Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Braiseret gammeldags oksesteg

Braiseret gammeldags oksesteg

braiseret gammeldags oksesteg
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
144
SHARES
FacebookMessenger144PinterestEmailSMS

Verdens møreste kød! Braiseret gammeldags oksesteg, der tilberedes af oksebov. Kødet simrer ved svag varme i tre timer i en gryde.

Braiseret gammeldags oksesteg er som hentet ud af mormors køkken, og her er klassiker, der aldrig slår fejr.

Oksesteg, der steges mør i en gryde i tre timer, og derefter venter både et lækkert stykke kød og en fantastisk sovs.

Opskriften er beregnet til seks personer. Rester er fremragende dagen efter, men stil maden hurtigt på køl.

Se også de populære opskrifter på:

  • Braiseret oksespidsbryst i ovn
  • Gammeldags oksesteg
  • Oksegrydesteg
  • Italiensk oksesteg

Opskrift på braiseret gammeldags oksesteg

Braiseret gammeldags oksesteg

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
5 fra 1 stemme
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 15 minutter min
Tilb. tid: 3 timer t
Samlet tid: 3 timer t 15 minutter min
Verdens møreste kød! Braiseret gammeldags oksesteg, der tilberedes af oksebov. Kødet simrer ved svag varme i tre timer i en gryde.
Antal: 6 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 1300 g oksebov
  • 1 spsk brun farin
  • 1 spsk salt
  • friskkværnet peber
  • 1 løg
  • 3 dl oksefond (eller alm. bouillon)
  • 33 cl øl (mørk, svarende til en alm. flaske)
  • 2 laurbærblade
  • 4 kviste timian

Fremgangsmåde

  1. Okseboven gnides grundigt med brun farin og salt, og krydres med friskkværnet peber.
  2. Smelt en god klat smør i en varm stegegryde, og brun okseboven på begge sider. Giv den en god tur.
  3. Pil og hak løget groft og svits det med. Hæld oksefond og øl ved. Læg også laurbærblade og lidt frisk timian i gryden.
  4. Låget lægges på, varmen skrues ned på svag styrke - og nu skal okseboven blot stå her og simre i tre timer.
  5. Den færdige steg tages forsigtigt op og lægges på et skærebræt. Skyen sies og koges lidt ind. Jævn eventuelt med et par teskefulde majsstivelse, der udrøres i lidt koldt vand.
  6. Tilsæt også gerne lidt fløde, og smag sovsen til med salt, peber og gerne lidt gastrik.

Næringsindhold

Kalorier491kcalKulhydrater6gProtein44gFedt31gMættet fedt14gFlerumættet fedt2gEnkelumættet fedt15gKolesterol132mgNatrium1422mgKalium629mgKostfibre0.4gSukker3gVitamin A67IUVitamin C2mgCalcium26mgJern4mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Servering

Braiseret gammeldags oksesteg kan serveres med kogte kartofler og gulerødder, eller hasselback kartofler. En kartoffelmos passer også godt til. Velbekomme.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Holger Rørby Madsen skriver

    oktober 19, 2024 at 2:44 pm

    Tak fordi du bruger opskriften og skriv gerne hvad du synes om den.

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af kalkun tournedos.
    Kalkun tournedos (med knust kartoffel og pebersovs)
  • Billede af vestjysk krogryde.
    Vestjysk krogryde (med peberfrugt, svinekød og masser af smag)
  • Billede af svinemørbrad med estragonsauce.
    Svinemørbrad med estragonsauce (nem at lave på kort tid)
  • Billede af kalkun med salvie og pappardelle.
    Kalkun med salvie og pappardelle

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer, der støtter op om vores store madunivers.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år

Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required