins.

Men den er også uundværlig når du laver fyldte chokolader.

Her skal ganachen helst smages til med eksempelvis rom, likør, cognac, appelsinolie eller lignende. Alt efter eget ønske.

Til brug på kager anvendes grundopskriften her.

Se også disse opskrifter:

Alletiders mumse chokoladekage

Den du ved nok kage

Chokolade mazarinkage

Snickerskage

Opskrift på chokolade ganache

billederesultat for hjemmelavet ganache
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Chokolade ganache - nem opskrift på 5 minutter

4.69 fra 54 stemmer
Her får du den bedste opskrift på en nem chokolade ganache. Ganache kan bruges som pynt på kager eller til fyldte chokolader.
Forb. tid 5 minutter min
Tilb. tid 5 minutter min
Samlet tid 10 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Søde sager
Køkken: Dansk
Kalorier: 396
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 100 g fløde - piskefløde
  • 160 g mørk chokolade
  • 40 g smør

Fremgangsmåde
 

  1. Chokoladen hakkes groft på et skærebræt. Det skal ikke være alt for groft, men du behøver heller ikke hakke chokoladen voldsomt fint. Kom chokoladen i en skål.
  2. Fløden kommes i en lille gryde, hvorefter den koges op. Lad fløden koge et minuts tid.
  3. Tag gryden af kogepladen, og lad den køle ned til cirka 80 grader. Brug evt. et stegetermometer.
  4. Hæld fløden over chokoladen og rør forsigtigt massen sammen.
  5. Tilsæt smør, og det skal altså være blødt smør, der har stået fremme ved stuetemperatur i en halv times tid.
  6. Rør din chokolade ganache sammen - den skal være blank.

Næringsindhold

Kalorier: 396kcalKulhydrater: 19gProtein: 4gFedt: 34gMættet fedt: 21gFlerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 9gTransfedt: 0.3gKolesterol: 51mgNatrium: 79mgKalium: 312mgKostfibre: 4gSukker: 10gVitamin A: 633IUVitamin C: 0.1mgCalcium: 48mgJern: 5mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Nu er den færdige chokolade ganache klar til brug.

Skal den smøres ud på en kage, kan du lade den køle af indtil den har en passende konsistens.

Og så skal den sprøjtes ud via en sprøjtepose med stjernetyl som pynt, ja så skal den køles endnu længere ned i temperatur.

Du kan som sagt tilsætte forskellige slags smag til chokoladeganachen. Her passer 1-2 spiseskefulde cognac, rom eller likør godt, men prøv også med en stærk kaffe, krydderier eller frugtolier. Eksempelvis appelsin.

Se også hvordan du finder den bedste chokolade i vores smagstest af mørk chokolade.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Pipaluk

    juni 26, 2024 at 4:22 pm

    Godt

    Svar
  2. Sara Holm Jakobsen

    oktober 17, 2023 at 12:21 am

    Hvor længe kan det holde sig? 😁

    Svar
  3. Anette

    august 01, 2023 at 2:51 pm

    Kan man piske det luftigt?

    Svar
  4. Kathrine

    april 21, 2022 at 11:17 am

    hvor meget kommer der ud af opskriften?

    Svar
  5. monty

    august 01, 2019 at 1:19 pm

    hvor meget ganache bruges normalt til en lagkage af normal købestørrelse som overtræk?

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Billede af hvid aspargessalat med tomater.

Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing

Billede af sønderjysk stang.

Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)

Forsiden lige nu

billede med sommermad
Sommermad (opskrift på lækre sommerretter)→ Se opskriften
Billede af sønderjysk stang.
Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)→ Se opskriften
jordbærcrumble med kokos og hvid chokolade
Jordbærcrumble - opskrift med jordbær, kokos og hvid chokolade→ Se opskriften
Ugens vine uge 23
Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest→ Se opskriften
billede med pandekager klar til servering
Pandekager - nem opskrift på gammeldags pandekagedej→ Se opskriften
Super sprøde ciabattabrød, der er klassiske madbrød fra Italien. Brødene bliver luftige og med store huller, som mange godtt kan lide ciabattabrødene. Opskirften giver disse tre lækre brød. Foto: Madensverden.dk.
Ciabattabrød med store huller - italiensk ciabatta uden æltning→ Se opskriften
billede med mørbrad frikasse
Mørbrad frikassé→ Se opskriften
billederesultat for fyldt spidskål med oksekød i ovn
Fyldt spidskål med oksekød→ Se opskriften
stor bradepandekage med jordbær
Stor bradepandekage med jordbær - opskrift til mange→ Se opskriften
Billede af hvid aspargessalat med tomater.
Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required