Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Tilbehør › Stegt spidskål

Stegt spidskål (sådan steger du kål på panden)

billederesultat for stegt spidskål på pande
4.6 fra 41 stemmer
Gå til opskrift
Del og send:
149
SHARES
FacebookMessenger149PinterestEmailSMS
Indhold
  • Stegt spidskål (sådan steger du kål på panden)
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Opskrift på stegt spidskål
  • Tips
  • Kommentarer

Stegt spidskål (sådan steger du kål på panden)

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.6 fra 41 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 5 minutter min
Tilb. tid: 10 minutter min
Samlet tid: 15 minutter min
Stegt spidskål er nem at lave, og med denne opskrift steges spidskål i smør på panden. Kålen dryppes med citronsaft og bruges som tilbehør.
Antal: 4 personer
Ret: Tilbehør
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 1 spidskål
  • 2-3 spsk smør
  • flagesalt
  • 1 citron (økologisk)

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Fremgangsmåde

  1. Pil det eller de yderste blade af spidskålen og del den i kvarte på langs. Lad stokken blive siddende på, da den holder kålen sammen.
  2. Varm en pande op ved en god varme - jeg plejer at lave stegt spidskål ved 7 på en skala fra 1-9.
  3. Kom smør på panden og lad det bruse af.
  4. Læg så forsigtigt de kvarte spidskål på panden med en af skæresiderne nedad. Steges cirka 3-4 minutter på den første side.
  5. Derefter vendes kålen over på den anden skæreside, og steges igen 3-4 minutter. Er varmen for hård, skrues lidt ned, da kålen heller ikke skal brankes!
  6. Endelig lægges spidskålen om på "bladsiden" - altså ydersiden, hvor den får yderligere 3-4 minutter.
  7. Dryp kålen med frisk citronsaft og krydr med flagesalt.

Næringsindhold

Kalorier112kcalKulhydrater15gProtein3gFedt6gMættet fedt4gFlerumættet fedt0.4gEnkelumættet fedt2gTransfedt0.2gKolesterol15mgNatrium86mgKalium597mgKostfibre6gSukker1gVitamin A467IUVitamin C110mgCalcium115mgJern1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Opskrift på stegt spidskål

Stegt spidskål er genialt tilbehør, da den både er nem at lave - og samtidig er kålen jo super sund.

Spidskål er samtidig den milde kål, som alle godt kan lide - så derfor er det bare med at smide kålen på panden.

Opskriften er beregnet som tilbehør til fire personer. Se også min opskrift på den bedste spidskålssalat med æble og avocado.

Tips

Stegt spidskål er perfekt som tilbehør til stegt kyllingebryst, frikadeller, medister og meget andet.

Og så er spidskål jo sundt!

Se også mine populære opskrifter på:

  • Karrykål - børnevenlig spidskål med karry
  • Ovnbagt spidskål med skinke
  • Sauteret spidskål med bacon, rødløg og majs
  • Råstegte gulerødder med spidskål
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Comments

No Comments

Kommentarer Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Mere inspiration

  • Billede af bagt hjertesalat.
    Bagt hjertesalat (sådan laver du hjertesalat i ovn)
  • Billede af kartofler med bagepulver.
    Kartofler med bagepulver (et godt trick til sprøde kartofler i ovn)
  • Billede af honningglasereede pastinakker.
    Honningglaserede pastinakker med rosmarin
  • Billede af salat med brændt blomkål og rucola.
    Salat med brændt blomkål, rucola og pinjekerner

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Er du endnu ikke medlem?

madens verden logo opskrifter på god mad

Gør som rigtig mange andre glade brugere - bliv medlem af Madens Verden nu. Så slipper du bla. for annoncerne.

Bliv medlem her

Du kan fortsat bruge Madens Verden gratis med reklamer ved at klikke her.

Bedømmelse

Your vote:




Har du også en kommentar?

A rating is required
A name is required
An email is required