Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Råvareguide › Fakta og opskrifter med agar agar

Fakta og opskrifter med agar agar

Billede med agar-agar.
Del gerne:
1
SHARE
FacebookMessenger1PinterestEmailSMS

Agar-agar betyder gummi i Malaysia. Og det er meget sigende om produktet, der kan få alt fra en citronfromage eller gele til at stivne - eller blive lettere gummi-geleagtig.

Det er et konsistensmiddel lavet af et udtræk af rødalger, og man kan sagtens erstatte husblas med agar-agar i de fleste retter med husblas som ingrediens.

God til vegetarer

Det er særligt en fordel for vegetarer og veganere, som ikke behøver at bekymre sig om at spise animalsk mad.

Det kaldes ofte vegetarisk gelatine, men er lige så anvendeligt for personer, der af religiøse grunde ikke spiser svinekød.

Pulver eller flager

Man kan købe agar-agar som pulver eller flager. Pulveret skal blot opløses i vand, mælk, fløde eller anden form for væske.

Det smarte er, at konsistensmidlet ikke er så følsom overfor varme som husblas, der smelter under stærk varme.

Når man ved, at agar-agar er et algeprodukt, er det nærliggende at frygte havsalt- eller fiskesmag, men det smager ikke af noget som helst. Og så er der ingen kalorier i overhovedet.

Dosering af agar agar

Du kan købe agar-agarpulver i helsekostbutikker, Matas og andre specielbutikker.

Typisk er doseringen en teskefuld agar-agar til fem-seks deciliter væske.

Anvendelse

Fortykningsmidlet har været brugt i Japan siden det 15. århundrede.

Mange asiatiske lande som Indien, Japan og Malaysia bruger agar-agar i deres desserter.

I Indien kaldes det af uvisse grunde kinesisk græs og bruges til mange af deres søde geleagtige desserter.

Bruges også til:

Marmelade, syltetøj og gele, eks. ribsgele.

Cheesecake, fromage, budding og rand.

Som jævning i sauce og supper.

Is og cremer.

Skumfiduser.

Veganske versioner af kendte desserter som panna cotta.

Mousse og glace til kager.

Hjemmelavet vingummi.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Mere inspiration

  • Billede af bladbede og sølvbede.
    Bladbede og sølvbede - fakta og viden
  • Billede af mirin.
    Mirin (fakta og alt du skal vide om den japanske risvin)
  • Billede med sake risvin.
    Sake - fakta og viden om den japanske risvin
  • Billede med havkat.
    Havkat - fakta og anvendelse af koteletfisk

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

Du slipper for reklamer, kan gemme og printe opskrifter, og modtage vort populære nyhedsbrev.

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.