Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Snacks og søde sager › Ganache

Chokolade ganache (nem opskrift på ganache på 5 minutter)

billederesultat for hjemmelavet ganache
4.7 fra 54 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
517
SHARES
FacebookMessenger517PinterestEmailSMS
Indhold
  • Chokolade ganache - nem opskrift på 5 minutter
  • Opskrift på chokolade ganache
  • Hvad er ganache?
  • Tips
  • Hvad er det rigtige forhold mellem chokolade og fløde?
  • FAQ
  • Kommentarer

Chokolade ganache - nem opskrift på 5 minutter

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.7 fra 54 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 5 minutter min
Tilb. tid: 5 minutter min
Samlet tid: 10 minutter min
Her får du den bedste opskrift på en nem chokolade ganache. Ganache kan bruges som pynt på kager eller til fyldte chokolader.
Antal: 4 personer
Ret: Søde sager
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 100 g fløde piskefløde
  • 160 g mørk chokolade
  • 40 g smør

Fremgangsmåde

  1. Chokoladen hakkes groft på et skærebræt. Det skal ikke være alt for groft, men du behøver heller ikke hakke chokoladen voldsomt fint. Kom chokoladen i en skål.
  2. Fløden kommes i en lille gryde, hvorefter den koges op. Lad fløden koge et minuts tid.
  3. Tag gryden af kogepladen, og lad den køle ned til cirka 80 grader. Brug evt. et stegetermometer.
  4. Hæld fløden over chokoladen og rør forsigtigt massen sammen.
  5. Tilsæt smør, og det skal altså være blødt smør, der har stået fremme ved stuetemperatur i en halv times tid.
  6. Rør din chokolade ganache sammen - den skal være blank.

Næringsindhold

Kalorier396kcalKulhydrater19gProtein4gFedt34gMættet fedt21gFlerumættet fedt1gEnkelumættet fedt9gTransfedt0.3gKolesterol51mgNatrium79mgKalium312mgKostfibre4gSukker10gVitamin A633IUVitamin C0.1mgCalcium48mgJern5mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Opskrift på chokolade ganache

Måske har du også undret dig over hvad ganache er, hvordan man laver den og hvad man egentlig kan bruge sådan en chokolade ganache til.

Og så er du landet det helt rigtige sted, for her får du opskriften på den bedste ganache og alt hvad du ellers skal vide om den.

Hvad er ganache?

Ganache er egentlig blot en chokoladecreme, som du kan anvende til utallige ting.

Jeg bruger den først og fremmest til at overtrække kager med eller som pynt på chokolademuffins. Men den er også uundværlig når du laver fyldte chokolader.

Her skal ganachen helst smages til med eksempelvis rom, likør, cognac, appelsinolie eller lignende. Alt efter eget ønske. Til brug på kager anvendes grundopskriften her.

Tips

Nu er den færdige chokolade ganache klar til brug. Skal den smøres ud på en kage, kan du lade den køle af indtil den har en passende konsistens.

Og så skal den sprøjtes ud via en sprøjtepose med stjernetyl som pynt, ja så skal den køles endnu længere ned i temperatur.

Du kan som sagt tilsætte forskellige slags smag til chokoladeganachen. Her passer 1-2 spiseskefulde cognac, rom eller likør godt, men prøv også med en stærk kaffe, krydderier eller frugtolier. Eksempelvis appelsin.

Se også hvordan du finder den bedste chokolade i vores smagstest af mørk chokolade.

Hvad er det rigtige forhold mellem chokolade og fløde?

AnvendelseChokolade : Fløde
Trøfler2 : 1
Fyld til tærter1.5 : 1
Glasur/overtræk1 : 1
Blød sauce1 : 2
Piskbar creme1 : 1 (afkølet og pisket)

Brug mere chokolade for fast konsistens, og mere fløde for blødere og tyndere ganache.

Flere inspirerende opskrifter:

Chokoladekage
Sådan bager du chokoladekage. Den bedste opskrift på alletiders mumse chokoladekage, der er Danmarks bedste. Kagen er svampet og nem at bage.
Se opskriften her
billede med chokoladekage
Chokolade mazarinkage
Her får du min opskrift på chokolade mazarinkage med hvid chokolade ganache. Kagen er god til kaffe eller som den himmelsk gode dessertkage.
Se opskriften her
chokolade mazarinkage med hvid chokolade ganache
Den du ved nok kage
Den bedste opskrift på "den du ved nok kage", der er en lækker chokolade drømmekage med kokosglasur. Kagen er let at bage og kan fryses ned.
Se opskriften her
billede for den du ved nok kage
Verdens bedste chokolademousse - nem opskrift
Hvordan laver man en nem og ægte chokolademousse uden fløde og husblas? Her får du min opskrift og fremgangsmåde til den lækre dessert.
Se opskriften her
Billede af chokolademousse.
Chokoladefondue - inspiration og opskrifter
Se opskriften her
chokoladefondue med jordbær
Verdens bedste brownie
Brownie er en lækker og svampet chokoladekage med valnødder, der er nem at bage. Her er min opskrift på lækre brownies.
Se opskriften her
Billede af brownie.

FAQ

Hvad er ganache?

Ganache er en simpel og luksuriøs emulsion af chokolade og fløde. Alt efter blandingsforholdet bruges den som fyld i kager, tærter eller macarons, som overtræk eller glasur, som trøffelmasse
og pisket creme til eks. topping på muffins og cupcakes.

Hvilken chokolade skal man bruge til ganache?

Du kan bruge flere typer af chokolade, men der er nogle ting du skal være opmærksom på:
Mørk chokolade: 55-70% kakao, klassisk og stabil.
Mælkechokolade: Brug mindre fløde (ca. 2:1 chokolade:fløde).
Hvid chokolade: Meget blød, brug 3:1 chokolade:fløde.
Brug ægte chokolade med kakaosmør, ikke overtræksknapper.

Hvordan opbevarer man ganache?

På køl i lukket beholder i op til 5 dage.
Frysning er muligt, men optø langsomt i køleskab.
Pisket ganache bør bruges samme dag for bedst konsistens.

Hvorfor skiller chokolade ganache?

En ganache skiller typisk på grund af for høj temperatur eller for voldsom omrøring. Løsning: Brug en stavblender forsigtigt, eller tilsæt lidt lun fløde og rør blidt for at samle den igen.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Pipaluk skriver

    juni 26, 2024 at 4:22 pm

    Godt

    Svar
  2. Sara Holm Jakobsen skriver

    oktober 17, 2023 at 12:21 am

    Hvor længe kan det holde sig? 😁

    Svar
  3. Anette skriver

    august 01, 2023 at 2:51 pm

    Kan man piske det luftigt?

    Svar
  4. Kathrine skriver

    april 21, 2022 at 11:17 am

    hvor meget kommer der ud af opskriften?

    Svar
  5. monty skriver

    august 01, 2019 at 1:19 pm

    hvor meget ganache bruges normalt til en lagkage af normal købestørrelse som overtræk?

    Svar

Mere inspiration

  • Bagte rabarber
    Bagte rabarber (opskrift på rabarber bagt i ovn)
  • billede med hjemmelavede mælkesnitter
    Hjemmelavede mælkesnitter (sådan laver du dem nemt)
  • marcipan med nutella og hvid chokolade
    Marcipan med nutella og hvid chokolade
  • Marengsspøgelser til Halloween
    Marengsspøgelser direkte til Halloween

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

Du slipper for reklamer, kan gemme og printe opskrifter, og modtage vort populære nyhedsbrev.

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required