Her er min bedste opskrift på vegetarbøffer. Det er lækre, veganske bøffer, der blandt andet indeholder kidneybønner og peberfrugt.
Vegetarbøffer kan laves på et utal af forskellige måder, men her er mit bedste bud på de lækre veggiebøffer, som naturligvis også kan laves som mindre veggiedeller.
Jeg anvender kidneybønner på dåse, fordi jeg synes, det giver en god smag og konsistens på, men dertil kommer selvfølgelig også andre lækre ingredienser.
Tilsammen gør det, at du får en vegetarbøf, der rigtigt meget minder om en oksebøf i konsistensen.
Opskriften giver 8-10 vegetarbøffer afhængigt af, hvor store du laver dem. Bøfferne kan fryses ned.
Opskrift på lækre vegetarbøffer
Ingredienser
- 2 dåser kidneybønner
- 1 rødløg
- 1 rød peberfrugt
- 3 fed hvidløg
- 1 tsk paprika med top
- 1 spiseskefuld engelsk sauce
- 1 deciliter bouillon 1 dl vand og en grøntsagsbouillonterning
- 75 gram havregryn
- 75 gram rasp
- 1 potte persille
- salt og peber
Sådan gør du
- Hæld kidneybønnerne i en sigte og skyl dem grundigt under den kolde hane. Dryppes af og kommes i en blender, hvor de blendes groft. Kommes i en skål.
- Rødløg, peberfrugt og hvidløg hakkes så fint som muligt, og kommes derefter ned til de blendede kidneybønner.
- Kom paprika, engelsk sauce og bouillon ved. Vend det godt sammen.
- Tilsæt så havregryn, rasp og finthakket persille, og krydr med salt og friskkværnet peber.
- Rør "farsen" til dine vegetarbøffer godt sammen, og stil gerne på køl en halv times tid.
- Form til veganske bøffer i en passende størrelse - jeg plejer at lave otte bøffer af denne portion, der normalt passer til fire personer. Du kan med fordel forme bøfferne i en bøfring, og husk at komme lidt olie på bordet og hænderne, for så er farsen ikke så klistret at arbejde med.
- Varm en pande op ved en god varme, og og kom en god sjat olie på sammen med e stor klat smør.
- Steg dine vegetarbøffer i cirka tre minutter på hver side, og nu kan du næsten ikke se, at det ikke er rigtige bøffer.
Tip
Brug vegetarbøffer i en burger, eller server dem sammen med en god salat. Det kan for eksempel være en nem kartoffelsalat eller en mættende salat med quinoa.
Du kan også lave sprøde vegetar nuggets og bruge dem som bøffer eller i en brugerbolle.
Se også andre opskrifter og ideer:
Margit Svendsen
jeg har på det seneste haft problemer med at printe opskrifterne ud...........
hvad er der sket ?
Holger Rørby Madsen
Hej Margit
Nogle af de ældre opskrifter ligger desværre stadig i et ældre system uden printknappen, men de bliver gradvist lagt over i det nye. Men sig endelig til når du støder på konkrete opskrifter uden printknappen - så får jeg straks lagt dem over.
Alt det bedste
Holger
Lisbeth
Når du skriver, de kan fryses er det så før eller efter stegning?
Leif Christensen
Hej Holger.
Er lige i tvivl om det med bouillonterningen. Mener du en hel bouillonterning til en deciliter vand? Bare så jeg ikke laver en fejl, da det er til en gæst, som er veganer.
Venlig hilsen
Leif
Holger Rørby Madsen
Hej Leif
Ja, det bliver en kraftig bouillon, der tilfører god smag 🙂
Så en terning til 1 dl. vand.
God fornøjelse
Alt det bedste
Holger