Popcakes med chokoladeovertræk er nogle af de mest bedårende kager. De kan pyntes, som man vil blandt andet til Valentinsdag.
Popcakes med chokoladeovertræk er simpelthen så fine. Hvem kan stå for små kager på pind, som er pyntet så fint? Disse kager har jeg lavet til Valentinsdag.
Fordi hvis der er noget bedre end en buket blomster, så må det være en buket kager. De er også ret nemme at lave, og så er det en bonus, at de er baseret på kagerester.
Jeg bruger en helt almindelig sandkage, som jeg bager dagen før, men mulighederne er uendelige.
Og nu spørger du nok, hvem har overhovedet kagerester? Hvordan er det muligt at bage en kage og ikke spise op?
Det kan også være svært, men rester kan for eksempel opstå, hvis du skærer en kage til og dermed fjerner hjørner og kanter.
Opskrift på popcakes med chokoladeovertræk
Popcakes med chokoladeovertræk
Ingredienser
- 300 gram kage - så som sandkage
- 25 gram smør - blødt
- 1 dl flormelis
- 100 gram flødeost
- 20 stk grillspyd
- 200 gram hvid chokolade
- 25 gram mørk chokolade
Sådan gør du
- Start med at smuldr kagen til helt fine, små krummer.
- I en ny skål tilføjes blødt smør, flødeost og flormelis. Pisk dette godt sammen.
- Tilføj en ske flødeostcreme af gangen til kagekrummerne, i mens du ælter det sammen med dine hænder. Dejen skal være blød og fast, så den er nem at forme, men uden at den bliver for blød. Derfor skal du være forsigtig med ikke at putte for meget eller for lidt creme i.
- Stil nu dejen i køleskabet i 30 minutter.
- Rul derefter cirka 20 kugler og stil dem på køl i yderligere 30 minutter.
- Hak den hvide chokolade fint og smelt den over et vandbad.
- Tag nu et grilspyd af gangen og dyp den cirka to centimeter ned i den smeltede chokolade og stik den i en kugle. Forsæt til alle kuglerner har et spyd i sig.
- Hæld den smeltede chokolade i et højt glas og tag hver enkelte popcake og dyp den i chokoladen. Når en popcake er blevet overtrækket med chokolade, så putter du dem i en vase, så det overskydende chokolade kan dryppe af. Forsæt, indtil alle kager er blevet overtrukket.
- Lad overtrækschokoladen på dine popcakes stivne. Smelt nu den mørke chokolade. Med en gaffel kan du hælde den mørke chokolade med en hurtig zigzag bevægelse over hver enkelte popcake, så du får et fint mønster.
- Pynt eventuelt med krymmel. Jeg puttede selv en smule spiseligt guldglimmer på mine.
- Sæt dem på køl, indtil at chokoladen er fuldstændigt størknet, og så er de fine popcakes med chokoladeovertræk klar til servering.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Brug eventuelt en kage fra bageren
Hvis du bare ønsker, at det skal gå stærkt, så kan du vælge at købe en færdigbagt kage fra bageren.
Ja, smagen er selvfølgelig ikke det samme som hjemmebag, men når det kommer til Popcakes, så passer princippet om at spise med øjnene rigtig godt.
Jeg synes også, at disse små kager vil passe perfekt til en børnefødselsdag eller lignende, da det er praktisk, at de spises fra en pind. Og så kan de pyntes ud fra fødselarens ønsker.
Popcakes med chokoladeovertræk er virkelig sjove at lave. Det er nemlig ikke kun dine smagsløg, som kommer til at nyde dem, men også din indre pyntesyge som virkelig får lov at slå sig løs.
Del dine ideer og tanker med os andre her: