Indhold
Vaniljekranse med mandler til sprøjtepose
Ingredienser
- 1 vaniljestang (kornene fra stangen)
- 125 g sukker
- 250 g hvedemel
- 100 g mandelmel (eller meget finthakkede mandler)
- 200 g smør (blødt)
- 1 æg (sammenpisket)
Fremgangsmåde
- Skrab kornene ud af 1 vaniljestang, og kom dem i en skål sammen med 125 g sukker. Du kan med fordel lige mase vaniljekornene sammen med lidt af sukkeret.
- Tilsæt også 250 g hvedemel sammen med 100 g mandelmel og 200 g smør. Smørret skal være blødt, men IKKE smeltet? Så tag det ud af køleskabet en lille time før det skal bruges.
- Pisk 1 æg sammen kom det i skålen.
- Vend det forsigtigt sammen - brug gene en grydeske. Når dejen er samlet lidt, kan du hælde ud på køkkenbordet, og her æltes den sammen i hånden til en blødere vaniljekransedej.
- Fyld ca. halvdelen af dejen i sprøjtepose med stjernetyl. Jeg bruger gerne en tyl med et hul på 12 millimeter, men 10 millimeter er også fin.
- Sprøjt stænger på ca. 10 centimeters længde, der forsigtigt samles og sættes på bageplade med bagepapir. Dejen er selvfølgelig en smule fast (ellers flyder vaniljekransene ud i ovnen), men med tålmodighed kan den sprøjtes ud. Du kan også anvende en småkagesprøjte, men jeg synes den er rimelig nem at sprøjte ud med en sprøjtepose.
- Vaniljekranse med mandler bages ca. 10 minutter midt i ovnen ved 200 grader over- og undervarme. Bag en plade ad gangen.
Opskrift på vaniljekranse med mandler
Nogle foretrækker vaniljekranse med mandler, mens andre hellere vil have de mere traditionelle vaniljekranse. Det er smag og behag, og jeg sætter pris på begge slags.
Her er opskriften med mandler, hvor jeg har anvendt mandelmel, men du kan også bruge finthakkede mandler. Jeg har brugt ægte vaniljestang, men den kan udskiftes med vaniljesukker, hvis du foretrækker det.
Dejen er lavet, så den faktisk kan sprøjtes ud med en sprøjtepose med stjernetyl. Jeg bruger stjernetyl med en størrelse på 12 millimeter, men der kan også anvendes en 10 millimeter.
Antallet af vaniljekranse afhænger selvfølgelig af hvor store du laver dem, men du kan roligt glæde dig til lækre vaniljekranse med mandler, der virkelig smager godt. God bagelyst.
Se flere opskrifter:
Tips
De færdigbagte vaniljekranse køles af på en rist, hvorefter de kan opbevares i en kagedåse eller anden lufttæt beholder, så de bevarer sprødheden. Velbekomme.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- Mulighed for populært nyhedsbrev
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifter
- Bemærk: Ingen bindingsperiode




Holger Rørby Madsen skriver
Tak fordi du bruger opskriften. Kom gerne med din mening om den her.