Nem og lækker opskrift på hjemmelavet tempura dej. Den japanske dej, der kan bruges til dybstegning af kylling, grøntsager og meget andet.
Tempura dej stammer fra det japanske køkken, og her får du en lækker dej, som du kan dyppe diverse ingredienser i, hvorefter de dybsteges i olie.
Det er både nemt og lækkert med denne grundopskrift på tempuradejen, som du derefter dybsteger i eks. solsikkeolie indtil dejen er flot og gylden.
Så har du en sprød skal yderst - og en mør og lækker indre af kylling, grønstager eller hvad du nu vælger at dybstege. God fornøjelse.
Se også mine populære opskrifter på:
Opskrift på tempura dej
Tempura dej - Nem og klassisk opskrift på dej til dybstegning
Ingredienser
- 150 g hvedemel
- 50 g majsstivelse
- 1 tsk bagepulver
- 1 æg
- 2 dl danskvand
- 1 tsk salt
Fremgangsmåde
- Hvedemel vejes af i en skål sammen med majsstivelse og bagepulver.
- Tilsæt æg sammen med danskvand (eller almindelig, koldt vand) og salt.
- Pisk det sammen så der ikke er klumper tilbage i tempuradejen, og det er ret nemt med et piskeris. Ønskes en mere krydret dej kan der tilsættes paprika, hvidløgspulver og andre krydderier.
- Ønskes en lidt tyndere dej, kan du blot komme lidt mere danskvand i. Nu er dejen klar til brug.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Nu kan du så dyppe stykker af kylling, grøntsager, rejer og mange andre ingredienser i tempuradejen, hvorefter de dybsteges i olie.
Det er nemt og altid populært at servere. Velbekomme.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Ruth
Skal kyllingekød og andet man vil bruge, være færdigstegt inden man kommer dej omkring?
Holger Rørby Madsen
Hej Ruth
Nej, du skal ikke forstege kyllingekødet inden, det bliver tilberedt i dejen.
BH Holger
Holger Rørby Madsen
Tak fordi du bruger opskriften - kom gerne med din mening og erfaringer her.