Vingummi er en fast kending i slikskålen. Her kan du se, hvordan du selv laver hjemmelavet vingummi i lige netop den smag, du foretrækker.
Vingummi er oftest fuld af farvestoffer og alle mulige former for mærkelige e-numre, derfor foretrækker jeg at lave dem selv.
Med denne opskrift kan du lave lige præcis den smag, du foretrækker.
Fordi det er virkelig nemt at lave dem, de kræver kun to ingredienser, men du kan vælge at putte lige det i, du har lyst til.
I princippet består de blot af saft eller juice og husblas.
Du kan også bruge hvilken som helst form til dem. Jeg har en ravioliform, som jeg bruger, og det fungerer super fint. Du kan også bruge en isterningeform.
Opskrift på hjemmelavet vingummi
Vingummier
Ingredienser
- 2 dl juice - eller en stærk blandet saft
- 3 tsk gelatinepulver
- 3 spsk vand
- sukker - eller sødemiddel, valgfrit
- 1 tsk olie
Sådan gør du
- Start med at tage den form, som du har tænkt dig at bruge. Alle slags former fungerer, men silikoneforme er dem, der fungerer bedst. Put nu smagsneutral olie i formen og smør den jævnt ud i alle kanter.
- Tag nu en lille skål og tilføj tre spiseskefulde vand og gelatinepulver, rør det sammen og lad det stå i fem minutter, så gelatinen bliver blød.
- Hæld nu juicen i en lille gryde. Afhængig af hvilken slags juice du har valgt, kan du vælge at tilføje mere eller mindre sukker eller sødemiddel efter smag. Varm den massen op til lige under kogepunktet.
- Tilføj den bløde gelatinepulver til den varme juice og rør det godt sammen, indtil du kan se, at pulveret er helt opløst.
- Hæld nu blandingen i formene og put dem i køleskabet. Lad dem størkne i cirka tre timer og så er dine vingummi klar til at blive spist.
Få tilsendt opskriften på mail
Tip
Vær opmærksom på, at afhængig af den størrelse form du bruger, kan tage tage længere eller kortere tid, før vingummierne størkner.
Se også andre opskrifter på slik:
Trine
Hvor længe tror du de kan holde sig? Og hvordan opbevarer man dem bedst?
Mvh Trine
Hellejean Jensen
Hej
Kan man bruge husblas og hvor mange?
Mvh Helle
Ole
I følge Dr Oetkers egen hjemmeside, så svarer 1 tsk Gelatine pulver til 2 Husblas plader 🙂
Ole
"Tag nu en lille skål og tilføj tre spiseskefulde vand og gelatinepulver"
Måske det var en idé at skrive 3 teskefulde gelatinepulver, eller helt fjerne antal, og så bare skrive at vand og gelatinepulver skal tilføjes, så man ikke lige bliver forvirret og tror at det også er 3 spiseskefulde gelatinepulver 🙂