Nem og lækker opskrift på svampede bananmuffins, der kan laves med eller uden chokolade. De er nemme og hurtige, så børn kan også være med.
Bananmuffins er en af de mest populære muffins, og det er ikke uden grund, at de lækre kager med banan et stort hit. Her er den bedste opskrift på dem.
Dels smager muffins med banan super godt, og samtidig kan du have færdige kager på under en halv time. Inklusiv det hele.
Denne opskrift giver dig luftige og svampede muffins, der både er fyldige i smag og konsistens. Og så altså er meget nemme at bage. Bedre kan du ikke bage dem.
Opskriften giver 12 stk. God bagelyst.
Se også disse opskrifter:
Opskrift på bananmuffins
Bananmuffins
Ingredienser
- 125 g sukker
- 2 tsk vaniljesukker
- 2 æg
- 200 g hvedemel
- 2 tsk bagepulver
- 100 g smør - blødt
- 2 bananer
- 60 g mørk chokolade - med 70% kakao
Fremgangsmåde
- Sukker, vaniljesukker og æg piskes luftigt. Du kan eventuelt bruge røremaskine med påmonteret piskeris. Eller en almindelig elpisker.
- Hvedemel vejes af i en anden skål og blandes med bagepulver.
- Smør blødgøres, og det er vigtigt, at det er helt blødt, dog uden at være alt for smeltet. Blødgør eventuelt smør i mikroovn eller tag det ud af køleskabet i god tid.
- Bananer moses med en gaffel, og de bedste bananmuffins får du, hvis du anvender meget modne bananer.
- Hak mørk chokolade groft.
- Tag skålen af røremaskinen eller læg elpiskeren væk. Herfra skal du blot vende ingredienserne i dejen, gerne med en dejskraber.
- Vend først hvedemel og bagepulver i æggemassen, og derefter det bløde smør. Dernæst de mosede bananer og chokoladen. Vend dejen forsigtigt rundt, men sørg for at den er ensartet, så der ikke er lommer af hvedemel tilbage.
- Fordel muffinsdejen i 12 muffinsforme. Læg dejen i formene med en spiseske, eller kom muffinsdejen i frysepose, klip et hul i hjørnet, og sprøjt den i.
- Bag de lækre bananmuffins i en forvarmet ovn ved 180 grader varmluft, hvor de skal have cirka 15 minutter. Prik i dem med en strikkepind, og hvis ikke der hænger dej ved, ja så er de færdige. Hvis ikke, skal de blot have et par minutter mere. Det afhænger af din ovn.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Efter bagning
De færdigbagte bananmuffins køles lidt af på en rist.
Og så kan du roligt fryse de færdigbagte banan muffins ned, men vent med at pynte dem til de tages op igen.
Pynt eventuelt de afkølede bananmuffins med lidt glasur med kakao.
100 gram flormelis røres ud i en smule kogende vand sammen med en stor spiseskefuld kakao. Rør glasuren godt ud, så den bliver blank.
Kom glasuren i en frysepose, klip et lille hul i det ene hjørne, og pynt kagerne. Det er både flot og lækkert.
Du kan også pynte kagerne med frosting. Brug søgefeltet øverst på siden til at søge opskriften på frosting og glasur.
Se også hvordan du bager en lækker banankagemand.
Banan muffins uden chokolade
I denne opskrift har jeg kommet 60 gram chokolade i, fordi jeg synes det er en passende mængde.
Kommer man mere chokolade i, synes jeg den let overtager smagen i kagerne, så derfor skal der efter min mening ikke mere i.
Vil du lave bananmuffins uden chokolade, ja undlader du blot den mørke chokolade.
Fremgangsmåden er ellers den samme.
Muffins med banan og kanel
Du kan også lave disse bananmuffins med kanel.
Her skal du blot tilsætte en teskefuld stødt kanel, og ellers følge opskriften.
Igen skal du passe på med, at mængden af kanel ikke helt overtager smagen.
Muffins med banan og kardemomme
Bananmuffins med kardemomme er en anden populær variant, og her tilsættes blot en lille teskefulde kardemomme til dejen.
Du kan selvfølgelig variere opskriften på tværs af ingredienserne, så du eventuelt kommer kardemomme i dejen, men undlader chokolade.
Eller bruger kanel og kardemomme sammen, så det er helt op til dig.
Med olie
Du kan også nemt lave bananmuffins med olie. Hvilket jo samtidig er opskriften på muffins med banan uden smør.
Her skal du anvende knap en deciliter rapsolie, der så erstatter smør i opskriften.
Fremgangsmåden er den samme med olie som med smør.
Muffins med banan uden æg
Vil du lave banamuffins uden æg, så er dette også ret nemt at gøre.
Fremgangsmåden er så lidt anderledes. Du starter nemlig med at røre sukker luftigt sammen med blødt smør, hvorefter du rører cirka en deciliter yoghurt i.
Derefter vendes de øvrige ingredienser i dejen, og bagetiden er den samme.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Tine
Skønneste muffins! Har lavet dem,med succes, flere gange, og forstår ikke at de skulle blive tørre🤔 Måske bananerne ikke har været modne/bløde nok, skrællen skal helst være nærmest mørkebrun,ikke bare plettet. Og hvis man "taber" 100g marcipan i dejen, bliver den ekstra mumset 😊
Benigne
Den er virkeligt lækkert det blev hurtigt spist af mine familie
Holger Rørby Madsen
Tusind tak, Benigne, det er jeg glad for at høre 🙂
Alt det bedste
Holger
Lene Bryldt
Virkelig lækre jeg puttede også hakkede valnødder i
Frederikke
Synes dejen blev lidt for tør. Puttede en lille smule mælk i hvilket gjorde den en bedre konsistens , og de er super gode! Nem opskrift til gode muffins
Eva
vi er ikke vilde med denne opskrift da vi følte kagerne blev tørre i det som om der var for meget mel i og der manglede noget væde.
Eva og Kasper
Holger Rørby Madsen
Hej Eva
Tak for tilbagemelding - måske er de blevet bagt lidt for meget - det kan være jeres ovn varmer mere. Jeg synes ikke de plejer at være tørre 🙂
Alt det bedste
Holger
Olevina
Lækre muffins. Jeg valgte at lave muffins til et stort arrangement. Gangede det op til 50 stk. Da jeg var lidt nervøs for at de ville kravle over kanten af formene, så endte det med at strække til godt 60 stk. Så var der heldigvis lidt smagsprøver. Jeg valgte med vanillie og uden chokolade.
Lone klarholt
Kunne man kombinere banan og nutella…..er det prøvet?.
Sarah
Jeg har personligt haft en dårlig oplevelse med denne opskrift. For meget mel, dejen blev helt tør og sej. Smørret svært at få den rigtige konsistens, da det heller ikke må være smeltet... aldrig har det været så vanskeligt at lave simple muffins. Øv
Holger Rørby Madsen
Hej Sarah
Jeg ved ikke hvad der er gået galt hos dig, for det har jeg ikke oplevet. Faktisk synes jeg netop disse bananmuffins er ret nemme at bage, men smørret skal være blødt. Det nemmeste er blot, at tage det ud af køleskabet i god tid 🙂
Så op på hesten igen - det skal nok blive godt.
Alt det bedste
Holger
Tine
Den her opskrift en en kæmpe succes. Både som muffins, præcis som dem er beskrevet, men også som kage. Jeg har dobbelt opskriften og bagt den i en folieform og toppet den med valnøddekerner. 180 grader varmluft i ca 40 min.
Den er en klar vinder.
Holger Rørby Madsen
Hej Tine
Super dejligt at høre - og tak for tippet. Det er da en god ide, at lave den som en formkage 🙂
Alt det bedste
Holger
Dana
Virkelig perfekt smag! Og smør SKAAAAL virkelig være rigtig blød...
Holger Rørby Madsen
Hej Dana
Mange tak - det er dejligt at høre 🙂
Alt det bedste
Holger
Morgan
Super lækre lidt at lave 👍
Holger Rørby Madsen
Hej Morgan
Det lyder godt - dejligt at høre. Det er også lækre bananmuffins 🙂
BH Holger
Heidi S
Er lige kommet ud af ovnen og glæder os til at smage dem ☺
Sille P
😋😋
Christa
Jeg skal nok lave dem idag
Jane Jensen
Jeg har ‘pillet’ lidt ved opskriften med banan/chokolademuffins - dvs. jeg har bananer i, men erstattede chokoladen med grofthakkede hasselnødder og en rest revet marcipan fra jul ... nøj, det er godt! 😋
Holger Rørby Madsen
Hej Jane
Hold da op - det lyder godt nok lækkert!
Altid dejligt at twiste opskrifterne med det man synes eller lige har ved hånden. Godt tænkt 🙂
Alt det bedste
Holger
Vera
Hvorfor må smørret ikke være smeltet helt og selvfølgelig afkølet.
Mvh
VH
Holger Rørby Madsen
Hej Vera
Det er en rørt dej, og det bløde smør er nemmest at få til at binde sammen med sukker og æg.
Så tag det ud af køleskabet i god tid, så er du sikker på de perfekte bannamuffins 🙂
Alt det bedste
Holger