Tortilla trend er nyeste mad-dille. Du kan lave alt fra desserter til morgenmad ved at komme fyld på fire felter, folde tortillaen og stege den.
Tortilla trend er noget så sjældent som en mad-dille fra de sociale medier, som rent faktisk er en ægte hack, der smager godt.
Det er simpelthen smart, at man kan fylde fire forskellig slags fyld i fjerdedele på den mexicanske madpandekage for derefter at samle den til en sandwich.
Godt nok en temmelig robust en af slagsen, hvis man vil have en rigtig mættende tortilla trend. Men en dejlig måde at lave lækker mad på, som man kan spise gående, stående og ude i haven.
Når først arbejdet er lavet, kan tortilla-sandwichen spises i hånden som en durum eller en hotdog. Fastfood, men i dette tilfælde uden at være super-hurtigt.

Mulighederne er uendelige med denne trendy dille. Jeg giver her inspiration til en morgenmadstortilla, men der er ingen grænse for, hvad man kan lave.
Du kan for eksempel lave dessert trendy tortillas ved at smøre Nutella på et felt, drysse kokos på et andet, lægge bananskiver på en tredje og hakkede mandler på det sidste felt.
Det hele handler om at folde
Det minder en del om quesadillas: Tortillas med fyld, der steges på panden. Forskellen er metoden - særligt den måde vi skal samle tortillaen på.
Når du har fyldt de (usynlige) felter på tortillaen, skal du skære ind til midten mellem to felter med fyld.
Herefter bøjer du en af de snipper, der er skåret ind til midten, over på den næste.
Og så tager du det stykke, der nu ligger dobbelt og folder videre til næste felt for til sidst at folde den tredobbelte over på det sidste stykke.
Det siger sig selv, at det kan blive noget af en tyk sandwich, hvis man fylder for meget på.
Denne opskrift er på morgenmads-tortilla med omelet, pølseskiver, rucola og champignons. Man skal lige koncentrere sig de sekunder, tortillaen foldes, så alt fyldet ikke ryger ud.
Men når først den er samlet, er den faktisk ret let at stege - og den smager helt utrolig godt.
Opskrift på tortilla trend sandwich
Tortilla trend - opskrift på Tik Toks tortilla hack
Ingredienser
- 2 store tortillas - fuldkorn
- 80 g champignons - ristet
- 1 fed hvidløg - i skiver
- 4 stk æg
- 0,5 dl mælk
- 1 håndfuld rucola - grofthakket
- 6 cherrytomater - i skiver
- 2 pølser - i skiver
- cheddar ost - revet
Fremgangsmåde
- Skær champignons, cherrytomater og pølser i tynde skiver. Skyl en håndfuld rucola og hak den groft.
- Begynd med at riste champignons på en meget varm pande tilsat en spiseskefuld olivenolie og et fed hvidløg i skiver. Krydder med salt og peber, når de er begyndt at tage farve.
- Hæld champignon op i en skål. Steg pølseskiverne på samme, varme pande, til de har fået farve. Hæld dem op i en anden skål.
- Pisk æg og mælk sammen med lidt salt.
- Kom en spiseskefuld smør på den varme pande og steg æggemassen i et par minutter, til den er fast, men ikke tør.
- Placer to tortillas på spækbræt eller bordpladen. Skær ind til midten. Nu kommer du de forskellige dele på de fire usynlige felter: Et stykke med champignon, et med rucola og tomater, et med omelet og det sidste med pølseskiver.
- Omeletdelen er det lette sted at starte, fordi du kan holde fat i omeletten, når du folder. Fold den ned over champignon-stykket, klem lidt sammen. Tag derefter fat i det foldede stykke og fold det hen over pølseskiverne. Klem lidt. Til sidst folder du den nu tredobbelte tortilla hen over rucola og tomat.
- Brug gerne cheddarost som klister på de forskellige dele.
- Pensl med olivenolie på begge sider og steg den nu trekantede tortilla trend på stegepanden et par minutter på hver side.
Få tilsendt opskriften på mail
Tips
Er du vild med Tik Tok-trends, kan du finde nogle af vores opskrifter her.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Del dine ideer og tanker med os andre her: