• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Sous vide › Æg sous vide: En nem og præcis tilberedningsmetode

Æg sous vide: En nem og præcis tilberedningsmetode

æg sous vide
Del gerne:
10
SHARES
FacebookMessenger10PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  21. juni 2023 - Udgivet:  28. februar 2020

Se her hvordan du nemt lave æg sous vide. Med tid og temperatur på både blødkogt, smilende og hårdkogt æg. Nemmere bliver det ikke at tilberede æg.

Æg sous vide lyder måske lidt besværligt og tidskrævende, men det er faktisk en ganske smart måde at tilberede æggene på.

Du er nemlig sikker til et ensartet resultat, og du kan meget præcist styre hvordan dine æg bliver tilberedt.

Så her er en kort oversigt over, hvordan du meget nemt laver de perfekte æg sous vide.

Blødkogt æg

Hvis du vil lave blødkogte æg i din sous vide, skal du indstille temperaturen til 64 grader.

Tiden er 60 minutter, hvorefter dine æg er tilpas blødkogte, uden at være aaaalt for blødkogt.

Smilende æg

Her skal du indstille temperaturen til 66 grader.

Læg æggene forsigtigt ned i vandet, og giv dem 60 minutter.

Så har du de lækreste, smilende æg. Lige klar til morgenbordet.

Hårdkogt æg

Her hæver vi lige temperaturen yderligere.

Indstil din sous vide til 69 grader, og kom æggene ned i vandbadet.

Tilberedningstiden er stadig 60 minutter, og nu er æggene hårdkogte.

Tips til æg sous vide

Skal du lave æggene perfekte, er der lige et par tips at tage med her inden du går i gang.

Jeg plejer for det første at tage æggene ud af køleskabet en halv time inden de skal tilberedes.

Det mindsker risikoen for at et æg sprækker under tilberedningen.

Når dine æg sous vide er færdige, skal du ikke pille æggene, som du ellers normalt plejer at gøre.

I stedet skal slå ægget ned i bordet, så skallen revner, og så kan du nemt tage ægget ud.

Se også mine opskrifter på:

  • Gammeldags æggekage
  • Omelet som den skal laves
  • Æggekage med spidskål
  • Røræg
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Mette Just

    marts 30, 2025 at 1:35 pm

    Jeg har forsøgt mig med de æg jeg havde i køleskabet som er købt ved stalddøren og af størrelse xl. Jeg satte temperaturen til 65 og tiden 1 time, de var bestemt ikke lækre at slå ud, blommen var fin fast, men kun meget lidt af hviden var koaguleret, så der var meget hvide/væske som ikke hang samme. Skulle de have haft længere tid?

    Svar
  2. Frederik Ultang

    februar 20, 2024 at 6:53 pm

    Jeg har prøvet at lave de hårdkogte æg, sous vide på 69 grader og i 60+ min. Jeg synes at der er en del æggehvide, som bliver tilbage i skallen på de fleste æg, når man slår dem ud.
    Er der en løsning på det, eller er det bare sådan det er?

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Billede af hvid aspargessalat med tomater.

Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing

Billede af sønderjysk stang.

Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)

Forsiden lige nu

billede med sommermad
Sommermad (opskrift på lækre sommerretter)→ Se opskriften
Billede af sønderjysk stang.
Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)→ Se opskriften
jordbærcrumble med kokos og hvid chokolade
Jordbærcrumble - opskrift med jordbær, kokos og hvid chokolade→ Se opskriften
Ugens vine uge 23
Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest→ Se opskriften
billede med pandekager klar til servering
Pandekager - nem opskrift på gammeldags pandekagedej→ Se opskriften
Super sprøde ciabattabrød, der er klassiske madbrød fra Italien. Brødene bliver luftige og med store huller, som mange godtt kan lide ciabattabrødene. Opskirften giver disse tre lækre brød. Foto: Madensverden.dk.
Ciabattabrød med store huller - italiensk ciabatta uden æltning→ Se opskriften
billede med mørbrad frikasse
Mørbrad frikassé→ Se opskriften
billederesultat for fyldt spidskål med oksekød i ovn
Fyldt spidskål med oksekød→ Se opskriften
stor bradepandekage med jordbær
Stor bradepandekage med jordbær - opskrift til mange→ Se opskriften
Billede af hvid aspargessalat med tomater.
Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her