Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Vegetar › Vegetarbøf

Vegetarbøf (med ristede gulerødder og stegt grønkål)

Billede af vegetarbøf.
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
9
SHARES
FacebookMessenger9PinterestEmailSMS
Indhold
  • Vegetarbøf med tilbehør
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Video til opskriften
  • Opskrift på vegetarbøf
  • Billeder
  • Servering
  • FAQ
  • Kommentarer

Vegetarbøf med tilbehør

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
5 fra 1 stemme
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 45 minutter min
Tilb. tid: 30 minutter min
Samlet tid: 1 time t 15 minutter min
Få min opskrift på vegetarbøf ristede gulerødder, stegt grønkål og favoritsauce. En nem og lækker vegetarisk opskrift med masser af smag.
Antal: 2
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

Vegetarbøf
  • 150 g knoldselleri (groftrevet)
  • 15 g grønkål (fintsnittet)
  • 2 æg
  • 20 g hvedemel
  • 25 g rasp (gerne panko)
  • 1 tsk paprika
  • 1 spsk engelsk sauce
  • salt og friskkværnet peber
  • olivenolie (til stegning)
  • 1 spsk smør (til stegning)
Grøntsager
  • 300 g gulerødder (i mundrette stykker)
  • 50 g grønkål (plukkes groft)
  • olivenolie (til stegning)
  • 1 citron
  • salt og friskkværnet peber
Favoritsauce
  • 1 portion Favorit sauce (opskriften er i linket)

Fremgangsmåde

  1. Skær tykke skiver af 150 g knoldselleri. Skær derefter kanten fra og kassér den. Riv sellerien groft og kom den i en skål. Tag 15 g grønkålsnit det fint og kom ved sammen med 2 æg, 20 g hvedemel, 25 g rasp, 1 tsk paprika, 1 spsk engelsk sauce, salt og friskkværnet peber. Rør "farsen" godt sammen, og stil den derefter på køl i 15-20 minutter.
  2. Lav 1 portion Favorit sauce, som angivet i linket - eller køb en færdig i dit supermarked. Skær 300 g gulerødder ud i mundrette stykker, og kog dem i 5 minutter i saltet vand. Hæld vandet fra. Pluk 50 g grønkål groft.
  3. Form to gode og støre vegetarbøffer, og her kan du eventuelt gøre det i en anretterring, så de står helt skarpe. Tryk farsen lidt til, så de bliver lidt kompakte og faste i konsistensen.
  4. Varm en pande op ved en god varme, og kom en god sjat olivenolieolivenolie og 1 spsk smør på. Lad smørret bruse af. Steg nu vegetarbøfferne i ca. 5 minutter på hver side. Vend dem kun én gang. Skru lidt ned for varmen undervejs, så de ikke bliver for brankede.
  5. Tag vegetarbøfferne til side og skyl panden af. Kom lidt olivenolie på igen og steg gulerødderne ved en høj varme i et par minutter. Kom grønkål ved og vend rundt. Lad kålen skifte farve til den flotte grønne. Pres lidt citronsaft over fra 1 citron og krydr med salt og friskkværnet peber. Der kan eventuelt tilsættes lidt mere olie.

Næringsindhold

Kalorier526kcalKulhydrater46gProtein12gFedt6gMættet fedt2gFlerumættet fedt2gEnkelumættet fedt2gTransfedt0.01gKolesterol164mgNatrium2787mgKalium1062mgKostfibre9gSukker12gVitamin A28639IUVitamin C78mgCalcium238mgJern4mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Video til opskriften

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Opskrift på vegetarbøf

Vegetarbøf er en lækker ret til dig, der ønsker at spise middagsmad uden kød. Enten hele tiden eller blot indimellem have nogle kødfrie dage.

Her får du en velsmagende "bøf", der er lavet af knoldselleri og grønkål, og nej, det er ikke fordi den skal smage af kød. Men den smager altså virkelig godt.

Som tilbehør har jeg lavet ristede gulerødder med grønkål og en hjemmelavet favoritsauce. Du kan også servere vegetarbøffen med stegte kartoffelbåde, dampede ærter eller hvad du synes. Orker du ikke at lave sovsen selv, kan du blot købe en færdig sovs i dit supermarked.

Bemærk, at opskriften er beregnet til 2 personer, men den er jo nem at gange op. God fornøjelse.

Se flere opskrifter:

  • Kålkrebinetter med spidskål (vegetar krebinetter)
  • Vegetar lasagne - opskrift på nem og lækker grøntsagslasagne
  • Vegetarbøffer - nemme veganske bøffer
  • Vegetar kødsovs: En lækker pastasauce uden kød

Billeder

Her er nogle fotos fra min tilberedning af vegetarbøf med tilbehør.

stegning af vegetarbøf
vegetarbøfferne steges i en blanding af olie og smør
servering af vegetarbøf med tilbehør og sauce

Servering

Vegtarbøf serveres straks sammen med tilbehøret, og et stykke brød passer fint til. Drys gerne lidt hakket persille over. Du kan også servere den med en god broccolisalat.

FAQ

Kan man fryse vegetarbøf?

Har du rester tilbage, så kan du sagtens fryse en vegetarbøf eller flere ned i en tæt beholder. Derfor kan det også være en god ide at lave ekstra. Kan varmes i ovn, mikroovn eller på en pande.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Holger Rørby Madsen skriver

    september 17, 2025 at 10:27 am

    Tak fordi du bruger opskriften. Jeg bliver altid glad for at høre din mening om den her.

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af selleristeaks af hele skiver knoldselleri.
    Selleristeaks (lavet af hele skiver paneret knoldselleri)
  • Billede med auberginefad.
    Auberginefad (med aubergine, squash og tomatsauce)
  • Billede af sød kartoffelgryde.
    Sød kartoffelgryde - lækker gryderet med søde kartofler
  • billede med bønne burrito
    Bønne burrito

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år

Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required