Her får du min opskrift på en lækker stikkelsbærkage med marcipan. De syrlige og meget sunde stikkelsbær i en nem kage, hvor bærrene virkelig træder frem.
Bag sommerens mest lækre stikkelsbærkage med denne nemme opskrift.
Selvfølgelig med masser af friske stikkelsbær, der passer perfekt i kage, hvor de giver noget syrlighed.
Opskriften er beregnet til 6-8 personer. God bagelyst.
Se også mine opskrifter på:
Opskrift på nem stikkelsbærkage
Stikkelsbærkage - den bedste opskrift
Ingredienser
- 2 æg
- 125 g bagesukker - eller alm. sukker
- 10 g vaniljesukker
- 100 g mælk
- 50 g smør
- 140 g hvedemel
- 8 g bagepulver
- 75 g marcipan
- 1 knivspids salt
- 150 g stikkelsbær - friske
- 1 spsk bagesukker - eller alm. sukker
Fremgangsmåde
- Forvarm ovnen til 200 grader almindelig over- og undervarme.
- Start med at piske æg, bagesukker og vaniljesukker til din stikkelsbærkage luftigt. Det skal være næsten hvidt, og det tager nogle minutter.
- Mælk og smør kommes i en lille skål, og lunes op indtil smørret er smeltet. Eventuelt i mikrobølgeovn. Men det skal ikke være brændende varmt.
- Hvedemel og bagepulver vejes af og blandes sammen.
- Læg elpiskeren til side, og vend forsigtigt melblandingen ned i æggemasssen. Brug en dejskraber.
- Vend derefter forsigtigt mælk og smør i dejen, og tilsæt også en knivspids salt.
- Riv marcipanen på den grove side af rivejernet og vend det rundt i dejen til din stikkelsbærkage.
- Smør en tærteform med en diameter på 24 centimeter med smør.
- Fordel dejen i formen og stil den i ovnen. Bagetiden er cirka 40 minutter.
- Stikkelsbær halveres og vendes med en spiseskefuld bagesukker.
- Efter otte minutters bagetid tages tærteformen ud af ovnen og stikkelsbærrene lægges ovenpå dejen. Fordel bærrene jævnt på tærten. Stil derefter stikkelsbærkagen tilbage i ovnen og bag den færdig. Samlet bagetid er altså 40 minutter.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Den færdigbagte kage med stikkelsbær køles lidt af, og serveres derefter med enten en letpisket flødeskum eller creme fraiche.
Stikkelsbær er super sunde bær, der indeholder masser af sunde næringsstoffer.
Samtidig er stikkelsbær syrlige i smagen, og derfor er de perfekte at anvende til bagning og søde kager. Som i denne opskrift.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Holger Rørby Madsen
Tak fordi du bruger opskriften - skriv gerne din mening om den her.
Annika
Kan den holde sig i et par dage, eller er den bedst samme dag, den bliver bagt?
Holger Rørby Madsen
Hej Annika
Det kan den sagtens - og den smager fremragende 🙂
God bagelyst.
Alt det bedste
Holger
Tenna Aamann
kan der bruges frosne stikkelsbær??
Holger Rørby Madsen
Hej Tenna
Det kan du tro - frosne stikkelsbær er fine i kagen - men tø dem op først 🙂
Alt det bedste - og godt nytår
Holger