• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Forside › Kager › Bagerens søndagskage - gammeldags klipkrans

Bagerens søndagskage - gammeldags klipkrans

bagerens søndagskage
4.8 fra 17 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
641
SHARES
FacebookMessenger641PinterestEmailSMS
Opdateret: 28. april 2024 - Udgivet: 28. april 2024

Min opskrift på bagerens søndagskage, der er en lækker bagerkringle med remonce og creme. En gammeldags klipkrans, der er fryseegnet.

Bagerens søndagskage er en fantastisk lækker kage, der fyldes med remonce og creme.

En rigtig bagerkringle eller klipkrans, der faktisk er rimelig nem at lave.

Søndagskagen laves af en meget nem gærdej, og fyldet er som sagt en saftig remonce med kanel, plus en dejlig kagecreme.

Kagen pyntes med glasur og hasselnødder, og denne bagerkringle er et sikkert hit ved kaffebordet. Ikke kun om søndagen, men den er også god at bruge som kollegakage og lignende.

Der burde være rigelig med kage til 10 personer i denne opskrift. Se også min opskrift på hjemmebagt kringle.

Opskrift på bagerens søndagskage

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Bagerens søndagskage - gammeldags klipkrans

4.83 fra 17 stemmer
Forb. tid 20 minutter min
Tilb. tid 20 minutter min
Samlet hviletid 40 minutter min
Samlet tid 1 time t 20 minutter min
Antal: 10 personer
Ret: Kager
Køkken: Dansk
Kalorier: 374
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

Dej
  • 100 g sødmælk - lun
  • 25 g gær
  • 25 g sukker
  • 275 g hvedemel
  • 1 tsk kardemomme
  • 0,5 tsk salt
  • 150 g smør - meget blødt
Kagecreme
  • 250 g kagecreme - min opskrift er i linket
Remonce
  • 100 g brun farin
  • 75 g smør - blødt
  • 20 g majsstivelse
  • 2 tsk kanel
Pynt
  • 1 æg - sammenpiskes med en sjat mælk
  • perlesukker
  • hasselnøddeflager
Glasur
  • flormelis
  • vand
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Fremgangsmåde
 

  1. Sødmælk røres ud med gær og sukker.
  2. Tilsæt hvedemel sammen med kardemomme, salt og smør og saml dejen.
  3. Tag dejen ud på et meldrysset bord, og ælt den igennem i hånden. Du kan også anvende en røremaskine med dejkrog, men dejen til bagerens søndagskage er faktisk ret nem at håndælte.
  4. Læg dejen hvile i ca. 20 minutter. Overdækket et viskestykke.
  5. Imens laver du remonce ved at ælte ingredienserne til remoncen sammen. Og creme som anvist i linket. Eller brug en købt kagecreme, det er op til dig.
  6. Tag dejen ud på bordet og virk hurtigt dejen op. Trilles ud til en aflang pølse på ca. 70 centimeter, derefter rulles ud til en dybde på 15 centimeter. Så du altså nu har et stykke dej på 70 x 15 centimeter. Dejen er meget nem at arbejde med, men husk mel på bord og dej, så den ikke hænger fast.
  7. Smør kagecreme på, og læg derefter en pølse ag remonce på midten på langs.
  8. Fold den ene langside ind over midten, og derefter den anden langside ind over denne.
  9. Læg dejen på en bageplade med bagepapir, så den ligger i en krans (cirkel). Kilp snit ned i kransen med en saks med et par centimeters mellemrum, og knap halvvejs ned.
  10. Pensl bagerens søndagskage med sammenpisket æg, og drys med hasselnøddeflager og perlesukker.
  11. Lad bagerkringlen hvile i 20 minutter, mens du tænder ovnen på 200 grader varmluft.
  12. Bag den lækre kage i ca. 20 minutter, måske lidt mere afhængig af hvor meget din ovn varmer.
    søndagskage krans

Næringsindhold

Kalorier: 374kcalKulhydrater: 38gProtein: 5gFedt: 23gMættet fedt: 14gFlerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 5gTransfedt: 1gKolesterol: 66mgNatrium: 298mgKalium: 74mgKostfibre: 1gSukker: 14gVitamin A: 603IUVitamin C: 0.1mgCalcium: 28mgJern: 1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Tips

Bagerens søndagskage køles lidt af, inden kagen pyntes med glasur.

Sådan en bagerkringle eller klipkrans er egnet til frysning, men vent så med at give den glasur.

Se også disse opskrifter:

Lækker kanelstang med remonce og creme

Søren Ryges kringle - opskrift fra Anne Margrethe i Hirtshals

Cremestang - nem bløddejskage med vaniljecreme

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Lone Mathilde Marie Jørgensen

    september 29, 2024 at 9:05 am

    En lækker hjemmebagt kringle med masser af kanel, hasselnødder og perlesukker, en duftende kande kaffe og søndagskopperne. Jeg elsker de hyggelige, laaangsomme søndags eftermiddage. Søndagshygge fra det skønne Nordjylland 🤗

    Svar
  2. Gitte Ditlevsen

    august 28, 2021 at 8:08 pm

    Rigtig god opskrift. Jeres klipkrans er med et blevet vores nye favorit. Tak for at dele med os.

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      august 28, 2022 at 6:23 am

      Hej Gitte
      Tusind tak for de søde ord - det glæder mig at høre.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required