Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Braiseret nakkefilet

Braiseret nakkefilet (kan laves i gryde eller ovn)

Billede af braiseret nakkefilet.
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del og send:
FacebookPinterestSMSEmailMessenger
Indhold
  • Braiseret nakkefilet
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Opskrift på braiseret nakkefilet
  • Servering
  • Kommentarer

Braiseret nakkefilet

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
5 fra 1 stemme
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 30 minutter min
Tilb. tid: 7 timer t
Samlet tid: 7 timer t 30 minutter min
Sådan laver du braiseret nakkefilet. Det er min opskrift på den meget møre og braiserede nakkesteg, der nemt kan laves i gryde eller ovn.
Antal: 6
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 2 kg nakkefilet
  • 4 spsk barbecuesauce
  • salt og friskkværnet peber
  • timian (tørret)
Til braisering
  • 2 løg (grofthakket)
  • 1 porre (i skiver)
  • 4 fed hvidløg (pillet, i halve)
  • 2 gulerødder (i grove tern)
  • 1 skive knoldselleri (i grove tern)
  • 2 persillerødder (i grove tern)
  • 6 dl svinebouillon (eller anden bouillon)
  • 1 bundt timian
  • 3 laurbærblade
  • 15 peberkorn (sorte)
Sovs
  • 2 dl madlavningsfløde (eller piskefløde)
  • 2 spsk majsstivelse (udrørt i lidt koldt vand)
  • 2 spsk gastrik (eller citronsaft)
  • salt og friskkværnet peber

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Fremgangsmåde

  1. 2 kg nakkefilet klargøres. Du kan eventuelt lige afpudse for fedt. Kødet brunes grundigt af i en stor stegegryde, og fedtstof plejer ikke at være nødvendigt. Tages op og smøres grudnigt med 4 spsk barbecuesauce, og krydres med salt og friskkværnet peber og ldt tørret timian.
  2. Klargør 2 løg, 1 porre, 4 fed hvidløg, 2 gulerødder, 1 skive knoldselleri og 2 persillerødder, der altsammen skæres ud i grove dele. Kom lidt olie i gryden og steg grøntsagerne godt af. Det tager nogle minutter, men giver god smag.
  3. Tilsæt 6 dl svinebouillon sammen med 1 bundt timian, 3 laurbærblade og 15 peberkorn, og lad det koge op.
  4. Læg den afbrunede nakkefilet ovenpå grøntsagerne i gryden, og nu skal den braiseret i 7 timer under låg, hvor den passer sig selv. Du kan enten stille gryden ind på en rist nederst i ovnen ved 125 grader over- og undervarme, eller blot lade den stå og simre ved svag varme på kogepladen. Jeg foretrækker ovnen, men det er op til dig.
  5. Efter de 7 timer tages den braiserede nakkefilet op og hviler 20 minutter på et skærebræt. Sigt skyen og kassér grøntsagerne.
  6. Kog skyen lidt ind ved en god varme. Tilsæt 2 dl madlavningsfløde og jævn til ønsket konsistens med 2 spsk majsstivelse, der er udrørt i lidt koldt vand. Tilsæt også 2 spsk gastrik og smag til med salt og friskkværnet peber.

Næringsindhold

Kalorier497kcalKulhydrater10gProtein76gFedt15gMættet fedt5gFlerumættet fedt1gEnkelumættet fedt6gKolesterol214mgNatrium799mgKalium1330mgKostfibre0.1gSukker6gVitamin A80IUVitamin C0.1mgCalcium63mgJern2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Opskrift på braiseret nakkefilet

Braiseret nakkefilet giver dig en helt fantastisk ret med smørmørt svinekød, der er langtidsstegt i gryde, og det udløser samtidig en himmelsk lækker sauce.

Nakkefileten er et af de mere billige stykker kød, og du kan ofte være heldig at finde den på tilbud. Til gengæld får du her et virkelig mørt stykke kød med masser af smag, og den er blandt andet fremragende som gæstemad.

Efter bruning smører jeg gerne kødet med lidt barbecuesauce, og her kan du enten bruge en hjemmelavet BBQ-sauce, eller blot købe en i dit supermarked. Du kan også sagtens lave nakkefileten uden denne, og blot krydre med salt, peber og timian.

Mængden af grøntsager til braiseringen kan du også variere som du synes, så brug gerne hvad du har liggende i køleskabet.

nakkefilet brunes godt af inden braisereing
den braiserede nakkefilet på bund af grøntsager i gryden

Og så kan du vælge at tilberede den braiserede nakkefilet på kogepladen eller i ovnen. Jeg foretrækker at stille gryden ind i ovnen, hvor den skal have 7 timer ved 125 grader over- og undervarme, men du kan også lade den simre på kogepladen. Husk at låget skal slutte tæt, og tjek gerne lige undervejs, at der er nok væde ved stegen. Det plejer dog ikke at være et problem. God fornøjelse.

Se flere opskrifter:

  • Gryderet med nakkefilet
  • Pulled pork
  • Husarsteg
  • Nakkefilet i airfryer
  • Rødvinsmarineret nakkefilet

Servering

Billede af braiseret nakkefilet serveringsforslag.
Braiseret nakkefilet kan serveres med kartofler og en lækker kålsalat, og dertil selvfølgelig den lækre sovs. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Den braiserede nakkefilet skæres ud i passende stykker inden servering. Men kødet er meget mørt, så det er faktisk svært at skære det, og derfor kan du med fordel trække kødet lidt fra hinanden.

Anrettes på et fad, hvor du kommer lidt af sovsen over. Servér resten af sovsen i en skål ved siden af.

Kan serveres med de sprøde kartofler lavet med bagepulver og en lækker kålsalat, hvilket kan være en spidskålssalat eller broccolisalat. Velbekomme.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Kommentarer Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Holger Rørby Madsen skriver

    december 19, 2025 at 9:41 am

    Tak fordi du bruger min opskrift på braiseret nakkefilet. Jeg bliver glad for at høre din mening om retten her.

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af bondegryde.
    Bondegryde med kartofler, gulerødder og god sovs
  • Billede af rugmelstærte med kål.
    Rugmelstærte med masser af kål (sund, nem og uden kød)
  • Billede af kartoffelpizza hvid pizza.
    Kartoffelpizza (hvid pizza med kartofler og rosmarin)
  • Billede af teriyaki laks.
    Teriyaki laks (nem laks med teriyaki og sesam)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Er du endnu ikke medlem?

madens verden logo opskrifter på god mad

Gør som rigtig mange andre glade brugere - bliv medlem af Madens Verden nu. Så slipper du bla. for annoncerne.

Bliv medlem her

Du kan fortsat bruge Madens Verden gratis med reklamer ved at klikke her.

Bedømmelse

Your vote:




Har du også en kommentar?

A rating is required
A name is required
An email is required