Cookie dough er spiselig rå cookiedej - ethvert barns drøm. Nu kan vi endelig spise det råt eller i is uden bekymringer for at blive syge.
Cookie dough er rå cookiedej - så bliver det altså ikke bedre. Dette er den ultimative dessert, og den er næsten for lækker til, at man når at servere den, før den er spist.
De fleste af os ved godt, at man ikke burde spise rå kagedej. Men jeg tror også, at de fleste har lykkelige barndomsminder om at stjæle den rå dej, når der skulle bages.
Der er mange grunde til, at man ikke skal spise rå dej, blandt andet på grund af rå æg, bagepulver og ubehandlet mel.
Det har jeg sørget for, der ikke er i denne opskrift. Dermed er den 100 procent spiselig.
Jeg glemmer aldrig en historie, som min mormor fortalte mig, da jeg var barn og spiste en hel masse rå småkagedej. Hun fortalte, at børn som spiser dej med bagepulver, vil blive pustet op.
Husk at varmebehandle melet
Ligesom en ballon og dermed begynde at svæve. Det er selvfølgelig løgn, men vi skal alligevel være forsigtige med at spise en normal kagedej, før den bliver bagt.
Derfor kan jeg nu stolt præsentere en opskrift på spiselig cookie dough - rå cookiedej, som man hverken får ondt i maven af eller andre sygdomme.
Det er vigtigt at varmebehandle den mel, man bruger i denne opskrift. Det kan man gøre både i en ovn og en mikroovn. Det vigtige er, at temperaturen på melet er over 70 grader.
Denne opskrift kan man spise som den er, eller man kan blive inspireret af Ben & Jerrys og blande stykker af den sammen med vaniljeis. Dette kan klart anbefales.
Opskrift på cookie dough - rå cookiedej
Spiselig cookie dough - rå cookiedej
Ingredienser
- 50 gram hvedemel
- 40 gram smør - blødt
- 1 spsk mælk
- 20 gram sukker
- 40 gram brun farin
- 1 teske vaniljesukker
- 50 gram chokolade
Sådan gør du
- Forvarm ovnen til 175 grader og spred melet ud på en bradepande. Bag det i cirka fem til 10 minutter. Hvis du har et termometer, kan du tjekke, om melet har en temperatur på 70 grader.
- I en skål tilføjer du blødt smør, sukker, brun farin og vaniljesukker. Pisk det godt sammen, så det bliver dejligt luftigt.
- Tilføj langsomt melet og mælket. Forsæt med at piske det sammen.
- Hak chokoladen groft. Vend chokoladestykkerne sammen med dejen.
- Så er den klar til at blive spist. Du kan eventuelt vælge at rulle den til små kugler eller bare spise den som den er.
Få tilsendt opskriften på mail
Se også nogle af vores andre amerikanske desserter og kager:
Del dine ideer og tanker med os andre her: