Her får du min bedste opskrift på en vegetarisk gryderet, hvor blomkål og røde linser erstatter kød. Gryderetten er fyldig og meget mættende sammen med ris.
Hold en kødfri dag, og lav en lækker og mættende vegetarisk gryderet.
Gryderetten er selvsagt uden kød, men det mangler du heller ikke, da både blomkål, linser og kartofler giver en god fylde.
Samtidig er gryderetten tilpas krydret, og du skal blot servere nogle kogte ris til.
De enkelte ingredienser kan selvfølgelig varieres som du synes, og du kan også krydre en vegetarisk gryderet med blandt andet kanel eller kardemomme. Det giver en endnu varmere smag.
Jeg har anvendt en Cremefine 7% i opskriften, blandt andet for at spare på kalorierne. Men den kan sagtens skiftes ud med almindelig fløde eller for den sags skyld noget kokosmælk.
Opskriften er beregnet til fire personer.
Se i øvrigt også disse 7 lækre vegetariske opskrifter.
Ingredienser til vegetarisk gryderet
1 stor porre (eller 2 små)
3 fed hvidløg
1 spiseskefuld karry
1 spiseskefuld garam masala
1 teskefuld stødt spidskommen
Ca. 100 gram skrællede kartofler
200 gram røde linser
En halv blomkål
5 deciliter vand
1 bouillonterning (grøntsag)
1 spiseskefuld soja
1 dåse hakkede tomater
2,5 deciliter Cremefine 7% (eller fløde)
Salt
Friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Porre og hvidløgsfed snittes i tynde skiver, som sauteres bløde i lidt olie i en varm stegegryde. Gerne en støbejernsgryde.
- Tilsæt derefter karry, garam masala og spidskommen, som svitses af i et minuts tid under omrøring.
- De skrællede kartofler skæres i små tern, mens de røde linser skylles under vandhanen og kommes i gryden sammen med kartoflerne.
- En halv blomkål skæres i grove stykker og kommes ved sammen med vand, bouillonterning og lidt soja. De hakkede tomater tilsættes ligeledes og den vegetariske gryderet koges op.
- Hæld Cremefine (eller fløde) i retten.
- Skru ned igen så gryderetten simrer, læg låget på og lad nu retten småkoge i cirka 20 minutter til grøntsagerne er kogt møre.
- En vegetarisk gryderet smages derefter til med salt, friskkværnet peber og eventuelt lidt mere soja.
Servering
Vegetarisk gryderet serveres som sagt sammen med kogte ris. Gerne også med et stykke naanbrød til.
Se også hvordan du laver de skønne blomkålsrøsti.
Comments
No Comments