Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Kager › Vaniljekranse med mandler

Vaniljekranse med mandler til sprøjtepose

Billede af vaniljekranse med mandler til sprøjtepose.
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del og send:
FacebookPinterestSMSEmailMessenger
Indhold
  • Vaniljekranse med mandler til sprøjtepose
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Opskrift på vaniljekranse med mandler
  • Tips
  • Kommentarer

Vaniljekranse med mandler til sprøjtepose

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
5 fra 1 stemme
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 30 minutter min
Tilb. tid: 20 minutter min
Samlet tid: 50 minutter min
Få den bedste opskrift på sprøde vaniljekranse med mandler. Dejen er rimelig nem at sprøjte, og du kan derfor bruge en sprøjtepose til det.
Antal: 30
Ret: Kager
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 1 vaniljestang (kornene fra stangen)
  • 125 g sukker
  • 250 g hvedemel
  • 100 g mandelmel (eller meget finthakkede mandler)
  • 200 g smør (blødt)
  • 1 æg (sammenpisket)

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Fremgangsmåde

  1. Skrab kornene ud af 1 vaniljestang, og kom dem i en skål sammen med 125 g sukker. Du kan med fordel lige mase vaniljekornene sammen med lidt af sukkeret.
  2. Tilsæt også 250 g hvedemel sammen med 100 g mandelmel og 200 g smør. Smørret skal være blødt, men IKKE smeltet? Så tag det ud af køleskabet en lille time før det skal bruges.
  3. Pisk 1 æg sammen kom det i skålen.
  4. Vend det forsigtigt sammen - brug gene en grydeske. Når dejen er samlet lidt, kan du hælde ud på køkkenbordet, og her æltes den sammen i hånden til en blødere vaniljekransedej.
  5. Fyld ca. halvdelen af dejen i sprøjtepose med stjernetyl. Jeg bruger gerne en tyl med et hul på 12 millimeter, men 10 millimeter er også fin.
  6. Sprøjt stænger på ca. 10 centimeters længde, der forsigtigt samles og sættes på bageplade med bagepapir. Dejen er selvfølgelig en smule fast (ellers flyder vaniljekransene ud i ovnen), men med tålmodighed kan den sprøjtes ud. Du kan også anvende en småkagesprøjte, men jeg synes den er rimelig nem at sprøjte ud med en sprøjtepose.
  7. Vaniljekranse med mandler bages ca. 10 minutter midt i ovnen ved 200 grader over- og undervarme. Bag en plade ad gangen.

Næringsindhold

Kalorier115kcalKulhydrater11gProtein2gFedt7gMættet fedt4gFlerumættet fedt0.3gEnkelumættet fedt1gTransfedt0.2gKolesterol20mgNatrium45mgKalium13mgKostfibre1gSukker4gVitamin A175IUCalcium11mgJern1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Opskrift på vaniljekranse med mandler

Nogle foretrækker vaniljekranse med mandler, mens andre hellere vil have de mere traditionelle vaniljekranse. Det er smag og behag, og jeg sætter pris på begge slags.

Her er opskriften med mandler, hvor jeg har anvendt mandelmel, men du kan også bruge finthakkede mandler. Jeg har brugt ægte vaniljestang, men den kan udskiftes med vaniljesukker, hvis du foretrækker det.

Dejen er lavet, så den faktisk kan sprøjtes ud med en sprøjtepose med stjernetyl. Jeg bruger stjernetyl med en størrelse på 12 millimeter, men der kan også anvendes en 10 millimeter.

Antallet af vaniljekranse afhænger selvfølgelig af hvor store du laver dem, men du kan roligt glæde dig til lækre vaniljekranse med mandler, der virkelig smager godt. God bagelyst.

Se flere opskrifter:

  • Brunkager
  • Lagkagehusets pebernødder
  • Gammeldags pebernødder
  • Jødekager
  • Mormors bedste klejner

Tips

De færdigbagte vaniljekranse køles af på en rist, hvorefter de kan opbevares i en kagedåse eller anden lufttæt beholder, så de bevarer sprødheden. Velbekomme.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Kommentarer Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Holger Rørby Madsen skriver

    december 13, 2025 at 2:09 pm

    Tak fordi du bruger opskriften. Kom gerne med din mening om den her.

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af tranebærkage.
    Tranebærkage med appelsin (amerikansk cranberry cake)
  • Billede af Lagkagehusets pebernødder.
    Lagkagehusets pebernødder (opskrift på nemme pebernødder)
  • Figentærte
    Figentærte (lækker tærte med figner)
  • Billede af nem brownie.
    Nem brownie med kun 5 ingredienser

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Er du endnu ikke medlem?

madens verden logo opskrifter på god mad

Gør som rigtig mange andre glade brugere - bliv medlem af Madens Verden nu. Så slipper du bla. for annoncerne.

Bliv medlem her

Du kan fortsat bruge Madens Verden gratis med reklamer ved at klikke her.

Bedømmelse

Your vote:




Har du også en kommentar?

A rating is required
A name is required
An email is required