Prøv lige disse lækre småkager med lakrids og tranebær. Det er måske Danmarks bedste småkager, og så er de super nemme at bage. Opskriften giver ca. 35 stk.
Disse småkager med lakrids og tørrede tranebær er helt fantastiske, og dem bliver du hurtigt afhængig af.
Småkagerne er nemme at bage, og du får ca. 35 stk. ud af denne portion.
Bemærk at dejen skal på køl, og den må gerne stå mindst to timer i køleskabet.
Dejen er nem at samle i hånden - men du kan også anvende en røremaskine.
Opskrift på småkager med lakrids
Småkager med lakrids og tranebær (35 stk.)
Ingredienser
- 250 g hvedemel
- ½ tsk. bagepulver
- 30 g lakridspulver
- 60 g tranebær - soltørrede
- 180 g koldt smør - skåret i små tern
- 225 g rørsukker
- 1 æg
Sådan gør du
- Sigt mel og bagepulver sammen i en skål.
- Tilsæt lakridspulver, soltørrede tranebær og smør.
- Findel smørret udi blandingen med fingrene, indtil smørret ikke kan mærkes mere.
- Tilsæt rørsukker og æg og saml forsigtigt og hurtigt dejen med hænderne - ælt den endelig ikke.
- Del dejen i 2 og tril hver del til en pølse med en diameter på størrelse med en 20 krone.
- Pak dejrullerne ind i bagepapir og stil dem i køleskab eller i fryseren, til de er hårde - eller i hvert fald kolde. Jeg kunne ikke helt vente på at de blev hårde, så jeg stillede dem koldt i en god times tid og så kunne de i hvert fald skæres.
- Skær dejrullerne i 1 cm. tykke skiver og form dem evt. lidt mere runde, inden de sættes på bageplader med bagepapir.
- Sæt dem med lidt afstand til hinanden, de flyder lidt ud.
- Bag dem ved 180 grader varmluft i 8-10 minutter (hos mig var det 8 minutter).
- Tag dem ud og lad dem køle lidt af på bagepladen, inden de flyttes over på bagerist, hvor de afkøles helt.
- Når de er helt afkølede, opbevares de i beholder med tætsluttende låg.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
De afkølede småkager med lakrids passer perfekt til en god kop kaffe, og som sagt opbevares de i en lufttæt kagedåse.
Omvendt så har du nok spist småkagerne ret hurtigt.
Prøv også denne opskrift:
Del dine ideer og tanker med os andre her: