Verdens møreste kød! Braiseret gammeldags oksesteg, der tilberedes af oksebov. Kødet simrer ved svag varme i tre timer i en gryde.
Braiseret gammeldags oksesteg er som hentet ud af mormors køkken, og her er klassiker, der aldrig slår fejr.
Oksesteg, der steges mør i en gryde i tre timer, og derefter venter både et lækkert stykke kød og en fantastisk sovs.
Opskriften er beregnet til seks personer. Rester er fremragende dagen efter, men stil maden hurtigt på køl.
Se også de populære opskrifter på:
Opskrift på braiseret gammeldags oksesteg
Braiseret gammeldags oksesteg
Ingredienser
- 1300 g oksebov
- 1 spsk brun farin
- 1 spsk salt
- friskkværnet peber
- 1 løg
- 3 dl oksefond - eller alm. bouillon
- 33 cl øl - mørk, svarende til en alm. flaske
- 2 laurbærblade
- 4 kviste timian
Fremgangsmåde
- Okseboven gnides grundigt med brun farin og salt, og krydres med friskkværnet peber.
- Smelt en god klat smør i en varm stegegryde, og brun okseboven på begge sider. Giv den en god tur.
- Pil og hak løget groft og svits det med. Hæld oksefond og øl ved. Læg også laurbærblade og lidt frisk timian i gryden.
- Låget lægges på, varmen skrues ned på svag styrke - og nu skal okseboven blot stå her og simre i tre timer.
- Den færdige steg tages forsigtigt op og lægges på et skærebræt. Skyen sies og koges lidt ind. Jævn eventuelt med et par teskefulde majsstivelse, der udrøres i lidt koldt vand.
- Tilsæt også gerne lidt fløde, og smag sovsen til med salt, peber og gerne lidt gastrik.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Servering
Braiseret gammeldags oksesteg kan serveres med kogte kartofler og gulerødder, eller hasselback kartofler. En kartoffelmos passer også godt til. Velbekomme.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Holger Rørby Madsen
Tak fordi du bruger opskriften og skriv gerne hvad du synes om den.