Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Tortilla trend

Tortilla trend (opskrift på nyeste Tik Tok-dille)

Tortilla trend med omelet
5 fra 5 stemmer
Gå til opskrift
Del og send:
690
DELINGER
Facebook690PinterestSMSEmailMessenger
Indhold
  • Tortilla trend - opskrift på Tik Toks tortilla hack
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Opskrift på tortilla trend sandwich
  • Det hele handler om at folde
  • Tips
  • Kommentarer

Tortilla trend - opskrift på Tik Toks tortilla hack

Karen SenecaKaren Seneca
5 fra 5 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 10 minutter min
Tilb. tid: 20 minutter min
Samlet tid: 30 minutter min
Tortilla trend er nyeste mad-dille. Du kan lave alt fra desserter til morgenmad ved at komme fyld i fire felter, folde tortillaen og stege den.
Antal: 2
Ret: Frokost
Køkken: Mexikansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 2 store tortillas (fuldkorn)
  • 80 g champignons (ristet)
  • 1 fed hvidløg (i skiver)
  • 4 æg
  • 0,5 dl mælk
  • 1 håndfuld rucola (grofthakket)
  • 6 cherrytomater (i skiver)
  • 2 pølser (i skiver)
  • cheddar ost (revet)

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Fremgangsmåde

  1. Skær champignons, cherrytomater og pølser i tynde skiver. Skyl en håndfuld rucola og hak den groft.
  2. Begynd med at riste champignons på en meget varm pande tilsat en spiseskefuld olivenolie og et fed hvidløg i skiver. Krydder med salt og peber, når de er begyndt at tage farve.
  3. Hæld champignon op i en skål. Steg pølseskiverne på samme, varme pande, til de har fået farve. Hæld dem op i en anden skål.
  4. Pisk æg og mælk sammen med lidt salt.
  5. Kom en spiseskefuld smør på den varme pande og steg æggemassen i et par minutter, til den er fast, men ikke tør.
  6. Placer to tortillas på spækbræt eller bordpladen. Skær ind til midten. Nu kommer du de forskellige dele på de fire usynlige felter: Et stykke med champignon, et med rucola og tomater, et med omelet og det sidste med pølseskiver.
  7. Omeletdelen er det lette sted at starte, fordi du kan holde fat i omeletten, når du folder. Fold den ned over champignon-stykket, klem lidt sammen. Tag derefter fat i det foldede stykke og fold det hen over pølseskiverne. Klem lidt. Til sidst folder du den nu tredobbelte tortilla hen over rucola og tomat.
  8. Brug gerne cheddarost som klister på de forskellige dele.
  9. Pensl med olivenolie på begge sider og steg den nu trekantede tortilla trend på stegepanden et par minutter på hver side.

Næringsindhold

Kalorier521kcalKulhydrater22gProtein29gFedt35gMættet fedt12gFlerumættet fedt6gEnkelumættet fedt14gTransfedt0.2gKolesterol392mgNatrium960mgKalium732mgKostfibre3gSukker5gVitamin A903IUVitamin C6mgCalcium181mgJern9mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Opskrift på tortilla trend sandwich

Tortilla trend er noget så sjældent som en mad-dille fra de sociale medier, som rent faktisk er en ægte hack, der smager godt.

Det er simpelthen smart, at man kan fylde fire forskellig slags fyld i fjerdedele på den mexicanske madpandekage for derefter at samle den til en sandwich.

Godt nok en temmelig robust en af slagsen, hvis man vil have en rigtig mættende tortilla trend. Men en dejlig måde at lave lækker mad på, som man kan spise gående, stående og ude i haven.

Når først arbejdet er lavet, kan tortilla-sandwichen spises i hånden som en durum fladbrød eller en hotdog. Fastfood, men i dette tilfælde uden at være super-hurtigt.

Tortilla trend sandwich
Sådan ser morgenmads-tortilla trenden ud, når den er samlet. Sprød på ydersiden, og lige til at tage op og spise med hænderne. Foto: Karen Seneca/Madensverden.dk.

Mulighederne er uendelige med denne trendy dille. Jeg giver her inspiration til en morgenmadstortilla, men der er ingen grænse for, hvad man kan lave.

Du kan for eksempel lave dessert trendy tortillas ved at smøre Nutella på et felt, drysse kokos på et andet, lægge bananskiver på en tredje og hakkede mandler på det sidste felt.

Det hele handler om at folde

Det minder en del om quesadillas: Tortillas med fyld, der steges på panden. Forskellen er metoden - særligt den måde vi skal samle tortillaen på.

Når du har fyldt de (usynlige) felter på tortillaen, skal du skære ind til midten mellem to felter med fyld.

Herefter bøjer du en af de snipper, der er skåret ind til midten, over på den næste.

Og så tager du det stykke, der nu ligger dobbelt og folder videre til næste felt for til sidst at folde den tredobbelte over på det sidste stykke.

Tortilla trend trefjerdedel samlet
Her er tortillaen bøjet to gange, nu mangler vi bare at bøje det sidste stykke over på stykket med pølseskiver. Foto: Karen Seneca/Madensverden.dk.

Det siger sig selv, at det kan blive noget af en tyk sandwich, hvis man fylder for meget på.

Denne opskrift er på morgenmads-tortilla med omelet, pølseskiver, rucola og champignon. Man skal lige koncentrere sig de sekunder, tortillaen foldes, så alt fyldet ikke ryger ud.

Men når først den er samlet, er den faktisk ret let at stege - og den smager helt utrolig godt.

Tips

Er du vild med Tik Tok-trends, kan du finde nogle af vores opskrifter her:

  • Dalgona (kaffedrik med lækker kaffeskum)
  • Matcha latte - opskrifter på varm latte og ice latte
  • Bagt havregrød med jordbær (TikTok opskrift)
  • Fetakartofler
Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Comments

No Comments

Kommentarer Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Mere inspiration

  • Billede af smørstegt laksefilet med græskarmos.
    Smørstegt laksefilet med græskarmos
  • Billede af peberkylling.
    Peberkylling med grønne peberkorn og lækker sauce
  • Billede af hellefisk med spinat og knoldselleri.
    Hellefisk med spinat og knoldselleri
  • Billede af Baligryde.
    Baligryde (gryderet med inspiration fra det indonesiske køkken)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Er du endnu ikke medlem?

madens verden logo opskrifter på god mad

Gør som rigtig mange andre glade brugere - bliv medlem af Madens Verden nu. Så slipper du bla. for annoncerne.

Bliv medlem her

Du kan fortsat bruge Madens Verden gratis med reklamer ved at klikke her.

Bedømmelse

Your vote:




Har du også en kommentar?

A rating is required
A name is required
An email is required