Indhold
Ungarsk risfad
Ingredienser
- 1 stort løg (hakket)
- 4 fed hvidløg (hakket)
- olivenolie (til stegning)
- 400 g hakket oksekød
- 1 rød peberfrugt (i tern)
- 3 tsk paprika
- 1 tsk timian (tørret)
- 2,5 dl oksebouillon (eller anden bouiilon)
- salt og friskkværnet peber
- 200 g ris (koges som anvist på pakken)
- 400 g tomater (store, i skiver)
- 1 grøn peberfrugt (i tern)
- 2 dl madlavningsfløde (eller creme fraiche)
- 1 håndfuld persille (hakket)
Fremgangsmåde
- 1 stort løg og 4 fed hvidløg sauteres i lidt olivenolie i en gryde eller dyb stegepande, men uden at tage farve. Tilsæt så 400 g hakket oksekød, og findel det grundigt mens det stages af.
- Tilsæt 1 rød peberfrugt i tern sammen med 3 tsk paprika, 1 tsk timian og 2,5 dl oksebouillon. Kan laves af vand og oksebouillonterning. Andre slags bouillon kan også anvendes.
- Læg låg på og lad det simre i 15 minutter. Derefter smages til med salt og friskkværnet peber - og gerne også med paprika.
- Imens koges 200 g ris som anvist på pakken og vandet hældes fra. Skær 400 g tomater i skiver og 1 grøn peberfrugt i tern.
- Smør et ildfast fad (ca. 30 gange 22 centimeter) og læg tomatskiver i bunden, derefter lidt grøn peberfrugt, krydr med lidt salt og peber, så halvdelen af de kogte ris og derpå halvdelen af kødsovsen.
- Så et lag tomatskiver, grøn peberfrugt, krydr med lidt salt og peber, ris, kødsovs - inden du slutter af med et lag tomatskiver, peberfrugt, 2 dl madlavningsfløde og 1 håndfuld persille. I den klassiske version anvendes creme fraiche i stedet for madlavningsfløde, men det er op til dig.
- Bages nu ca. 25 minutter midt i ovnen ved 180 grader over- og undervarme.
Opskrift på ungarsk risfad
Ungarsk risfad er et lækkert fad at stille på bordet på de travle hverdage, da den er nem at lave uden alt for mange underlige ingredienser.
Grundlæggende laves den med lag af tomat, peberfrugt, kogte ris og en krydret kødsovs med paprika, og mens den steges færdig i ovnen kan du nå at rydde køkkenet.
Ønskes der endnu mere smag, kan der tilsættes 200 gram champignon i skiver der steges godt af inden løge og hvidløg kommes i gryden eller panden. Lidt chili kan også gøre den endnu mere spicy. God fornøjelse.
Se også disse opskrifter:
Servering
Det ungarske risfad kan med fordel stå og trække 10 minutter inden servering, hvor det blot sættes på bordet.
Nydes gerne sammen med en lækker broccolisalt og et stykke flute. Velbekomme.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- Mulighed for populært nyhedsbrev
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifter
- Bemærk: Ingen bindingsperiode




Rikke skriver
I skriver ikke hvor mange gram, kalorier m.m. i har regnet med, det vil være rart, spiser nemlig ikke en hel ret, og hvor mange gram er det?
Rikke
Er nu rigtig meget glad for jer
Holger Rørby Madsen skriver
Hej Rikke
Tak for det 🙂
Det angivne næringsindhold er pr. person - altså hele retten delt i 4 lige store portioner i dette tilfælde.
Håber det hjælper dig.
BH Holger
Annette skriver
Vild lækker spise
Jolanda skriver
Da min mand og jeg ikke bryder os om crème fraîche, har jeg lavet en bechamelsauce med lidt ost i. Det smagte rigtig godt.
Dorte Rasmussen skriver
Kan jeg bruge creme fraiche 9% i stedet for fløden?
Gitte skriver
Hej Holger.
Her i vinterperioden, hvor tomaterne er kedelige og smagsløse, kan jeg da bruge dåse tomater i stedet for?
V h Gitte
Holger Rørby Madsen skriver
Hej Gitte
Ja, det kan du godt gøre. Men retten får et lidt anderledes udtryk - dog uden at blive dårlig af den grund 🙂
God fornøjelse.
Alt det bedste
Holger
Holger Rørby Madsen skriver
Tak fordi du bruger opskriften, og skriv gerne hvad du synes om den her.