Agar-agar betyder gummi i Malaysia. Og det er meget sigende om produktet, der kan fรฅ alt fra en citronfromage eller gele til at stivne - eller blive lettere gummi-geleagtig.
Det er et konsistensmiddel lavet af et udtrรฆk af rรธdalger, og man kan sagtens erstatteย husblasย med agar-agar i de fleste retter med husblas som ingrediens.
God til vegetarer
Det er sรฆrligt en fordel for vegetarer og veganere, som ikke behรธver at bekymre sig om at spise animalsk mad.
Det kaldes ofte vegetarisk gelatine, men er lige sรฅ anvendeligt for personer, der af religiรธse grunde ikke spiser svinekรธd.
Pulver eller flager
Man kan kรธbe agar-agar som pulver eller flager. Pulveret skal blot oplรธses i vand, mรฆlk, flรธde eller anden form for vรฆske.
Det smarte er, at konsistensmidlet ikke er sรฅ fรธlsom overfor varme som husblas, der smelter under stรฆrk varme.
Nรฅr man ved, at agar-agar er et algeprodukt, er det nรฆrliggende at frygte havsalt- eller fiskesmag, men det smager ikke af noget som helst. Og sรฅ er der ingen kalorier i overhovedet.
Dosering af agar agar
Du kan kรธbe agar-agarpulver i helsekostbutikker, Matas og andre specielbutikker.
Typisk er doseringen en teskefuld agar-agar til fem-seks deciliter vรฆske.
Anvendelse
Fortykningsmidlet har vรฆret brugt i Japan siden det 15. รฅrhundrede.
Mange asiatiske lande som Indien, Japan og Malaysia bruger agar-agar i deres desserter.
I Indien kaldes det af uvisse grunde kinesisk grรฆs og bruges til mange af deres sรธde geleagtige desserter.
Bruges ogsรฅ til:
Marmelade, syltetรธj og gele, eks. ribsgele.
Cheesecake, fromage, budding og rand.
Som jรฆvning i sauce og supper.
Is og cremer.
Veganske versioner af kendte desserter som panna cotta.
Mousse og glace til kager.
Hjemmelavet vingummi.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat pรฅ Madens Verdens kogebรธger
- Adgang til den populรฆre favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Bemรฆrk: Ingen bindingsperiode
Comments
No Comments