Indhold
Svinemørbrad med estragonsauce
Ingredienser
- 1 svinemørbrad på ca. 600 g
- rapsolie til stegning
- 1 spsk sennep
- 1 spsk honning
- salt og friskkværnet peber
- 4 dl madlavningsfløde eller piskefløde
- 1 bouillonterning gerne svin eller høns
- 1 tsk sennep
- 2 spsk estragon friske blade
- citronsaft friskpresset
- salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- 1 svinemørbrad afpudses for sølvsene og fedt. Skær eventuelt oversiden i ruder, men uden at skære for dybt.
- Varm en sauterpande op ved en god varme og hæld lidt rapsolie i. Steg mørbraden i ca. 2 minutter på fire sider.
- Rør 1 spsk sennep og 1 spsk honning sammen, og fordel det over mørbraden. Krydr den også med salt og friskkværnet peber.
- Hæld 4 dl madlavningsfløde ned i panden på begge sider af mørbraden, og tilsæt også 1 bouillonterning (smuldret) sammen med 1 tsk sennep og 2 spsk estragon. Rør det lidt ud.
- Skru ned for varmen, og lad mørbraden simre i ca. 15 minutter.
- Tag svinemørbraden og læg den på et skærebræt.
- Lad estragonsaucen creme lidt ind. Smag til med friskpresset citronsaft, salt og friskkværnet peber.
- Skær mørbraden i skiver og anret på et fad med lidt af den cremede sauce over. Hæld resten af saucen i sovsekande og servér til.
Få tilsendt opskriften på mail
Opskrift på svinemørbrad med estragonsauce
Svinemørbrad med estragonsauce er en fantastisk nem og hurtig ret, som både er perfekt til de travle hverdage, men som du også sagtens kan servere som gæstemad og weekendmad.
Her steges mørbraden godt af på en pande, og jeg bruger en sauterpande. Du kan også lave den i en gryde. Efter bruning kommes et lag honning og sennep på, og derefter steges den færdig i den lækre estragonsauce. Det er nemt.
Brug gerne frisk estragon, men du kan også bruge den tørrede udgave, og her skal du anvende 2-3 teskefulde. God fornøjelse.
Se flere opskrifter:
- Kylling med estragon i gryde
- Estragonsauce - nem og hjemmelavet
- Kylling i estragonsauce i ovn
- Langtidsstegt cuvette i gryde med estragonsauce
Servering
Svinemørbraden serveres straks sammen med den lækre sauce. Dertil kan du servere ovnbagte kartofler, ærter eller en god broccolisalat. Velbekomme.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- Mulighed for populært nyhedsbrev
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifter
- Bemærk: Ingen bindingsperiode
Holger Rørby Madsen skriver
Tak fordi du bruger min opskrift på svinemørbrad med estragonsauce. Jeg bliver glad for at høre hvad du synes om den.