Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Svinemørbrad med estragonsauce

Svinemørbrad med estragonsauce (nem at lave på kort tid)

Billede af svinemørbrad med estragonsauce.
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del og send:
29
DELINGER
Facebook29PinterestSMSEmailMessenger
Indhold
  • Svinemørbrad med estragonsauce
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Opskrift på svinemørbrad med estragonsauce
  • Servering
  • Kommentarer

Svinemørbrad med estragonsauce

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
5 fra 1 stemme
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 10 minutter min
Tilb. tid: 20 minutter min
Samlet tid: 30 minutter min
Få min nemme opskrift på svinemørbrad med estragonsauce. En hurtig og lækker ret med mørbrad og en cremet sovs med masser af estragon.
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 1 svinemørbrad (på ca. 600 g)
  • rapsolie (til stegning)
  • 1 spsk sennep
  • 1 spsk honning
  • salt og friskkværnet peber
Sauce
  • 4 dl madlavningsfløde (eller piskefløde)
  • 1 bouillonterning (gerne svin eller høns)
  • 1 tsk sennep
  • 2 spsk estragon (friske blade)
  • citronsaft (friskpresset)
  • salt og friskkværnet peber

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Fremgangsmåde

  1. 1 svinemørbrad afpudses for sølvsene og fedt. Skær eventuelt oversiden i ruder, men uden at skære for dybt.
  2. Varm en sauterpande op ved en god varme og hæld lidt rapsolie i. Steg mørbraden i ca. 2 minutter på fire sider.
  3. Rør 1 spsk sennep og 1 spsk honning sammen, og fordel det over mørbraden. Krydr den også med salt og friskkværnet peber.
  4. Hæld 4 dl madlavningsfløde ned i panden på begge sider af mørbraden, og tilsæt også 1 bouillonterning (smuldret) sammen med 1 tsk sennep og 2 spsk estragon. Rør det lidt ud.
  5. Skru ned for varmen, og lad mørbraden simre i ca. 15 minutter.
  6. Tag svinemørbraden og læg den på et skærebræt.
  7. Lad estragonsaucen creme lidt ind. Smag til med friskpresset citronsaft, salt og friskkværnet peber.
  8. Skær mørbraden i skiver og anret på et fad med lidt af den cremede sauce over. Hæld resten af saucen i sovsekande og servér til.

Næringsindhold

Kalorier274kcalKulhydrater11gProtein30gFedt12gMættet fedt4gFlerumættet fedt3gEnkelumættet fedt3gTransfedt0.04gKolesterol93mgNatrium1493mgKalium757mgKostfibre1gSukker9gVitamin A315IUVitamin C2mgCalcium175mgJern2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Opskrift på svinemørbrad med estragonsauce

Svinemørbrad med estragonsauce er en fantastisk nem og hurtig ret, som både er perfekt til de travle hverdage, men som du også sagtens kan servere som gæstemad og weekendmad.

Her steges mørbraden godt af på en pande, og jeg bruger en sauterpande. Du kan også lave den i en gryde. Efter bruning kommes et lag honning og sennep på, og derefter steges den færdig i den lækre estragonsauce. Det er nemt.

Brug gerne frisk estragon, men du kan også bruge den tørrede udgave, og her skal du anvende 2-3 teskefulde. God fornøjelse.

Se flere opskrifter:

  • Kylling med estragon i gryde
  • Estragonsauce - nem og hjemmelavet
  • Kylling i estragonsauce i ovn
  • Langtidsstegt cuvette i gryde med estragonsauce

Servering

Svinemørbraden serveres straks sammen med den lækre sauce. Dertil kan du servere ovnbagte kartofler, ærter eller en god broccolisalat. Velbekomme.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Kommentarer Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Holger Rørby Madsen skriver

    oktober 22, 2025 at 10:51 am

    Tak fordi du bruger min opskrift på svinemørbrad med estragonsauce. Jeg bliver glad for at høre hvad du synes om den.

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af teriyaki laks.
    Teriyaki laks (nem laks med teriyaki og sesam)
  • Billede af smørstegt laksefilet med græskarmos.
    Smørstegt laksefilet med græskarmos
  • Billede af peberkylling.
    Peberkylling med grønne peberkorn og lækker sauce
  • Billede af hellefisk med spinat og knoldselleri.
    Hellefisk med spinat og knoldselleri

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Er du endnu ikke medlem?

madens verden logo opskrifter på god mad

Gør som rigtig mange andre glade brugere - bliv medlem af Madens Verden nu. Så slipper du bla. for annoncerne.

Bliv medlem her

Du kan fortsat bruge Madens Verden gratis med reklamer ved at klikke her.

Bedømmelse

Your vote:




Har du også en kommentar?

A rating is required
A name is required
An email is required