Indhold
Chokolade ganache - nem opskrift på 5 minutter
Fremgangsmåde
- Chokoladen hakkes groft på et skærebræt. Det skal ikke være alt for groft, men du behøver heller ikke hakke chokoladen voldsomt fint. Kom chokoladen i en skål.
- Fløden kommes i en lille gryde, hvorefter den koges op. Lad fløden koge et minuts tid.
- Tag gryden af kogepladen, og lad den køle ned til cirka 80 grader. Brug evt. et stegetermometer.
- Hæld fløden over chokoladen og rør forsigtigt massen sammen.
- Tilsæt smør, og det skal altså være blødt smør, der har stået fremme ved stuetemperatur i en halv times tid.
- Rør din chokolade ganache sammen - den skal være blank.
Få tilsendt opskriften på mail
Opskrift på chokolade ganache
Måske har du også undret dig over hvad ganache er, hvordan man laver den og hvad man egentlig kan bruge sådan en chokolade ganache til.
Og så er du landet det helt rigtige sted, for her får du opskriften på den bedste ganache og alt hvad du ellers skal vide om den.
Hvad er ganache?
Ganache er egentlig blot en chokoladecreme, som du kan anvende til utallige ting.
Jeg bruger den først og fremmest til at overtrække kager med eller som pynt på chokolademuffins. Men den er også uundværlig når du laver fyldte chokolader.
Her skal ganachen helst smages til med eksempelvis rom, likør, cognac, appelsinolie eller lignende. Alt efter eget ønske. Til brug på kager anvendes grundopskriften her.
Tips
Nu er den færdige chokolade ganache klar til brug. Skal den smøres ud på en kage, kan du lade den køle af indtil den har en passende konsistens.
Og så skal den sprøjtes ud via en sprøjtepose med stjernetyl som pynt, ja så skal den køles endnu længere ned i temperatur.
Du kan som sagt tilsætte forskellige slags smag til chokoladeganachen. Her passer 1-2 spiseskefulde cognac, rom eller likør godt, men prøv også med en stærk kaffe, krydderier eller frugtolier. Eksempelvis appelsin.
Se også hvordan du finder den bedste chokolade i vores smagstest af mørk chokolade.
Hvad er det rigtige forhold mellem chokolade og fløde?
Anvendelse | Chokolade : Fløde |
---|---|
Trøfler | 2 : 1 |
Fyld til tærter | 1.5 : 1 |
Glasur/overtræk | 1 : 1 |
Blød sauce | 1 : 2 |
Piskbar creme | 1 : 1 (afkølet og pisket) |
Brug mere chokolade for fast konsistens, og mere fløde for blødere og tyndere ganache.
Flere inspirerende opskrifter:






FAQ
Ganache er en simpel og luksuriøs emulsion af chokolade og fløde. Alt efter blandingsforholdet bruges den som fyld i kager, tærter eller macarons, som overtræk eller glasur, som trøffelmasse
og pisket creme til eks. topping på muffins og cupcakes.
Du kan bruge flere typer af chokolade, men der er nogle ting du skal være opmærksom på:
Mørk chokolade: 55-70% kakao, klassisk og stabil.
Mælkechokolade: Brug mindre fløde (ca. 2:1 chokolade:fløde).
Hvid chokolade: Meget blød, brug 3:1 chokolade:fløde.
Brug ægte chokolade med kakaosmør, ikke overtræksknapper.
På køl i lukket beholder i op til 5 dage.
Frysning er muligt, men optø langsomt i køleskab.
Pisket ganache bør bruges samme dag for bedst konsistens.
En ganache skiller typisk på grund af for høj temperatur eller for voldsom omrøring. Løsning: Brug en stavblender forsigtigt, eller tilsæt lidt lun fløde og rør blidt for at samle den igen.

- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Bemærk: Ingen bindingsperiode
Pipaluk skriver
Godt
Sara Holm Jakobsen skriver
Hvor længe kan det holde sig? 😁
Anette skriver
Kan man piske det luftigt?
Kathrine skriver
hvor meget kommer der ud af opskriften?
monty skriver
hvor meget ganache bruges normalt til en lagkage af normal købestørrelse som overtræk?