• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Shop
  • PLUS
Du er her: Forside › Kager › Stikkelsbærkage

Stikkelsbærkage

billede med stikkelsbærkage opskrift
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
72
SHARES
FacebookMessenger72PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 3. november 2019 - Udgivet: 22. juli 2019

Her får du min opskrift på en lækker stikkelsbærkage med marcipan. De syrlige og meget sunde stikkelsbær i en nem kage, hvor bærrene virkelig træder frem.

Bag sommerens mest lækre stikkelsbærkage med denne nemme opskrift.

Selvfølgelig med masser af friske stikkelsbær, der passer perfekt i kage, hvor de giver noget syrlighed.

Opskriften er beregnet til 6-8 personer. God bagelyst.

Se også mine opskrifter på:

  • Hjemmelavet jordbærtærte
  • Rabarbertærte
  • Den du ved nok kage

Opskrift på nem stikkelsbærkage

billede med stikkelsbærkage opskrift
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Stikkelsbærkage - den bedste opskrift

5 fra 1 stemme
Her får du min opskrift på en lækker stikkelsbærkage med marcipan. De syrlige og meget sunde stikkelsbær i en nem kage, hvor bærrene virkelig træder frem.
Forb. tid 20 minutter min
Tilb. tid 40 minutter min
Samlet tid 1 time t
Antal: 8 personer
Ret: Kager
Køkken: Dansk
Kalorier: 257
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

  • 2 æg
  • 125 g bagesukker - eller alm. sukker
  • 10 g vaniljesukker
  • 100 g mælk
  • 50 g smør
  • 140 g hvedemel
  • 8 g bagepulver
  • 75 g marcipan
  • 1 knivspids salt
  • 150 g stikkelsbær - friske
  • 1 spsk bagesukker - eller alm. sukker

Fremgangsmåde
 

  1. Forvarm ovnen til 200 grader almindelig over- og undervarme.
  2. Start med at piske æg, bagesukker og vaniljesukker til din stikkelsbærkage luftigt. Det skal være næsten hvidt, og det tager nogle minutter.
  3. Mælk og smør kommes i en lille skål, og lunes op indtil smørret er smeltet. Eventuelt i mikrobølgeovn. Men det skal ikke være brændende varmt.
  4. Hvedemel og bagepulver vejes af og blandes sammen.
  5. Læg elpiskeren til side, og vend forsigtigt melblandingen ned i æggemasssen. Brug en dejskraber.
  6. Vend derefter forsigtigt mælk og smør i dejen, og tilsæt også en knivspids salt.
  7. Riv marcipanen på den grove side af rivejernet og vend det rundt i dejen til din stikkelsbærkage.
  8. Smør en tærteform med en diameter på 24 centimeter med smør.
  9. Fordel dejen i formen og stil den i ovnen. Bagetiden er cirka 40 minutter.
  10. Stikkelsbær halveres og vendes med en spiseskefuld bagesukker.
  11. Efter otte minutters bagetid tages tærteformen ud af ovnen og stikkelsbærrene lægges ovenpå dejen. Fordel bærrene jævnt på tærten. Stil derefter stikkelsbærkagen tilbage i ovnen og bag den færdig. Samlet bagetid er altså 40 minutter.

Næringsindhold

Kalorier: 257kcalKulhydrater: 39gProtein: 5gFedt: 9gMættet fedt: 4gFlerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 4gTransfedt: 0.2gKolesterol: 56mgNatrium: 343mgKalium: 117mgKostfibre: 2gSukker: 23gVitamin A: 291IUVitamin C: 5mgCalcium: 36mgJern: 1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Den færdigbagte kage med stikkelsbær køles lidt af, og serveres derefter med enten en letpisket flødeskum eller creme fraiche.

Stikkelsbær er super sunde bær, der indeholder masser af sunde næringsstoffer.

Samtidig er stikkelsbær syrlige i smagen, og derfor er de perfekte at anvende til bagning og søde kager. Som i denne opskrift.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Holger Rørby Madsen

    januar 27, 2025 at 9:31 am

    Tak fordi du bruger opskriften - skriv gerne din mening om den her.

    Svar
  2. Annika

    juli 21, 2023 at 7:57 am

    Kan den holde sig i et par dage, eller er den bedst samme dag, den bliver bagt?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      januar 27, 2025 at 9:32 am

      Hej Annika
      Det kan den sagtens - og den smager fremragende 🙂
      God bagelyst.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  3. Tenna Aamann

    december 30, 2022 at 12:17 pm

    kan der bruges frosne stikkelsbær??

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      december 30, 2022 at 5:17 pm

      Hej Tenna
      Det kan du tro - frosne stikkelsbær er fine i kagen - men tø dem op først 🙂
      Alt det bedste - og godt nytår
      Holger

      Svar

Mere inspiration

  • Billede af bananchokoladekage.
    Bananchokoladekage med modne bananer
  • Billede med mørk chokoladekage.
    Mørk chokoladekage
  • billede til italiensk chokoladekage
    Italiensk chokoladekage med rigtig chokolade
  • Billede med ribsmuffins.
    Ribsmuffins - sommerens bedste muffins med ribs

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af Axelborg kylling.

Axelborg kylling i tomatflødesauce med ærter

Billede af squashfritter.

Squashfritter - sprøde og lækre fritter af squash

uge34-bedsteVinkøbMV

Ugens vine, uge 34, 2025: 20 topkøb fra Australien til Champagne!

Ugens madplan uge 34

Ugens madplan uge 34 med skøn aftensmad til hele ugen

Billede af hvid bolognese.

Hvid bolognese uden tomater

Billede af kyllingelår i fad med tomater og kartofler.

Kyllingelår i fad med tomater og kartofler

Forsiden lige nu

Billede af nem aftensmad.
Nem aftensmad - nemme og lækre retter på kort tid→ Se opskriften
billederesultat for hakket kylling med broccolimos
Hakket kylling med broccolimos (god børneret)→ Se opskriften
Billede af squashfritter.
Squashfritter - sprøde og lækre fritter af squash→ Se opskriften
spinatsalat med edamamebønner
Spinatsalat med edamamebønner→ Se opskriften
brombærmuffins
Lækre brombærmuffins uden smør og med mindre sukker→ Se opskriften
billede med squashfrikadeller
Squashfrikadeller - vegetariske deller med squash→ Se opskriften
billederesultat for vegetarisk pastaret
Vegetarisk pastaret med squash og tomater på 15 min.→ Se opskriften
billede til peberfrugt i peberfrugt
Peberfrugt i peberfrugt med kylling og blomkål→ Se opskriften
Billede med figner.
Figner - opskrifter med figen, sæson, og holdbarhed→ Se opskriften
billede med kefirboller
Kefirboller - koldhævede→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required