Få min opskrift på grønkålsrisotto her. En nem og lidt sundere udgave af risotto, der laves med frisk grønkål. Lækker til kylling og laks.
Grønkålsrisotto lyder som et perfekt match mellem det italienske og nordiske køkken, og det er også lige hvad det er.
Den lækre og cremede risotto med grønkål er nem at lave, og så er den naturligvis mere sund end den traditionelle risotto, da grønkål jo blandt andet indeholder de vigtige K-vitaminer.
Lige inden grønkålsrisottoen er klar, kan du vende den med lidt fløde eller parmesan for, at gøre den endnu mere cremet og lækker.
Opskrift på grønkålsrisotto
Ingredienser
- 1 liter vand
- 2 bouillonterninger grøntsags
- 200 gram grønkål frisk og fintsnittet
- smør
- 1 løg finthakket
- 2 fed hvidløg finthakket
- 300 gram risottoris
- 0,5 deciliter fløde
- 1 citron lidt friskpresset citronsaft
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Kom vand og bouillonterninger i en gryde og kog det op.
- Tilsæt den friske grønkål, og lad den koge ca. 3 minutter.
- Sigt grønkålen fra og gem den varme bouillon.
- Kom en god spiseskefuld smør i en gryde og lad det bruse af.
- Sauter løg og hvidløg i et minuts tid, og kom derefter risottoris i. Steges yderligere et lille minuts tid.
- Tilsæt så gradvist bouillon, og kog risottorisene næsten møre. Det tager normalt ca. 18-20 minutter, og du spæder til med mere varm bouillon efterhånden som den koges ind i risene. Mangles der mere væske til sidst, kommes der lidt kogende vand ved.
- Når din risotto er næsten mør (den må gerne have et lille bid), kommer du grønkål i og vender det rundt.
- Tilsæt så også en smule fløde for at gøre din grønkålsrisotto lidt mere cremet. Du kan også tilsætte lidt parmesan, hvis du ønsker dette.
- Smag din grønkålsrisotto til med salt, friskkværnet peber og lidt friskpresset citronsaft.
Næringsindhold
Tips
Den færdige grønkålsrisotto serveres straks, og den er perfekt til ovnstegt laks eller stegt kylling.
Se også disse opskrifter:
Comments
No Comments