Tomatrisotto
Ingredienser
- 5 dl grøntsagsbouillon af 5 dl. vand og 1 terning
- 1 løg finthakket
- 4 fed hvidløg finthakket
- olivenolie
- 250 g risottoris
- 350 g tomatpassata
- 2 tsk oregano tørret
- 2 spsk soltørrede tomater i olie, hakket
- 200 g tomater gerne små San Marzano, i halve
- 1 citron
- salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Start med at lave grøntsagsbouillon, hvor vand og bouillonterning koges op og tages til side.
- Svits løg og hvidløg i lidt olivenolie i 3-4 minutter, men uden det tager farve. Jeg laver gerne tomatrisotto i en sauterpande, men en gryde er også god.
- Tilsæt risottoris og steg videre et minuts tid mere.
- Hæld lidt af bouillonen ved, og lad det koge en smule ind, hvorefter du tilsætter resten af bouillonen sammen med tomatpassata og oregano.
- Læg låg på og skru ned for varmen, så tomatrisottoen blot står og og simrer. Der kan være forskel på tilberedningstiden, men normalt er det omkring 20 minutter. Rør i retten undervejs, så den ikke brænder på!
- Til sidst tilsættes soltørrede tomater sammen med de frisk tomater, og der smages til med friskpresset citronsaft, salt og friskkværnet peber. Om nødvendigt tilsættes lidt mere bouillon eller vand så ønsket konsistens opnås. Der kan også vendes lidt parmesan i til sidst.
Få tilsendt opskriften på mail
Opskrift på tomatrisotto
Tomatrisotto er en nem og særdeles velsmagende klassiker fra det italienske køkken, og den kan både serveres som tilbehør til kylling og andet kød, men bestemt også som en let hovedret sammen med et stykke hjemmebagt ciabattabrød.
Der findes mange måder at lave den på, men her er min version, der aldrig slår fejl.
Og nej. Du behøver ikke tilsætte bouillon og tomatpassata gradvist, da du får en lige så godt risotto ved at komme det hele i på samme tid. Det har jeg skrevet mere om i min grundopskrift på italiensk risotto.
Du kan udskifte 1-2 deciliter af bouillonen med en tør hvidvin, som tilsættes risene inden den øvrige væske. Lad lige vinen koge lidt ind.
Du kan fint lave tomatrisottoen uden ost, men du kan også vende lidt parmesan i til sidst inden servering. Pynt gerne med lidt hakket persille ved serveringen. Velbekomme.
Se flere opskrifter:
- Risotto med salsiccia
- Risotto med asparges
- Grønkålsrisotto - sund risotto med grønkål
- Svamperisotto - risotto med svampe og parmesan
Servering
Tomatrisottoen serveres straks, og du kan servere den til ovnstegt kylling, glaserede kyllingelår, svinekoteletter og mange andre kødretter.
FAQ
Ja, du kan sagtens fryse rester af både klassisk risotto og tomatrisotto i en tæt beholder. Men vær opmærksom på, at risottoen kan ændre sig lidt i både konsistens og smag. Men den er altså fryseegnet.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Bemærk: Ingen bindingsperiode
Holger Rørby Madsen skriver
Tak fordi du bruger opskriften på tomatrisotto. Kom gerne med din mening om den her.