Hvide Rocky Roads med små, kulørte skumfiduser, mandler og cornflakes er lynhurtige at lave. Og så ser de festlige ud. Her er opskriften.
Hvide Rocky Roads er en sjov ting til slikskålen, hvis du vil lave noget hjemmelavet i en fart.
Det tager ikke mange minutter at lave. Dog skal Rocky Roads lige ligge på køl mindst en time, før de kan skæres ud og spises.
Det eneste, der er at gøre, er at smelte den hvide chokolade, smutte og hakke mandler og så blande det med små marshmallows samt cornflakes.
Opskrift på hvide Rocky Roads
Hvide Rocky Roads med marshmallow og cornflakes
Ingredienser
- 200 gram hvid chokolade
- 1 dl skumfiduser - små kulørte
- ½ dl mandler - smuttede, hakkede
- 1 dl cornflakes
- 2 spsk kokosmel
Sådan gør du
- Kom mandlerne i en lille gryde med vand, kog op og lad dem koge i et par minutter. Hæld vandet fra og smut mandlerne. Hak dem derefter meget groft.
- Bland mandler, kokos, cornflakes og marshmallows/skumfiduser i en skål.
- Sæt vand over i en gryde til at smelte chokoladen i et vandbad.
- Kom to tredjedele hvid chokolade i en skål, sæt skålen ned i det kogende vand og lad chokoladen smelte. Det er vigtigt, at der ikke kommer vand i skålen med chokolade, for så bliver chokoladen grynet.
- Når chokoladen er smeltet, tager du skålen op og blander den sidste tredjedel chokolade i den smeltede chokolade, så også det smelter. Vent et minut med at blande det i dit fyld.
- Nu blander du hele molevitten, men du skal lige holde en smule igen med alle de tørre ingredienser for at være sikker på, at du har chokolade nok til at smøre dem alle sammen ind i den.
- Klip et stykke bagepapir ud efter din - gerne firkantede - form og hæld så blandingen derned. Sæt på køl i mindst en time, hvorefter du kan skære dem i kvadrater eller bryde dem ud i uens stykker.
Få tilsendt opskriften på mail
Tips og opskrifter
Du kan bruge alt, det du kan lide, i Rocky Roads. Fra kokosmel og digestive-kiks til cornflakes, nødder og maltesere.
Det kommer sig ikke så nøje med vægten på, hvor mange skumfiduser og andet fyld du kommer i. Vil du have meget chokoladesmag, skal du hælde mindre fyld i.
Er du mest vild med selve fyldet, ja, så doserer du mindre chokolade.
Her er opskrifter på andre søde sager, der er inspireret af USA:
Del dine ideer og tanker med os andre her: