Rocky Road er amerikansk, når det er bedst. I denne opskrift er der saltkaramel-chokoladen vendt med nødder, maltesers og skumfiduser.
Rocky Road er oprindeligt navnet på en populær is i USA, som du stadig kan købe overalt derovre.
Isen indeholder som regel chokolade, skumfiduser, nødder og spiselig kagedej eller kiks.
Men med tiden udviklede det sig til, at man også begyndte at lave Rocky Road som konfekt. Og sikken en konfekt.
Chokoladestykkerne smager simpelthen så godt, og når man først kender princippet bag, kan man blande alt muligt i dem.
Dybest set er det bare smeltet chokolade, der hældes over en skål fyldt af gode sager. Og du kan tage lige nøjagtigt det, du bedst kan lide.
Skumfiduser vil dog altid være en del af det, hvis du vil have 'the real deal'.
Chokoladen skal være lækker - ikke pæn
Jeg smelter altid chokoladen sammen med smør, fordi det giver en ekstra lækker konsistens.
Og så giver jeg den ellers gas med mine favoritsnacks. Denne opskrift indeholder valnødder, mandler, Maltesers og skumfiduser.
Og som du kan se: smeltet hvid chokolade til at pynte på toppen. De skal helst være ukurante på toppen, men kan skæres i pæne firkanter, så man rigtigt kan se, hvad de indeholder.
Et lille tip til Maltesers: SuperBrugsen sælger Coops eget mærke, som koster det halve af de rigtige Maltesers.
Opskrift på Rocky Road med skumfiduser
Ingredienser
- 100 gram mørk chokolade
- 100 gram chokolade med saltkaramel
- 50 gram smør
- 10 store skumfiduser klippet i tern
- 150 gram Maltesers
- 2 spsk mandelsplitter
- 1 dl valnødder grofthakkede
- hvid chokolade smeltet
Sådan gør du
- Begynd med at klippe eller skære skumfiduser i mindre stykker. Det er et klistret arbejde, så kan du finde de små skumfiduser, bruger du selvfølgelig dem i stedet. Det er bare ikke tit, at jeg kan finde dem, derfor skærer jeg de store ud.
- Skær halvdelen af Maltesers over på midten, hak valnødderne groft.
- Bland mandel, valnød, de halve Maltesers og skumfiduser i en skål.
- Kom den mørke chokolade i en gryde sammen med smør og lad det hele smelte for medium varme, mens du rører rundt.
- Når massen er smeltet, lader du den lige køle af et minuts tid, før du hælder den over slikblandingen.
- Rør hurtigt sammen og hæld det hele ned i en form på ca 20 x 20.
- Kom de hele Maltesers ned på toppen, så de stikker på. Smelt en smule hvid chokolade og dryp den ud over den mørke chokolade. Gerne lidt hulter til bulter, så chokoladestykkerne ikke bliver for nydelige.
- Sæt chokoladen på køl i mindst to timer, før du skærer den ud i firkantede stykker. Nu er Rocky Road klar til at blive spist, som de er - eller knust og vendt i en god vaniljeis.
Hvis du har lyst til at lave flere konfekttyper, kan du prøve en af disse opskrifter:
Comments
No Comments