• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Kager › Småkager med lakrids og tranebær (35 stk.)

Småkager med lakrids og tranebær (35 stk.)

småkager med lakrids og tranebær
4.8 fra 43 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
502
SHARES
FacebookMessenger502PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 30. november 2020 - Udgivet: 4. juni 2020

Prøv lige disse lækre småkager med lakrids og tranebær. Det er måske Danmarks bedste småkager, og så er de super nemme at bage. Opskriften giver ca. 35 stk.

Disse småkager med lakrids og tørrede tranebær er helt fantastiske, og dem bliver du hurtigt afhængig af.

Småkagerne er nemme at bage, og du får ca. 35 stk. ud af denne portion.

Bemærk at dejen skal på køl, og den må gerne stå mindst to timer i køleskabet.

Dejen er nem at samle i hånden - men du kan også anvende en røremaskine.

Opskrift på småkager med lakrids

småkager med lakrids og tranebær
newyorkerbyheart.com topbilledeMadens Verden

Småkager med lakrids og tranebær (35 stk.)

4.80 fra 43 stemmer
Prøv lige disse lækre småkager med lakrids og tranebær. Det er måske Danmarks bedste småkager, og så er de super nemme at bage. Opskriften giver ca. 35 stk.
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 8 minutter min
På køl 2 timer t
Antal: 35 stk
Ret: Kager
Køkken: Dansk
Kalorier: 250
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 250 g hvedemel
  • ½ tsk bagepulver
  • 30 g lakridspulver
  • 60 g tranebær - soltørrede
  • 180 g smør - skåret i små tern
  • 225 g rørsukker
  • 1 æg

Fremgangsmåde
 

  1. Sigt mel og bagepulver sammen i en skål.
  2. Tilsæt lakridspulver, soltørrede tranebær og smør.
  3. Findel smørret udi blandingen med fingrene, indtil smørret ikke kan mærkes mere.
  4. Tilsæt rørsukker og æg og saml forsigtigt og hurtigt dejen med hænderne - ælt den endelig ikke.
  5. Del dejen i 2 og tril hver del til en pølse med en diameter på størrelse med en 20 krone.
  6. Pak dejrullerne ind i bagepapir og stil dem i køleskab eller i fryseren, til de er hårde - eller i hvert fald kolde. Jeg kunne ikke helt vente på at de blev hårde, så jeg stillede dem koldt i en god times tid og så kunne de i hvert fald skæres.
  7. Skær dejrullerne i 1 cm. tykke skiver og form dem evt. lidt mere runde, inden de sættes på bageplader med bagepapir.
  8. Sæt dem med lidt afstand til hinanden, de flyder lidt ud.
  9. Bag dem ved 180 grader varmluft i 8-10 minutter (hos mig var det 8 minutter).
  10. Tag dem ud og lad dem køle lidt af på bagepladen, inden de flyttes over på bagerist, hvor de afkøles helt.
  11. Når de er helt afkølede, opbevares de i beholder med tætsluttende låg.

Næringsindhold

Kalorier: 250kcal
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

De afkølede småkager med lakrids passer perfekt til en god kop kaffe, og som sagt opbevares de i en lufttæt kagedåse.

Omvendt så har du nok spist småkagerne ret hurtigt.

Prøv også denne opskrift:

Chokoflager

4.8 fra 12 stemmer
Her er min opskrift på nemme chokoflager. Det er hurtige småkager, som du laver med masser af havregryn og mørk chokolade. Bagetiden er blot 10 minutter.
Gå til opskrift
chokoflager med havregryn
Om
newyorkerbyheart.com topbillede
Madens Verden

Vi er glade for her på Madensverden at få lov til at viderebringe de lækre opskrifter fra bloggen Newyorkerbyheart.com. Bloggen blev startet af Birthe Lynggaard i 2006, hvor hun delte sin store kærlighed for bøger, rejser mv. og især mad. Birthe gik desværre, pga. sygdom, alt for tidligt bort i 2014 og bloggen har siden ligget stille hen. Vi, og Birthes efterladte, synes dog, at hendes opskrifter fortsat skal leve og vække inspiration. Til glæde og gavn.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Jette Frandsen

    november 26, 2024 at 4:02 pm

    Gode

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af sandwichboller.

Sandwichboller - lækre og nemme brød til sandwich

Billede af nakkesteg på spyd.

Nakkefilet på spyd (nakkesteg grillet på rotisseri)

Billede af lynsyltet squash med grønne bønner.

Lynsyltet squash med grønne bønner, hvidløg og mynte

Sæson i juli

Sæson i juli: Se alle de danske frugter og grøntsager

Madplan uge 27

Ugens madplan uge 27 med gode sommerretter

Billede af Vining bøfgryde.

Viking bøfgryde - gryderet med oksesauté

Forsiden lige nu

sommerpande med kylling og kål
Sommerpande med kylling og kål→ Se opskriften
billede med squashfrikadeller
Squashfrikadeller - vegetariske deller med squash→ Se opskriften
Billede til mukimame med bulgur.
Mukimame med bulgur, bønner og vinaigrette→ Se opskriften
Sæson i juli
Sæson i juli: Se alle de danske frugter og grøntsager→ Se opskriften
billederesultat for wraps med kylling
Nemme wraps med kylling og spidskål→ Se opskriften
Kyllingeret med ris i ovn
Kyllingeret med ris i ovn→ Se opskriften
Madplan uge 27
Ugens madplan uge 27 med gode sommerretter→ Se opskriften
kartoffelsalat med soltørrede tomater
Kartoffelsalat med soltørrede tomater og gul peberfrugt→ Se opskriften
kyllingesatay spyd
Kyllingesatay - marinerede kyllingespyd til ovn eller grill→ Se opskriften
Billede med sort peber.
Peber - fakta og viden om sort, hvid og grøn peber→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required