Oversigt over indhold
Vegetarbøf med tilbehør
Ingredienser
- 150 g knoldselleri - groftrevet
- 15 g grønkål - fintsnittet
- 2 æg
- 20 g hvedemel
- 25 g rasp - gerne panko
- 1 tsk paprika
- 1 spsk engelsk sauce
- salt og friskkværnet peber
- olivenolie - og smør, til stegning
- 300 g gulerødder - i mundrette stykker
- 50 g grønkål - plukkes groft
- olivenolie - til stegning
- 1 citron
- salt og friskkværnet peber
- 1 portion Favorit sauce - opskriften er i linket
Fremgangsmåde
- Skær tykke skiver af knoldselleri. Skær derefter kanten fra og kassér den. Riv sellerien groft og kom den i en skål. Snit frisk grønkål fint og kom ved sammen med æg, hvedemel, rasp, paprika, engelsk sauce, salt og friskkværnet peber. Rør "farsen" godt sammen, og stil den derefter på køl i 15-20 minutter.
- Lav Favorit sauce som angivet i linket - eller køb en færdig i dit supermarked. Skær gulerødderne ud i mundrette stykker, og kog dem i 5 minutter i saltet vand. Hæld vandet fra. Pluk grønkål groft.
- Form to gode og støre vegetarbøffer, og her kan du eventuelt gøre det i en anretterring, så de står helt skarpe. Tryk farsen lidt til, så de bliver lidt kompakte og faste i konsistensen.
- Varm en pande op ved en god varme, og kom en god sjat olivenolie og en skefuld smør på. Lad smørret bruse af. Steg nu vegetarbøfferne i ca. 5 minutter på hver side. Vend dem kun én gang. Skru lidt ned for varmen undervejs, så de ikke bliver for brankede.
- Tag vegetarbøfferne til side og skyl panden af. Kom lidt olie på igen og steg gulerødderne ved en høj varme i et par minutter. Kom grønkål ved og vend rundt. Lad kålen skifte farve til den flotte grønne. Pres lidt citronsaft over og krydr med salt og peber. Der kan eventuelt tilsættes lidt mere olie.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Opskrift på vegetarbøf
Vegetarbøf er en lækker ret til dig, der ønsker at spise middagsmad uden kød. Enten hele tiden eller blot indimellem have nogle kødfrie dage.
Her får du en velsmagende "bøf", der er lavet af knoldselleri og grønkål, og nej, det er ikke fordi den skal smage af kød. Men den smager altså virkelig godt.
Som tilbehør har jeg lavet ristede gulerødder med grønkål og en hjemmelavet favoritsauce. Du kan også servere vegetarbøffen med stegte kartoffelbåde, dampede ærter eller hvad du synes. Orker du ikke at lave sovsen selv, kan du blot købe en færdig sovs i dit supermarked.
Bemærk, at opskriften er beregnet til 2 personer, men den er jo nem at gange op. God fornøjelse.
Se flere opskrifter:
- Kålkrebinetter med spidskål (vegetar krebinetter)
- Vegetar lasagne - opskrift på nem og lækker grøntsagslasagne
- Vegetarbøffer - nemme veganske bøffer
- Vegetar kødsovs: En lækker pastasauce uden kød
Billeder
Her er nogle fotos fra min tilberedning af vegetarbøf med tilbehør.
Servering
Vegtarbøf serveres straks sammen med tilbehøret, og et stykke brød passer fint til. Drys gerne lidt hakket persille over. Du kan også servere den med en god broccolisalat.
FAQ
Har du rester tilbage, så kan du sagtens fryse en vegetarbøf eller flere ned i en tæt beholder. Derfor kan det også være en god ide at lave ekstra. Kan varmes i ovn, mikroovn eller på en pande.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Bemærk: Ingen bindingsperiode
Holger Rørby Madsen skriver
Tak fordi du bruger opskriften. Jeg bliver altid glad for at høre din mening om den her.