Hjemmelavede skumfiduser er sjovt at lave, og så slipper vi for tilsætningsstoffer. Her er opskrift på to forskellige slags: vanilje og lakrids.
Hjemmelavede skumfiduser er slet ikke så svære at lave, som man måske skulle tro.
De kan laves på to måder - med eller uden æggehvide. Selv foretrækker jeg uden, da konsistensen godt kan blive for flødebolleagtig med æg.
Når først siruppen af vand og sukker er lavet, kan du bruge de smage, du har lyst til. Fra bær til lakrids eller blot de helt almindelige hvide med vanilje.
Her er grundopskriften, hvor jeg har valgt at piske den ene halvdel med lakridspulver.
Opskrift på hjemmelavede skumfiduser
Hjemmelavede skumfiduser med og uden lakrids
Ingredienser
- 200 gram sukker
- 1 dl vand
- 5 stk husblas
- 100 gram flormelis
- 2 spsk lakridspulver
Sådan gør du
- Læg husblas i koldt vand.
- Kog sukker og vand til det rammer 118 grader. Pas meget på, at karamellen ikke bliver brun og brændt, så det skal kun lige boble lidt, når det er i gryden.
- Når sukkermassen er klar, blander du den vredne husblas i og lader det stå og kåle af i fem-ti minutter.
- Tag halvdelen og bland lakridspulver i. Pisk et kvarter i røremaskine eller 20 minutter med elpisker, til det bliver meget klistret.
- Læg denne klistrede masse i en form, der er godt dækket af flormelis.
- Pisk nu den anden halvdele på samme måde og hæld den i en form.
- Drys godt med flormelis henover begge forme og sæt til tørring i et par timer.
- Nu kan du klippe skumfiduserne ud med en saks og rulle dem i flormelis. Lakrids-skumfiduserne drysser du også med lakridspulver.
Få tilsendt opskriften på mail
Tips
Det er vigtigt at være meget gavmild med flormelis, når du gør formene klar. Det er nemlig en klistret masse, vi har med at gøre.
Dyp eventuelt "fiduserne" i smeltet chokolade, hvis de skal være ekstra lækre.
Se også nogle af vores andre opskrifter på søde sager:
Del dine ideer og tanker med os andre her: