• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Tortilla trend - opskrift på nyeste Tik Tok-dille

Tortilla trend - opskrift på nyeste Tik Tok-dille

Tortilla trend med omelet
5 fra 5 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
690
SHARES
FacebookMessenger690PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  15. januar 2021 - Udgivet:  14. januar 2021

Tortilla trend er nyeste mad-dille. Du kan lave alt fra desserter til morgenmad ved at komme fyld på fire felter, folde tortillaen og stege den.

Tortilla trend er noget så sjældent som en mad-dille fra de sociale medier, som rent faktisk er en ægte hack, der smager godt.

Det er simpelthen smart, at man kan fylde fire forskellig slags fyld i fjerdedele på den mexicanske madpandekage for derefter at samle den til en sandwich.

Godt nok en temmelig robust en af slagsen, hvis man vil have en rigtig mættende tortilla trend. Men en dejlig måde at lave lækker mad på, som man kan spise gående, stående og ude i haven.

Når først arbejdet er lavet, kan tortilla-sandwichen spises i hånden som en durum eller en hotdog. Fastfood, men i dette tilfælde uden at være super-hurtigt.

Tortilla trend sandwich
Sådan ser morgenmads-tortilla trenden ud, når den er samlet. Sprød på ydersiden, og lige til at tage op og spise med hænderne. Foto: Karen Seneca/Madensverden.dk.

Mulighederne er uendelige med denne trendy dille. Jeg giver her inspiration til en morgenmadstortilla, men der er ingen grænse for, hvad man kan lave.

Du kan for eksempel lave dessert trendy tortillas ved at smøre Nutella på et felt, drysse kokos på et andet, lægge bananskiver på en tredje og hakkede mandler på det sidste felt.

Det hele handler om at folde

Det minder en del om quesadillas: Tortillas med fyld, der steges på panden. Forskellen er metoden - særligt den måde vi skal samle tortillaen på.

Når du har fyldt de (usynlige) felter på tortillaen, skal du skære ind til midten mellem to felter med fyld.

Herefter bøjer du en af de snipper, der er skåret ind til midten, over på den næste.

Og så tager du det stykke, der nu ligger dobbelt og folder videre til næste felt for til sidst at folde den tredobbelte over på det sidste stykke.

Tortilla trend trefjerdedel samlet
Her er tortillaen bøjet to gange, nu mangler vi bare at bøje det sidste stykke over på stykket med pølseskiver. Foto: Karen Seneca/Madensverden.dk.

Det siger sig selv, at det kan blive noget af en tyk sandwich, hvis man fylder for meget på.

Denne opskrift er på morgenmads-tortilla med omelet, pølseskiver, rucola og champignons. Man skal lige koncentrere sig de sekunder, tortillaen foldes, så alt fyldet ikke ryger ud.

Men når først den er samlet, er den faktisk ret let at stege - og den smager helt utrolig godt.

Opskrift på tortilla trend sandwich

Karen SenecaKaren Seneca

Tortilla trend - opskrift på Tik Toks tortilla hack

5 fra 5 stemmer
Tortilla trend er nyeste mad-dille. Du kan lave alt fra desserter til morgenmad ved at komme fyld i fire felter, folde tortillaen og stege den.
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 20 minutter min
Samlet tid 30 minutter min
Antal: 2 stk
Ret: Frokost
Køkken: Mexikansk
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 2 store tortillas - fuldkorn
  • 80 g champignons - ristet
  • 1 fed hvidløg - i skiver
  • 4 stk æg
  • 0,5 dl mælk
  • 1 håndfuld rucola - grofthakket
  • 6 cherrytomater - i skiver
  • 2 pølser - i skiver
  • cheddar ost - revet

Fremgangsmåde
 

  1. Skær champignons, cherrytomater og pølser i tynde skiver. Skyl en håndfuld rucola og hak den groft.
  2. Begynd med at riste champignons på en meget varm pande tilsat en spiseskefuld olivenolie og et fed hvidløg i skiver. Krydder med salt og peber, når de er begyndt at tage farve.
  3. Hæld champignon op i en skål. Steg pølseskiverne på samme, varme pande, til de har fået farve. Hæld dem op i en anden skål.
  4. Pisk æg og mælk sammen med lidt salt.
  5. Kom en spiseskefuld smør på den varme pande og steg æggemassen i et par minutter, til den er fast, men ikke tør.
  6. Placer to tortillas på spækbræt eller bordpladen. Skær ind til midten. Nu kommer du de forskellige dele på de fire usynlige felter: Et stykke med champignon, et med rucola og tomater, et med omelet og det sidste med pølseskiver.
  7. Omeletdelen er det lette sted at starte, fordi du kan holde fat i omeletten, når du folder. Fold den ned over champignon-stykket, klem lidt sammen. Tag derefter fat i det foldede stykke og fold det hen over pølseskiverne. Klem lidt. Til sidst folder du den nu tredobbelte tortilla hen over rucola og tomat.
  8. Brug gerne cheddarost som klister på de forskellige dele.
  9. Pensl med olivenolie på begge sider og steg den nu trekantede tortilla trend på stegepanden et par minutter på hver side.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Er du vild med Tik Tok-trends, kan du finde nogle af vores opskrifter her.

Dalgona - drik med lækkert kaffeskum

4.9 fra 15 stemmer
Dalgona er nærmest en omvendt cappuccino med mælk i bunden og kaffeskum foroven. Her er opskriften på den populære kaffedrik.
Gå til opskrift
Dalgona kaffe

Matcha Latte - opskrift på varm og kold latte

5 fra 6 stemmer
Matcha latte kan drikkes både varm og kold. Den grønne drik fra Instagram er en drik, som smager utrolig godt og er mindst lige så sund.
Gå til opskrift
Matcha latte i glas
Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af grillede grøntsager.

Grillede grøntsager - sundt tilbehør lavet på grill

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Forsiden lige nu

mad på 30 minutter
Mad på 30 minutter (lækre retter på en halv time)→ Se opskriften
billede med simpel pastaret
Simpel pastaret - nem mad uden gryde og pande→ Se opskriften
billederesultat for æggewraps med laks og kylling
Æggewraps - skøn opskrift med laks eller kylling→ Se opskriften
billede med creme anglaise med jordbær
Creme Anglaise med jordbær (lækker vaniljecreme)→ Se opskriften
billede med grøn kartoffelsalat
Grøn kartoffelsalat med ærter og majs→ Se opskriften
vegetar kødsovs uden kød
Vegetar kødsovs: En lækker pastasauce uden kød→ Se opskriften
Hyldeblomst
Hyldeblomst - sommerlige opskrifter og fakta→ Se opskriften
torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé
Torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé→ Se opskriften
edamamesalat med tomat og dressing
Simpel edamamesalat med tomat og agurk→ Se opskriften
Billede resultat for jordbær parfait
Jordbær parfait - nem jordbæris uden ismaskine→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required