Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Ungarsk risfad

Ungarsk risfad med hakket oksekød og ris

billede med ungarsk risfad
5 fra 2 stemmer
Gå til opskrift
Del og send:
Facebook1.6kPinterestSMSEmailMessenger
1.6k
DELINGER
Indhold
  • Ungarsk risfad
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Opskrift på ungarsk risfad
  • Servering
  • Kommentarer

Ungarsk risfad

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
5 fra 2 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 15 minutter min
Tilb. tid: 45 minutter min
Samlet tid: 1 time t
Her får du den nemme opskrift på ungarsk risfad. Det er en nem og hurtig hverdagsret med hakket oksekød, ris, paprika og tomater.
Antal: 4
Ret: Aftensmad
Køkken: Ungarsk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 1 stort løg (hakket)
  • 4 fed hvidløg (hakket)
  • olivenolie (til stegning)
  • 400 g hakket oksekød
  • 1 rød peberfrugt (i tern)
  • 3 tsk paprika
  • 1 tsk timian (tørret)
  • 2,5 dl oksebouillon (eller anden bouiilon)
  • salt og friskkværnet peber
  • 200 g ris (koges som anvist på pakken)
  • 400 g tomater (store, i skiver)
  • 1 grøn peberfrugt (i tern)
  • 2 dl madlavningsfløde (eller creme fraiche)
  • 1 håndfuld persille (hakket)

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Fremgangsmåde

  1. 1 stort løg og 4 fed hvidløg sauteres i lidt olivenolie i en gryde eller dyb stegepande, men uden at tage farve. Tilsæt så 400 g hakket oksekød, og findel det grundigt mens det stages af.
  2. Tilsæt 1 rød peberfrugt i tern sammen med 3 tsk paprika, 1 tsk timian og 2,5 dl oksebouillon. Kan laves af vand og oksebouillonterning. Andre slags bouillon kan også anvendes.
  3. Læg låg på og lad det simre i 15 minutter. Derefter smages til med salt og friskkværnet peber - og gerne også med paprika.
  4. Imens koges 200 g ris som anvist på pakken og vandet hældes fra. Skær 400 g tomater i skiver og 1 grøn peberfrugt i tern.
  5. Smør et ildfast fad (ca. 30 gange 22 centimeter) og læg tomatskiver i bunden, derefter lidt grøn peberfrugt, krydr med lidt salt og peber, så halvdelen af de kogte ris og derpå halvdelen af kødsovsen.
  6. Så et lag tomatskiver, grøn peberfrugt, krydr med lidt salt og peber, ris, kødsovs - inden du slutter af med et lag tomatskiver, peberfrugt, 2 dl madlavningsfløde og 1 håndfuld persille. I den klassiske version anvendes creme fraiche i stedet for madlavningsfløde, men det er op til dig.
  7. Bages nu ca. 25 minutter midt i ovnen ved 180 grader over- og undervarme.

Næringsindhold

Kalorier552kcalKulhydrater54gProtein25gFedt26gMættet fedt9gFlerumættet fedt1gEnkelumættet fedt12gTransfedt1gKolesterol77mgNatrium684mgKalium842mgKostfibre4gSukker9gVitamin A2184IUVitamin C86mgCalcium130mgJern3mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Opskrift på ungarsk risfad

Ungarsk risfad er et lækkert fad at stille på bordet på de travle hverdage, da den er nem at lave uden alt for mange underlige ingredienser.

Grundlæggende laves den med lag af tomat, peberfrugt, kogte ris og en krydret kødsovs med paprika, og mens den steges færdig i ovnen kan du nå at rydde køkkenet.

Ønskes der endnu mere smag, kan der tilsættes 200 gram champignon i skiver der steges godt af inden løge og hvidløg kommes i gryden eller panden. Lidt chili kan også gøre den endnu mere spicy. God fornøjelse.

Se også disse opskrifter:

  • Ungarsk kylling
  • Gullasch
  • Gullaschsuppe
  • Ungarsk kalkunragout

Servering

Det ungarske risfad kan med fordel stå og trække 10 minutter inden servering, hvor det blot sættes på bordet.

Nydes gerne sammen med en lækker broccolisalt og et stykke flute. Velbekomme.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Kommentarer Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Rikke skriver

    oktober 20, 2025 at 3:18 pm

    I skriver ikke hvor mange gram, kalorier m.m. i har regnet med, det vil være rart, spiser nemlig ikke en hel ret, og hvor mange gram er det?
    Rikke
    Er nu rigtig meget glad for jer

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      oktober 20, 2025 at 3:26 pm

      Hej Rikke
      Tak for det 🙂
      Det angivne næringsindhold er pr. person - altså hele retten delt i 4 lige store portioner i dette tilfælde.
      Håber det hjælper dig.
      BH Holger

      Svar
  2. Annette skriver

    august 27, 2025 at 7:04 pm

    Vild lækker spise

    Svar
  3. Jolanda skriver

    juli 29, 2025 at 4:53 pm

    Da min mand og jeg ikke bryder os om crème fraîche, har jeg lavet en bechamelsauce med lidt ost i. Det smagte rigtig godt.

    Svar
  4. Dorte Rasmussen skriver

    juli 28, 2025 at 8:16 pm

    Kan jeg bruge creme fraiche 9% i stedet for fløden?

    Svar
  5. Gitte skriver

    december 09, 2024 at 12:09 pm

    Hej Holger.
    Her i vinterperioden, hvor tomaterne er kedelige og smagsløse, kan jeg da bruge dåse tomater i stedet for?
    V h Gitte

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      december 09, 2024 at 1:47 pm

      Hej Gitte
      Ja, det kan du godt gøre. Men retten får et lidt anderledes udtryk - dog uden at blive dårlig af den grund 🙂
      God fornøjelse.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  6. Holger Rørby Madsen skriver

    december 02, 2024 at 10:09 am

    Tak fordi du bruger opskriften, og skriv gerne hvad du synes om den her.

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af teriyaki laks.
    Teriyaki laks (nem laks med teriyaki og sesam)
  • Billede af smørstegt laksefilet med græskarmos.
    Smørstegt laksefilet med græskarmos
  • Billede af peberkylling.
    Peberkylling med grønne peberkorn og lækker sauce
  • Billede af hellefisk med spinat og knoldselleri.
    Hellefisk med spinat og knoldselleri

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Er du endnu ikke medlem?

madens verden logo opskrifter på god mad

Gør som rigtig mange andre glade brugere - bliv medlem af Madens Verden nu. Så slipper du bla. for annoncerne.

Bliv medlem her

Du kan fortsat bruge Madens Verden gratis med reklamer ved at klikke her.

Bedømmelse

Your vote:




Har du også en kommentar?

A rating is required
A name is required
An email is required