Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Tilbehør › Tomatrisotto

Tomatrisotto (klassisk risotto med masser af tomat)

Billede af tomatrisotto.
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
5
SHARES
FacebookMessenger5PinterestEmailSMS
Indhold
  • Tomatrisotto
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Opskrift på tomatrisotto
  • Servering
  • FAQ
  • Kommentarer

Tomatrisotto

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
5 fra 1 stemme
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 10 minutter min
Tilb. tid: 20 minutter min
Samlet tid: 30 minutter min
Sådan laver du tomatrisotto. Nem opskrift på en risotto med tomat, som du kender den fra italienske køkken. Skøn at servere som tilbehør.
Antal: 4 personer
Ret: Tilbehør
Køkken: Italiensk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 5 dl grøntsagsbouillon (af 5 dl. vand og 1 terning)
  • 1 løg (finthakket)
  • 4 fed hvidløg (finthakket)
  • olivenolie
  • 250 g risottoris
  • 350 g tomatpassata
  • 2 tsk oregano (tørret)
  • 2 spsk soltørrede tomater (i olie, hakket)
  • 200 g tomater (gerne små San Marzano, i halve)
  • 1 citron
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  1. Start med at lave grøntsagsbouillon, hvor vand og bouillonterning koges op og tages til side.
  2. Svits løg og hvidløg i lidt olivenolie i 3-4 minutter, men uden det tager farve. Jeg laver gerne tomatrisotto i en sauterpande, men en gryde er også god.
  3. Tilsæt risottoris og steg videre et minuts tid mere.
  4. Hæld lidt af bouillonen ved, og lad det koge en smule ind, hvorefter du tilsætter resten af bouillonen sammen med tomatpassata og oregano.
  5. Læg låg på og skru ned for varmen, så tomatrisottoen blot står og og simrer. Der kan være forskel på tilberedningstiden, men normalt er det omkring 20 minutter. Rør i retten undervejs, så den ikke brænder på!
  6. Til sidst tilsættes soltørrede tomater sammen med de frisk tomater, og der smages til med friskpresset citronsaft, salt og friskkværnet peber. Om nødvendigt tilsættes lidt mere bouillon eller vand så ønsket konsistens opnås. Der kan også vendes lidt parmesan i til sidst.

Næringsindhold

Kalorier351kcalKulhydrater64gProtein7gFedt8gMættet fedt1gFlerumættet fedt1gEnkelumættet fedt5gNatrium1174mgKalium614mgKostfibre6gSukker7gVitamin A841IUVitamin C31mgCalcium57mgJern5mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Opskrift på tomatrisotto

Tomatrisotto er en nem og særdeles velsmagende klassiker fra det italienske køkken, og den kan både serveres som tilbehør til kylling og andet kød, men bestemt også som en let hovedret sammen med et stykke hjemmebagt ciabattabrød.

Der findes mange måder at lave den på, men her er min version, der aldrig slår fejl.

Og nej. Du behøver ikke tilsætte bouillon og tomatpassata gradvist, da du får en lige så godt risotto ved at komme det hele i på samme tid. Det har jeg skrevet mere om i min grundopskrift på italiensk risotto.

Du kan udskifte 1-2 deciliter af bouillonen med en tør hvidvin, som tilsættes risene inden den øvrige væske. Lad lige vinen koge lidt ind.

Du kan fint lave tomatrisottoen uden ost, men du kan også vende lidt parmesan i til sidst inden servering. Pynt gerne med lidt hakket persille ved serveringen. Velbekomme.

Se flere opskrifter:

  • Risotto med salsiccia
  • Risotto med asparges
  • Grønkålsrisotto - sund risotto med grønkål
  • Svamperisotto - risotto med svampe og parmesan

Servering

Tomatrisottoen serveres straks, og du kan servere den til ovnstegt kylling, glaserede kyllingelår, svinekoteletter og mange andre kødretter.

FAQ

Kan man fryse risotto?

Ja, du kan sagtens fryse rester af både klassisk risotto og tomatrisotto i en tæt beholder. Men vær opmærksom på, at risottoen kan ændre sig lidt i både konsistens og smag. Men den er altså fryseegnet.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Kommentarer Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Holger Rørby Madsen skriver

    oktober 02, 2025 at 11:25 am

    Tak fordi du bruger opskriften på tomatrisotto. Kom gerne med din mening om den her.

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af salat med brændt blomkål og rucola.
    Salat med brændt blomkål, rucola og pinjekerner
  • Billede af havreris.
    Kogetid på havreris (sådan koger du havreris perfekt)
  • Billede af frisk kartoffelsalat med spinat.
    Frisk kartoffelsalat med spinat
  • Billede af squashsalat af rå squash.
    Squashsalat (skøn salat med rå squash, tomat og æble)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Er du endnu ikke medlem af Madens Verden...?

madens verden logo opskrifter på god mad

Bliv medlem nu. For blot 295 kr. for et helt år slipper du for alle for annoncer, kan printe, gemme dine favoritter og se næringsindholdet i opskrifterne. Når du logger ind, slipper du også for denne boks.

Vi har ingen bindingsperiode. Selve tilmeldingen tager få sekunder, da du blot skal indtaste din mailadresse og betale. Derefter kan du logge ind og få en endnu bedre oplevelse af Madens Verden.

På forhånd tak for din opbakning og velkommen i klubben.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år

Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer ved at klikke her.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required