Nudler med kylling er en super lækker, sund og nem opskrift på en nudelret, der virkelig mætter godt. I retten er der blandt andet også spidskål og ingefær.
Nudler med kylling er en af de retter, som jeg igen og igen vender tilbage til, for det er altså god aftensmad.
Det er selvfølgelig en fordel, at du kan lave hele nudelretten på cirka 15 minutter, men samtidig er den altså også både sund og nærende at gå til.
Nudler med kylling er også en af de opskrifter, hvor du ikke behøver at tage de enkelte mål så præcist, men brug i stedet hvad du har af grøntsager i køleskabet.
Derfor er retten også til at begrænse madspild.
Kyllingekødet kan i øvrigt erstattes af hakket oksekød, hvis du lige har en pakke af det, som du skal have brugt.
Se også de skønne opskrifter på:
- Stegte nudler med æg og kylling
- Kinesisk kylling med nudler
- Nudler med hakket kylling og bønnespirer
- Wokret med nudler og kylling
Opskrift på nudler med kylling
Opskriften er beregnet som hovedret til fire personer.
Nudler med kylling og spidskål
Ingredienser
- 450 gram kyllingebryst
- 1 lille spidskål
- 3 gulerødder
- 1 bundt forårsløg
- 1 deciliter soja
- 3 deciliter hønsebouillon
- 3 fed hvidløg
- 1 spiseskefuld ingefær - revet
- 0,5 lime
- salt og friskkværnet peber
- 250 gram ægnudler
Sådan gør du
- Kyllingebryst skæres ud i små tern, og de skal altså ikke være alt for store. Højst et ar centimeter på hvert led.
- Varm en stegegryde eller wok op ved høj varme, og brun kødet, så det virkelig får en stegeskorpe.
- Spidskål snittes helt fint fra spidsen og ind, gulerødder snittes i helt tynde skiver, mens forårsløg skæres i cirka en centimeter tykke skiver.
- Når kyllingekødet er godt brunet af, kommes grøntsagerne ved. Vend rundt og svits et minuts tid.
- Tilsæt så hønsebouillon og soja. Kom også fintsnittet hvidløg og reven ingefær ved. Pres saften af en halv lime ved.
- Læg låg på lad det simre 10 minutter.
- Overhæld ægnudler med kogende vand i 4-5 minutter. Eller kog dem i ca. samme tid.
- Fisk ægnudlerne over til kylling og grøntsager og smag til med salt og peber. Eventuelt også med lidt mere lime og ingefær.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Video
Noter
De færdige nudler med kylling serveres straks.
Her kan du læse mere om den sunde spidskål - og se flere opskrifter med kålen.
Merete
Jeg brugte hakket kylling - det kan altså også noget.
Familien ÅD!
Tak for endnu en god og nem opskrift 🙂
Henrik
Bruger du en lys soya? Min version blev meget mørkere. Måske er 1 dl for meget?
Karin
Er det mig der er blin
, eller kan man ikke printe denne opskrift?
Holger Rørby Madsen
Hej Karin
Nej, det er ikke dig den er gal med 🙂
Den lå i det gamle system, men jeg har nu flyttet den over, og nu kan den printes.
God fornøjelse.
Alt det bedste
Holger
Anja
Ægnudler skal ikke koges, men nøjes med at lægges i blød i kogt vand… Forskellen er konsistensen. Kogte nudler klistrer og er mere grød agtig, hvorimod nudler som ligger i blød i kogt vand er mere bidende og hård i konsistensen