Se her hvordan du nemt lave æg sous vide. Med tid og temperatur på både blødkogt, smilende og hårdkogt æg. Nemmere bliver det ikke at tilberede æg.
Æg sous vide lyder måske lidt besværligt og tidskrævende, men det er faktisk en ganske smart måde at tilberede æggene på.
Du er nemlig sikker til et ensartet resultat, og du kan meget præcist styre hvordan dine æg bliver tilberedt.
Så her er en kort oversigt over, hvordan du meget nemt laver de perfekte æg sous vide.
Blødkogt æg
Hvis du vil lave blødkogte æg i din sous vide, skal du indstille temperaturen til 64 grader.
Tiden er 60 minutter, hvorefter dine æg er tilpas blødkogte, uden at være aaaalt for blødkogt.
Smilende æg
Her skal du indstille temperaturen til 66 grader.
Læg æggene forsigtigt ned i vandet, og giv dem 60 minutter.
Så har du de lækreste, smilende æg. Lige klar til morgenbordet.
Hårdkogt æg
Her hæver vi lige temperaturen yderligere.
Indstil din sous vide til 69 grader, og kom æggene ned i vandbadet.
Tilberedningstiden er stadig 60 minutter, og nu er æggene hårdkogte.
Tips til æg sous vide
Skal du lave æggene perfekte, er der lige et par tips at tage med her inden du går i gang.
Jeg plejer for det første at tage æggene ud af køleskabet en halv time inden de skal tilberedes.
Det mindsker risikoen for at et æg sprækker under tilberedningen.
Når dine æg sous vide er færdige, skal du ikke pille æggene, som du ellers normalt plejer at gøre.
I stedet skal slå ægget ned i bordet, så skallen revner, og så kan du nemt tage ægget ud.
Se også mine opskrifter på:
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Mette Just
Jeg har forsøgt mig med de æg jeg havde i køleskabet som er købt ved stalddøren og af størrelse xl. Jeg satte temperaturen til 65 og tiden 1 time, de var bestemt ikke lækre at slå ud, blommen var fin fast, men kun meget lidt af hviden var koaguleret, så der var meget hvide/væske som ikke hang samme. Skulle de have haft længere tid?
Frederik Ultang
Jeg har prøvet at lave de hårdkogte æg, sous vide på 69 grader og i 60+ min. Jeg synes at der er en del æggehvide, som bliver tilbage i skallen på de fleste æg, når man slår dem ud.
Er der en løsning på det, eller er det bare sådan det er?