• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Vegetar › Vegetarisk gryderet

Vegetarisk gryderet

billede med vegetarisk gryderet
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
58
SHARES
FacebookMessenger58PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 10. februar 2025 - Udgivet: 8. februar 2019

Her får du min bedste opskrift på en vegetarisk gryderet, hvor blomkål og røde linser erstatter kød. Gryderetten er fyldig og meget mættende sammen med ris.

Hold en kødfri dag, og lav en lækker og mættende vegetarisk gryderet.

Gryderetten er selvsagt uden kød, men det mangler du heller ikke, da både blomkål, linser og kartofler giver en god fylde.

Samtidig er gryderetten tilpas krydret, og du skal blot servere nogle kogte ris til.

De enkelte ingredienser kan selvfølgelig varieres som du synes, og du kan også krydre en vegetarisk gryderet med blandt andet kanel eller kardemomme. Det giver en endnu varmere smag.

Jeg har anvendt en Cremefine 7% i opskriften, blandt andet for at spare på kalorierne. Men den kan sagtens skiftes ud med almindelig fløde eller for den sags skyld noget kokosmælk.

Opskriften er beregnet til fire personer.

Se også de populære opskrifter på:

  • Linsegryde med røde splitlinser
  • Vegetarlasagne med belugalinser
  • Vegetariske kåldolmere

Opskrift på nem vegetarisk gryderet

billede med vegetarisk gryderet
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Vegetarisk gryderet- sund og nem opskrift

5 fra 1 stemme
Her får du min bedste opskrift på en vegetarisk gryderet, hvor blomkål og røde linser erstatter kød. Gryderetten er fyldig og meget mættende sammen med ris.
Forb. tid 20 minutter min
Tilb. tid 20 minutter min
Samlet tid 40 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Vegetar
Køkken: Dansk
Kalorier: 303
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 1 porre - stor, eller 2 små
  • 3 fed hvidløg
  • 1 spsk karry
  • 1 spsk garam masala
  • 1 tsk spidskommen - stødt
  • 100 g kartofler - skrællede
  • 200 g røde linser
  • 0,5 blomkål
  • 5 dl vand
  • 1 bouillonterning - gerne grøntsag
  • 1 spsk soja
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 2,5 dl madlavningsfløde - eller fløde
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde
 

  1. Porre og hvidløgsfed snittes i tynde skiver, som sauteres bløde i lidt olie i en varm stegegryde. Gerne en støbejernsgryde.
  2. Tilsæt derefter karry, garam masala og spidskommen, som svitses af i et minuts tid under omrøring.
  3. De skrællede kartofler skæres i små tern, mens de røde linser skylles under vandhanen og kommes i gryden sammen med kartoflerne.
  4. En halv blomkål skæres i grove stykker og kommes ved sammen med vand, bouillonterning og lidt soja. De hakkede tomater tilsættes ligeledes og den vegetariske gryderet koges op.
  5. Hæld madlavningsfløde eller alm. fløde i retten.
  6. Skru ned igen så gryderetten simrer, læg låget på og lad nu retten småkoge i cirka 20 minutter til grøntsagerne er kogt møre.
  7. En vegetarisk gryderet smages derefter til med salt, friskkværnet peber og eventuelt lidt mere soja.

Næringsindhold

Kalorier: 303kcalKulhydrater: 51gProtein: 19gFedt: 4gMættet fedt: 1gFlerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 1gKolesterol: 8mgNatrium: 1213mgKalium: 1175mgKostfibre: 20gSukker: 9gVitamin A: 634IUVitamin C: 55mgCalcium: 190mgJern: 7mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Servering

Vegetarisk gryderet serveres som sagt sammen med kogte ris. Gerne også med et stykke naanbrød til.

Se også hvordan du laver de skønne blomkålsrøsti.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Holger Rørby Madsen

    februar 10, 2025 at 6:51 am

    Tak fordi du bruger opskriften. Jeg bliver glad for at høre din mening om den vegetariske gryderet her.

    Svar
  2. Susanne

    januar 02, 2025 at 9:27 pm

    Kan ikke overføre til mail , vegetarisk blomkåls gryde

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      februar 10, 2025 at 6:52 am

      Hej Susanne
      Så er den overført til det nye system, og den kan både printes og mailes 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  3. Poul Erik Marvig

    november 23, 2023 at 4:41 pm

    Jeg kan ikke udskrive Vegetarisk gryderet!!

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Ugens madplan uge 29

Ugens madplan uge 29 byder på dejlig aftensmad til hele ugen

Billede af pighvarsalat.

Pighvarsalat - salat med rester af pighvar eller anden hvidfisk

Billede af stegt fennikel med ærter og grønne asparges.

Stegt fennikel med ærter og grønne asparges

Billede af blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse.

Blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse

Ugens madplan uge 28

Ugens madplan uge 28 med lækker aftensmad til hele ugen

Billede af laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs.

Laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs

Forsiden lige nu

Ugens madplan uge 29
Ugens madplan uge 29 byder på dejlig aftensmad til hele ugen→ Se opskriften
billederesultat for svinemørbrad med honning og soja
Svinemørbrad med honning→ Se opskriften
Salat med kogte kartofler
Salat med kogte kartofler, asparges og radiser→ Se opskriften
billede med spinatsalat
Spinatsalat med babyspinat, tomater og rødløg→ Se opskriften
Pandekageroulade
Pandekageroulade med jordbær→ Se opskriften
billede med mørbrad med asparges, kartofler og salviesmør
Mørbrad med asparges, kartofler og salviesmør→ Se opskriften
Nemme krebinetter med let sommerfrikassé opskrift
Krebinetter med let sommerfrikassé→ Se opskriften
Billede af stegt fennikel med ærter og grønne asparges.
Stegt fennikel med ærter og grønne asparges→ Se opskriften
billede med pandekager klar til servering
Pandekager - nem opskrift på gammeldags pandekagedej→ Se opskriften
billede med ærtegryde
Ærtegryde (opskrift på nem og hurtig gryderet med ærter)→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required