Få min opskrift på blomkålstabouleh. En nem og lækker tabouleh med revet blomkål, og den er godt til kylling, frikadeller og andre retter.
Blomkålstabouleh er lækkert tilbehør et utal af retter, hvor du ellers havde serveret ris.
Traditionelt laves en tabouleh med bulgur, men i denne udgave er det med groftrevet blomkål, og det smager altså forrygende godt.
Samtidig får du både sundt og mættende tilbehør, som både børn og voksne vil elske.
Opskrift på blomkålstabouleh
Opskriften er beregnet som tilbehør til fire personer, og jeg har anvendt en mellemstor blomkål. Se også hvordan du laver blomkålsris, der minder lidt om denne.
Blomkålstabouleh (nem opskrift med revet blomkål)
Ingredienser
- 1 blomkål - groftrevet
- 1 løg - eller rødløg, finthakket
- 3 citroner - saften fra citronerne
- 1 håndfuld persille - hakket
- 1 håndfuld mynte - hakket
- 1 tsk Ras el hanout
- 3 spsk olivenolie
- salt og friskkværnet peber
- 40 g mandler - hakket
Fremgangsmåde
- Til blomkålstabouleh starter du med at rive 1 blomkål groft. Det nemmeste er at køre blomkålsbuketterne i i meget kort tid i en blender, men du kan også rive blomkålen på grove side af et rivejern. Kommes i en skål.
- Hak 1 løg fint, og pres saften af 3 citroner.
- Kom løg og citronsaft ned til kålen, og vend også 1 håndfuld persille, 1 håndfuld mynte, 1 tsk Ras el hanout og 3 spsk olivenolie i. Smag til med salt og friskkværnet peber. Du kan sagtens tilsætte flere krydderurter.
- Lad nu din blomkålstabouleh stå og trække i ca. 15 minutter.
- Hak 40 g mandler groft og drys dem over ved servering.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Den færdige blomkålstabouleh serveres som sundt tilbehør til et utal af retter, hvor du ofte ellers havde serveret ris.
Den er god til kylling i karry, boller i karry, frikadeller og helstegt kylling.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Holger Rørby Madsen
Tak fordi du bruger opskriften. Jeg vil blive glad for din vurdering af den.