Stir fry er en hurtig måde at tilberede mad på, og her får du min opskrift med kylling og asparges. Klar på 15 minutter og den serveres med ris. Vupti.
Stir fry betyder egentlig blot rør og steg, og metoden gør at du kan lave lækker mad på meget kort tid.
Du skal blot bruge en pande eller wok, som varmes op ved høj varme.
Derefter er det blot at stege ingredienserne, som her blandt andet er kylling og asparges.
Stir fry med kylling og asparges er både sund og meget hurtig hverdagsmad, som du kan lave på 15 minutter. Alt inklusive.
Her er retten serveret med ris, men du kan også anrette den med kogte nudler.
Opskriften er beregnet som hovedret til fire personer.
Ingredienser til stir fry
2 kogeposer ris
4 spiseskefulde sesamfrø
4 stk. kyllingebryst filet
2 spiseskefulde soja
2 spiseskefulde honning
1 stort bundt forårsløg
1 stort bundt grønne asparges
1 rød peberfrugt
4 fed hvidløg
1 lille knold ingefær
Salt og peber
Fremgangsmåde
- Start med at sætte risene over til kogning. Kogetiden står på pakken, men typisk er det omkring 10 minutter. Risene koges i letsaltet vand.
- Kyllingebryst fileterne skæres ud i mundrette stykker (til stir fry må de ikke være for store), der kommes i en skål. Vendes med soja og honning.
- Klargør grøntsagerne, hvor forårsløg snittes i to centimeter tykke skiver på skrå, de grønne asparges skæres i mindre stykker (husk at knække den hårde rod af og smid den ud), mens peberfrugt snittes i tynde strimler og hvidløgs skæres i tynde skiver.
- Varm en pande op ved høj varme, og rist sesamfrø ganske kort, hvorefter de hældes i en lille skål.
- Kom en lille sjat olie på panden, og tilsæt kyllingekødet. Undgå at få for meget af honning-soja væden med, da kødet så hurtigt koger mere end det steger. Og lad lige kyllingekødet stege et minut uden du rører det, så det får en god stegeskorpe.
- Stir fry - rør og steg - derefter kyllingekødet i cirka 4-5 minutter, hvorefter det lægges til side på en tallerken og krydres med salt og peber.
- Kom en lille sjat olie mere på panden, og steg nu grøntsagerne i 2-3 minutter - igen med stir fry metoden, hvor grøntsagerne vendes rundt mens du steger ved hård varme. Riv lidt frisk ingefær over. Krydr også grøntsagerne med lidt salt og peber.
Anretning
Stir fry med kylling og asparges anrettes nemmest på et stort fad.
Fordel den kogte ris nederst i fadet, hvorefter den stegte kylling og grøntsager anrettes smukt ovenpå risen.
Drys til sidst med de ristede sesamfrø, og så sættes fadet straks på bordet.
Stir fry og undgå madspild
Metoden med stir fry er også en god måde at rydde op i køleskabet på.
Her kan du nemlig få brugt nogle af de grøntsager, som alligevel ofte gemmer sig i grøntsagsskuffen. Og dermed kan du undgå madspild.
Du kan sagtens rester af gulerødder, løg, bladselleri og mange andre grøntsager i retten, hvor de kan supplere de nævnte i opskriften - eller blot tilføjes.
Se også mine opskrifter på:
Kylling med kokosmælk og nudler
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
jan
helt ærligt ris i kogepose er ikke at anbefale, det koster alt for meget energi og det er så nemt at koge ris i den rette mængde vand, kogeposer er for børn og amatører, men ok skal de 15 min absolut overholdes er de 20 min det tager at koge ris rigtigt jo et problem, men du burde nævne at har man 5 min ekstra er rigtige ris klart at foretrække.