Her får du den nemme opskrift på ungarsk risfad. Det er en nem og hurtig hverdagsret med hakket oksekød, ris, paprika og tomater.
Ungarsk risfad er et lækkert fad at stille på bordet på de travle hverdage, da den er nem at lave uden alt for mange underlige ingredienser.
Grundlæggende laves den med lag af tomat, peberfrugt, kogte ris og en krydret kødsovs med paprika, og mens den steges færdig i ovnen kan du nå at rydde køkkenet.
Ønskes der endnu mere smag, kan der tilsættes 200 gram champignon i skiver der steges godt af inden løge og hvidløg kommes i gryden eller panden. Lidt chili kan også gøre den endnu mere spicy. God fornøjelse.
Se også disse opskrifter:
Opskrift på ungarsk risfad
Ungarsk risfad
Ingredienser
- 1 stort løg - hakket
- 4 fed hvidløg - hakket
- olivenolie - til stegning
- 400 g hakket oksekød
- 1 rød peberfrugt - i tern
- 3 tsk paprika
- 1 tsk timian - tørret
- 2,5 dl oksebouillon - eller anden bouiilon
- salt og friskkværnet peber
- 200 g ris - koges som anvist på pakken
- 400 g tomater - store, i skiver
- 1 grøn peberfrugt - i tern
- 2 dl madlavningsfløde - eller creme fraiche
- 1 håndfuld persille - hakket
Fremgangsmåde
- Løg og hvidløg sauteres i lidt olivenolie i en gryde eller dyb stegepande, men uden at tage farve. Tilsæt så det hakkede oksekød, og findel det grundigt mens det stages af.
- Tilsæt rød rød peberfrugt i tern sammen med paprika, timian og oksebouillon. Kan laves af 2,5 dl. vand og en terning. Andre slags bouillon kan også anvendes.
- Læg låg på og lad det simre i 15 minutter. Derefter smages til med salt og friskkværnet peber - og gerne også med paprika.
- Imens koges ris som anvist på pakken og vandet hældes fra. Skær tomaterne i skiver og den grønne peberfrugt i tern.
- Smør et ildfast fad (ca. 30 gange 22 centimeter) og læg tomatskiver i bunden, derefter lidt grøn peberfrugt, krydr med lidt salt og peber, så halvdelen af de kogte ris og derpå halvdelen af kødsovsen.
- Så et lag tomatskiver, grøn peberfrugt, krydr med lidt salt og peber, ris, kødsovs - inden du slutter af med et lag tomatskiver, peberfrugt, madlavningsfløde og persille. I den klassiske version anvendes creme fraiche i stedet for madlavningsfløde, men det er op til dig.
- Bages nu ca. 25 minutter midt i ovnen ved 180 grader over- og undervarme.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Servering
Det ungarske risfad kan med fordel stå og trække 10 minutter inden servering, hvor det blot sættes på bordet.
Nydes gerne sammen med en lækker broccolisalt og et stykke flute. Velbekomme.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Gitte
Hej Holger.
Her i vinterperioden, hvor tomaterne er kedelige og smagsløse, kan jeg da bruge dåse tomater i stedet for?
V h Gitte
Holger Rørby Madsen
Hej Gitte
Ja, det kan du godt gøre. Men retten får et lidt anderledes udtryk - dog uden at blive dårlig af den grund 🙂
God fornøjelse.
Alt det bedste
Holger
Holger Rørby Madsen
Tak fordi du bruger opskriften, og skriv gerne hvad du synes om den her.