Her er opskriften på sauteret spidskål, der steges på panden sammen med friske majs, rødløg og små stykker bacon. Virkelig lækker tilbehør.
Sauteret spidskål smager super godt, og her har spidskålen fået godt selskab.
Spidskålen sauteres nemlig sammen med lidt bacon, rødløg og friske majskerner, og det smager altså bare godt.
Det er tilbehør, som du kan lave på omkring 10 minutter, så det er samtidig en hurtig ret.
Jeg bruger sauteret spidskål som bund under tynde skiver flat iron steak og en ball tip steg, men det kan faktisk også gå sammen med kylling og andre oksestege.
Opskriften er beregnet til fire personer.
Til sauteret spidskål anvendes
10 skiver bacon
2 spiseskefulde smør
1 stort rødløg
2 majskolber
En halv spidskål
Salt og friskkværnet peber
Sådan laver man sauteret spidskål
- Baconskiverne skæres i mindre stykker, hvilket vil sige strimler på cirka to centimeter.
- Varm en pande godt op, og steg baconstykkerne næsten sprøde. Det er ikke nødvendigt at tilsætte yderligere fedtstof.
- Rødløg pilles og halveres. Derefter snittes løget i tynde skiver.
- Majskolberne frigøres for blade og hår, hvorefter majskernerne skæres fri a kolben. Smid kolben ud.
- Når baconen er næsten sprød kommes smør på panden. Lad det bruse af.
- Tilsæt så rødløg og majs og lad det sautere videre i 2-3 minutter, så løgene bliver klare og bløde.
- Skær bunden af spidskålen, og del den i to halve. Læg den ene halvdel i køleskabet, og brug den til en nem spidskålssuppe i morgen.
- Den anden halve deles igen på den lange led, og snittes derefter i tynde strimler.
- Kom spidskålen på panden, og sauter videre i et par minutter indtil kålen er blevet lidt blød.
- Smag til med salt og friskkværnet peber, og servér straks.
Som altid kan du jo justere mængden af de enkelte ingredienser til som du synes.
De friske majskerner kan selvfølgelig også udskiftes med dåsemajs, men du får en bedre smag med de friske majskolber.
Frank Hartvig
Denne opskrift står som nr.2 på min huskeliste,men på min top 10 er den klart nr 1 fordi den 1 smager så godt 2 den kan serveres til praktisk taget alt,du nævner selv kylling - bøf men jeg har brugt den til frikadeller både svin og kylling - krebinetter - koteletter - ja selv til kålpølser og alle med godt resultat og endelig 3 den kan varieres i det uendelige, så Holger du har skabt en genial opskrift her,så tak for den.
Bedste julehilsner
Frank
Inger-Margrethe Lindstrøm
Hvordan kan det være at man ikke får selve opskriften med når man vælger at printe opskriften? Det er kun fremgangsmåden, det er meget ærgerligt.