Få opskriften på en lækker banankage med fyldig smag og blød konsistens. Hemmeligheden er modne bananer og forsigtig omrøring.
Banankage er en af de mest populære kager hos både børn og voksne. Og det forstår man godt. Den milde banansmag klæder kagen perfekt, og de modne bananer er med til at give en fyldig kage.
Husk at det smeltede smør lige skal køles af inden du laver dejen, og husk også at røre dejen sammen med en vis forsigtighed. Du må altså ikke piske dejen efter bagepulveret er kommet i!
Ellers kan du risikere at kagen falder sammen på midten. Skulle det ske, ødelægger det ikke smagen, men det er ærgerligt med en banankage, der har et hul i midten.
Lad også være med at åbne ovnlågen under bagningen, da det også kan få kagen til at klappe sammen. Men bortset fra det, så er det en meget nem opskrift på kage med banan.
Opskriften giver en kage, hvor der er nok til 6 personer.
Se også mine opskrifter på:
Opskrift på svampet banankage
Verdens bedste banankage - nem opskrift
Ingredienser
- 100 g smør - smeltet, afkølet
- 3 æg
- 175 g sukker
- 10 g vaniljesukker
- 125 g hvedemel
- 5 g bagepulver
- 160 g banan - svarende til ca. to bananer
Fremgangsmåde
- Start med at smelte smør i enten en lille gryde eller mikroovn, hvorefter smørret køles ned.
- Forvarm ovnen til 180 grader almindelig over- og undervarme, sæt en rist nederst i ovnen.
- Æg piskes sammen med sukker og vaniljesukker, og det tager cirka fem minutter, da æggemassen skal være lys og luftig. Brug røremaskine med piskeris eller elpisker.
- Hvedemel vejes af med bagepulver, og det må ikke piskes i dejen, men skal blot forsigtig vendes i sammen med det smeltede og afkølede smør. Brug gerne en dejskraber til det.
- Moden banan moses. Vendes ligeledes forsigtigt i dejen uden at slå for meget luft ud. Men det er også vigtigt at dejen er samlet, så der ikke er klumper af mel tilbage.
- Beklæd en form med bagepapir (eller smør den), og fordel dejen. Denne banankage passer til en 1-liters form.
- Stil din banankage ind i ovnen, og her skal den have cirka 50 minutter. Stik i den for at sikre kagen er gennembagt, men det plejer at passe med 50 minutter.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Video
Efter bagning
Den færdigbagte banankage tages op af formen og køler ned på en rist. Derefter kan du vende kagen så bunden vender i vejret, og fjerne bagepapiret.
Nu kan du nyde kagen som den er, eller pynte den med chokolade.
Her smeltes ca. 100 gram chokolade, som derefter fordeles over kagen. Lad lige chokoladen sætte sig inden du begynder at skære skiver.
Sådan undgår du at din banankage falder sammen
Det kan desværre ske, at din banankage falder sammen mens den bages i ovnen. Eller lige efter kagen er kommet ud af ovnen. Det kan der være mange gode forklaringer på, uden det dog er let at angive den præcise årsag.
Men her får du lige fem gode råd, der er værd at huske når du bager banankage. Så er du i hvert fald godt på vej.
- Bag altid ved over- og undervarme. Min erfaring er, at kagen falder nemmere sammen hvis du bager den ved varmluft. Husk også at bage kagen nok.
- Åbn ikke ovnlågen mens kagen er i ovnen.
- Brug ikke mere bagepulver end angivet i opskriften. Vend det sammen med melet, hvorefter det forsigtigt vendes i dejen. Her må du ikke piske!
- Tjek også at bagepulveret ikke er for gammelt. Så ryger effekten nemlig, og det er ikke så godt.
- Sørg for at æg og smør hverken er for koldt eller for varmt. Tag æggene ud af køleskabet i god tid, og lad det smeltede smør køle af. Her er endnu en mulig fejlkilde til at kagen klasker sammen.
Typiske spørgsmål om banankage
Der kan være flere årsager. For meget bagepulver, for kolde æg, gammelt bagepulver, brug af varmluft eller at ovnlågen har været åbnet.
Kom ikke for meget banan i kagen, og jeg plejer at bruge omkring 160 gram til denne opskrift.
Det afhænger blandt andet af din ovns varme, men omkring 50 minutter plejer at passe fint.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Sif Sigrid Lotinga Lorenzen
Den er helt vidunderlig
En af de beste bannankager jeg har smagt. Den er lækker svampet(fantastisk konsistens) vh sif😊
Marianne
Dejlig kage,men 1litersformen var lige det mindste. Var på et tidspunkt bange for at kagen ville vælte ud over kanten.😮
Marianne C.
I toppen af opskriften skriver du flg: Du må altså ikke piske dejen før bagepulveret er kommet i. Mon ikke du mener, efter bagepulveret er kommet i?
Holger Rørby Madsen
Hej Marianne
Godt set og tak. En tanketorsk herfra - jeg har rettet den 🙂
Alt det bedste
Holger
Hanne
Tak for en dejlig, detaljeret opskrift. Jeg bagte kagen i går. Var dog i tvivl om ovntemperaturen, så jeg indstillede den på 170 grader, som er normalt for en almindelig sandkage. Måtte dog bage kagen i 5 kvarter, før dejen slap strikkepinden. Kagen vakte lykke.
Esra
Det er første gang, at jeg i mit 30årige liv, lykkes med en kage som ikke falder sammen. Tak for lækker opskrift og de gode fif 😊
Vibeke
Tak for god opskrift og super at jeg kan få brugt de overmodne bananer. Mon det går an at fryse banankagen?
Vicki Hansen
Jeg fryser min med stor succes. Putter iøvrigt altid hakket chokolade i!
Jeg skærer den i passende stykker - fryser ned og tar op efter behov.
Kan jo lunes - nen jeg foretrækker små firkanter kun netop optøede - smager som konfekt !
Holger Rørby Madsen
Hej Vicki
Tak for det - og yes, banankagen er virkelig fin at fryse ned.
Alt det bedste
Holger
Per Lund
Hej. Hurtigt spørgsmål: hvordan tjekker du kagen ved at stikke i den, når man ikke må åbne lågen? 😃
Holger Rørby Madsen
Hej Per
Det er sådan et hemmeligt kage-bage-ninja-trick, som jeg ikke afslører 🙂
Nej, spøg til side. Du skal ikke åbne ovnlågen før kagen forventes færdig, og her kan du så lige stikke i den for at tjekke. Men ikke meget før.
God bagelyst.
Alt det bedste
Holger
Clo
Den bedste banankage jeg har aldrig nogensinde smagt! Hvis jeg nu gerne vil bage den til mine elever (25 mennesker), er det så nok at fordoble ingredienserne?
Lisa
Dejlig banankage, tilsatte lidt mørk hakket chokolade. Den skulle dog kun have 35 min. i min ovn.
Mia
Rigtig god kage. Svampet uden at være tung. Og den behøver ikke chokolade for at være et hit
Holger Rørby Madsen
Mange tak, Mia - det er dejligt at høre. Og banankagen kan nemlig sagtens laves uden chokolade 🙂
Alt det bedste
Holger
Christine
Fin kage, men savnede nogle flere bananer
Holger Rørby Madsen
Herj Christine
Tak for det - og det er jo altid en smagssag 🙂
Men man kan sagtens tilsætte lidt mere banan, så det er helt fint.
Alt det bedste
Holger
Raden Ayu Siti Indassh Maduretna Hansen
Jo du helt ret, jeg nemlig brug 3 banana og 5 æg. Det smage ligesom i himmel fordi så lækker 👌😋❤️
Tusind tak🙏
Lise
Meget lækker kage. Jeg brugte dog også rabarber og marcipan. Det blev den bestemt ikke ringere af. Jeg bruger stort set altid dine opskrifter for jeg synes du rammer plet hver gang. Dog kunne jeg godt tænke mig at du ved kager skriver om de er fryseegnede
Holger Rørby Madsen
Hej Lise
Tak for det - og det er jeg meget glad for at høre. Og jeg skal nok fremover huske det med om kagen kan fryses. Det er selvfølgelig vigtigt at vide. Tak.
Alt det bedste
Holger
Yrsa Sørensen
Banankagen var både hurtig og meget dejlig /mums
Så blev de bananer brugt 👏
tove
Hvad med smørret? Skal det i dejen eller er det bare til formen?
Madensverden.dk
Hej Tove
Tak fordi du lige opdagede det. Det er nu skrevet ind. Smørret røres i dejen sammen med hvedemel og bagepulver.
De bedste hilsner
Holger
Ellen
Øv den faldt sammen inden i ovnen.. havde ik haft taget den ud overhovedet😳😳
Den er inden i ovnen endnu.. har ik haft den ude overhovedet
Madensverden.dk
Hej Ellen
Øv da også. Det er lidt underligt, men et velkendt problem. Årsagerne kan være mange, men herunder mængden af bagepulver (man må ikke bruge mere end angivet), kolde æg (jeg laver lige en note i opskriften), temperaturen i ovnen, jo, der kan være mange forklaringer. Desværre.
Normalt bør dette dog ikke være et problem.
Alt det bedste
Holger