Ugens madplan uge 25 giver dig lækre madopskrifter til hele ugen - bl.a. en skøn Sankt Hans menu. Få inspiration til din aftensmad.
Her får du ugens madplan for den kommende uge, uge 25. Nu er det for alvor sommer - og i den kommende uge skal vi blandt andet fejre Sankt Hans Aften.
Derfor indeholder ugens madplan for uge 25 selvfølgelig også en lækker Sankt Hans Menu.
Herudover står den på lækre sommerretter med årstidens grøntsager, som du kan glæde dig til både at tilberede, spise og servere.
Du kan som altid vælge at lave alle retterne i madplanen eller blot plukke i madplanen. Og du kan selvfølgelig også altid finde andre opskrifter på Madens Verden ved at søge i søgefeltet øverst på siden.
Til sidst i madplanen er der et bud på Ugens kage, som i denne uge er en virkelig lækker jordbærkage.
Hvis du vil lade dig inspirere af tidligere madplaner, finder du dem her:
Her kommer ugens madplan for uge 25:
Mandag: Æggekage med asparges og skinke
Mandag er der en virkelig lækker æggekage på menuen. Det er en nem og luftig æggekage med asparges og skinke.
Aspargesæggekage laves nemt i ovnen, og den serveres med et stykke rugbrød til. Du kan også sagtens undlade skinken og spise den vegetarisk.
Tirsdag: Simpel pastaret i fad
Tirsdag er kødfri dag, og I skal have en lækker og meget simpel pastaret, hvor du hverken skal bruge pande eller gryde.
Alle ingredienserne i pastaretten - lige fra pasta, pastasauce, peberfrugt, bladselleri og krydderier - samles i et ildfast fad, og det hele bages i ovnen. Det er meget nemt og smager aldeles fremragende.
Server eventuelt et lækkert ciabattabrød til.
Onsdag: Torsk med spinat og dildbagte kartofler
Onsdag er fiskedag, og der er en skøn torsk med spinat og dildbagte kartofler på menuen. Det er nem og meget velsmagende sommermad.
Torsdag: Teriyaki mørbrad med edamamesalat med tomat
Der er dejlig sommermad på bordet torsdag, som byder på teriyaki svinemørbrad, du både kan lave på grillen eller på en pande. Dertil en virkelig lækker edamamesalat med tomat, agurk, peberfrugt og æble - og et drys mandler på toppen.
Sankt Hans Aften (fredag): Sankt Hans menu eller helstegt rødspætte
Sankt Hans Aften skal fejres med virkelig lækker mad, inden I skal ud og se bål og synge Midsommervisen.
Du kan vælge imellem vores lækre midsommer-menu, som består af en dejlig grøn aspargessuppe til forret, grillet oksefilet med hvidløg og kartoffelsalat til hovedret og jordbærtrifli til dessert.
Du får hele Sankt Hans Menuen her:
Hvis du ønsker dig en rigtig sommerspise til midsommer, så er det også virkelig lækkert at servere helstegt rødspætte med nye, danske kartofler og persillesovs Sankt Hans Aften. Det er ægte sommermad og smager bare så skønt.
Som dessert til rødspætten synes jeg, det er oplagt at lave en virkelig skøn rabarbercrumble, som du serverer med en klat flødeskum eller creme fraiche.
Lørdag: Honningmarineret kylling med spinat og svampesauce
Lørdag aften byder på lækker, honningmarineret kylling med spinat og svampe sauce. Det er skøn aftensmad, som du serverer nye kartofler til.
Du kan også se, hvordan du laver den honningmarinerede kylling i video her:
Søndag: Spidskål og kylling i fad med gulerødder og karry
Spidskål og kylling i fad med gulerødder og karry er en nem og lækker ret til aftensmad, hvor man parterer en hel kylling, og tilbereder den i fadet sammen med grøntsager. Serveres med ris - og er virkelig skøn mad at slutte ugen af med.
Ugens kage: Jordbærkage
Ugens kage er en rigtig sommerkage, nemlig jordbærkage med kransekage og flødecreme. En skøn kage, der er nem at bage, og som er toppet med friske jordbær.
Rigtig god fornøjelse med ugens madplan.
Comments
No Comments