Se her hvordan du nemt laver grøntsager i tempura dej. Tempura laves nemt med mel, danskvand og isterninger, hvorefter grøntsager dyppes og friteres i olie.
Opskriften på grøntsager i tempura dej er beregnet til fire personer, hvor det er mængden af grøntsager, der bestemmer hvor meget der bliver.
Tempura dej er der nok af i opskriften, som i øvrigt også kan bruges til tigerrejer i tempura.
Ingredienser
200 g selvhævende mel eller 200 g almindeligt hvedemel + 2 tsk. bagepulver
2 dl koldt danskvand
1 håndfuld isterninger
¼ squash, skåret i skiver
3 store champignon, skåret i kvarter
1 rødløg, skåret i tykke ringe
(alt mulig andet du kan finde på! Der kan bruges spinatblade, rå tigerrejer (uden skal men med hale)
1 liter rapsolie til fritering
Maldon salt
Fremgangsmåde
- Bland mel, vand og danskvand til en tyk dej, rør endelig ikke for meget og der må gerne være klumper i dejen.
- Kom isterningerne i og lad dem være i dejen i ca. 5-10 minutter, til størrelsen på dem er halveret. Fisk dem op og vend hurtigt rundt i dejen.
- Varm olien op i en gryde, til den syder om enden af en tændstik (IKKE svovlenden!).
- Pil løgringene fra hinanden, tag de mindste fra. Dyp nu grøntsagerne i dejen og kom dem i den varme olie.
- Friter nogle stykker ad gangen, men ikke for mange, for så falder temperaturen for meget. Lad dem blive gyldne og sprøde. Fisk dem op med en hulske og læg dem på fedtsugende papir.
- Drys med Maldon salt og server straks - evt. smagt til med lidt mere risvinseddike.
Tips
Forbered grøntsagerne inden gæsterne kommer.
Så er det ret hurtigt lige at lave dejen, varme olien op og stege grøntsagerne.
Del dine ideer og tanker med os andre her: