Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Kager › Stikkelsbærkage

Stikkelsbærkage (nem kage med stikkelsbær og marcipan)

billede med stikkelsbærkage opskrift
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del og send:
Facebook75PinterestSMSEmailMessenger
75
DELINGER
Indhold
  • Stikkelsbærkage
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Opskrift på nem stikkelsbærkage
  • Tips
  • Kommentarer

Stikkelsbærkage

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
5 fra 1 stemme
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 20 minutter min
Tilb. tid: 40 minutter min
Samlet tid: 1 time t
Her får du min opskrift på en lækker stikkelsbærkage med marcipan. De syrlige og meget sunde stikkelsbær i en nem kage, hvor bærrene virkelig træder frem.
Antal: 8
Ret: Kager
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 2 æg
  • 125 g bagesukker (eller alm. sukker)
  • 10 g vaniljesukker
  • 100 g mælk
  • 50 g smør
  • 140 g hvedemel
  • 8 g bagepulver
  • 75 g marcipan
  • 1 knivspids salt
  • 150 g stikkelsbær (friske)
  • 1 spsk bagesukker (eller alm. sukker)

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Fremgangsmåde

  1. Forvarm ovnen til 200 grader almindelig over- og undervarme.
  2. Start med at piske æg, bagesukker og vaniljesukker til din stikkelsbærkage luftigt. Det skal være næsten hvidt, og det tager nogle minutter.
  3. Mælk og smør kommes i en lille skål, og lunes op indtil smørret er smeltet. Eventuelt i mikrobølgeovn. Men det skal ikke være brændende varmt.
  4. Hvedemel og bagepulver vejes af og blandes sammen.
  5. Læg elpiskeren til side, og vend forsigtigt melblandingen ned i æggemasssen. Brug en dejskraber.
  6. Vend derefter forsigtigt mælk og smør i dejen, og tilsæt også en knivspids salt.
  7. Riv marcipanen på den grove side af rivejernet og vend det rundt i dejen til din stikkelsbærkage.
  8. Smør en tærteform med en diameter på 24 centimeter med smør.
  9. Fordel dejen i formen og stil den i ovnen. Bagetiden er cirka 40 minutter.
  10. Stikkelsbær halveres og vendes med en spiseskefuld bagesukker.
  11. Efter otte minutters bagetid tages tærteformen ud af ovnen og stikkelsbærrene lægges ovenpå dejen. Fordel bærrene jævnt på tærten. Stil derefter stikkelsbærkagen tilbage i ovnen og bag den færdig. Samlet bagetid er altså 40 minutter.

Næringsindhold

Kalorier257kcalKulhydrater39gProtein5gFedt9gMættet fedt4gFlerumættet fedt1gEnkelumættet fedt4gTransfedt0.2gKolesterol56mgNatrium343mgKalium117mgKostfibre2gSukker23gVitamin A291IUVitamin C5mgCalcium36mgJern1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Opskrift på nem stikkelsbærkage

Bag sommerens mest lækre stikkelsbærkage med denne nemme opskrift.

Selvfølgelig med masser af friske stikkelsbær, der passer perfekt i kage, hvor de giver noget syrlighed.

Opskriften er beregnet til 6-8 personer. God bagelyst.

Se også mine opskrifter på:

  • Hjemmelavet jordbærtærte
  • Rabarbertærte
  • Den du ved nok kage

Tips

Den færdigbagte kage med stikkelsbær køles lidt af, og serveres derefter med enten en letpisket flødeskum eller creme fraiche.

Stikkelsbær er super sunde bær, der indeholder masser af sunde næringsstoffer.

Samtidig er stikkelsbær syrlige i smagen, og derfor er de perfekte at anvende til bagning og søde kager. Som i denne opskrift.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Kommentarer Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Holger Rørby Madsen skriver

    januar 27, 2025 at 9:31 am

    Tak fordi du bruger opskriften - skriv gerne din mening om den her.

    Svar
  2. Annika skriver

    juli 21, 2023 at 7:57 am

    Kan den holde sig i et par dage, eller er den bedst samme dag, den bliver bagt?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      januar 27, 2025 at 9:32 am

      Hej Annika
      Det kan den sagtens - og den smager fremragende 🙂
      God bagelyst.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  3. Tenna Aamann skriver

    december 30, 2022 at 12:17 pm

    kan der bruges frosne stikkelsbær??

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      december 30, 2022 at 5:17 pm

      Hej Tenna
      Det kan du tro - frosne stikkelsbær er fine i kagen - men tø dem op først 🙂
      Alt det bedste - og godt nytår
      Holger

      Svar

Mere inspiration

  • Billeder af hindbærsnitter med mandler.
    Hindbærsnitter med mandler (bagt med mandelflager)
  • Billede af vaniljekranse med mandler til sprøjtepose.
    Vaniljekranse med mandler til sprøjtepose
  • Billede af tranebærkage.
    Tranebærkage med appelsin (amerikansk cranberry cake)
  • Billede af Lagkagehusets pebernødder.
    Lagkagehusets pebernødder (opskrift på nemme pebernødder)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Glædelig jul - giv dig selv en gave og bliv PLUS-medlem nu

madens verden logo opskrifter på god mad

Vi ønsker dig en rigtig glædelig jul. Men har du overvejet, at give dig selv en gave og blive PLUS-medlem af Madens Verden? Det bliver både du og vi glade for.

Bliv PLUS-medlem her

Du kan fortsat bruge Madens Verden med reklamer ved at klikke her.

Bedømmelse

Your vote:




Har du også en kommentar?

A rating is required
A name is required
An email is required