Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Aftensmad › Stegetid på kalkun

Stegetid på kalkun pr. kilo i ovn (med kernetemperatur)

stegetid på kalkun
Del gerne:
31
SHARES
FacebookMessenger31PinterestEmailSMS
Indhold
  • Sådan gør du kalkun klar til stegning
  • Stegetid på kalkun og kernetemperatur
  • Sovs
  • Kommentarer

Hvad er den korrekte stegetid på kalkun? Et af de spørgsmål, som indimellem dukker op her.

Og det er ret nemt at svare på.

En kalkun skal nemlig steges i 45 minutter pr. kilo den vejer.

Den tommelfingerregel gælder, når du steger kalkunen i ovnen ved 160 grader over- og undervarme. Altså uden varmluft. Hvilket jeg vil anbefale.

Så hvis kalkunen vejer fire kilo (en lille kalkun), skal den steges i cirka tre timer.

Hvis den vejer seks kilo er stegetiden fire timer og 30 minutter, hvorimod en større kalkun på otte kilo skal have seks timer i ovnen ved 160 grader.

Sådan gør du kalkun klar til stegning

Smør kalkunen med smeltet smør, og krydr med salt og friskkværnet peber.

Læg kalkunen på en rist i en bradepande, og hæld en liter vand i bunden af bradepanden.

Læg eventuelt også en bouillonterning ved.

Du kan i øvrigt med fordel salte kalkunen nogle timer i forvejen - eventuelt aftenen før du skal tilberede den.

Stegetid på kalkun og kernetemperatur

Stil så kalkunen ind i en forvarmet ovn ved 160 grader almindelig over- og undervarme.

Sørg for at der er vand i bradepanden under hele stegetiden, da skyen skal bruges til sovs.

Stegetiden er som sagt 45 minutter pr kilo kalkun.

Kernetemperaturen i en kalkun skal være 75 grader, så tjek gerne efter med et stegetermometer.

Lad altid kalkunen hvile i 20 minutter inden udskæring.

Sovs

Sovsen laver du ved at sigte skyen over i en gryde, og koge den op. Jævn den med en smørbolle, og giv den eventuelt lidt sovsekulør.

Smag kalkunsovsen til med salt, peber, ribsgele og et par spiseskefulde gastrik. Du kan også tilsætte lidt piskefløde.

Se også mine opskrifter på:

  • Stegetid på andesteg
  • Stegetid på gås
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Bentwolff2010 skriver

    december 18, 2024 at 12:48 pm

    Hej Holger, Tusind tak for året 2024, glædelig jul og godt nytår.

    Vi er et godt Sønderjysk ægtepar godt oppe i halvfjerdserne som elsker at være i køkkenet med såvel madlavning, syltning og bagning, vi har brugt et utalt af dine rigtig mange gode opskrifter og siger dig mange tak for super god inspiration til at modernisere opskrifter fra vore forældre og bedsteforældre som er både fra Nordjylland og Sønderjylland, godt mix.

    Det eneste vi holder stramt på er vores sønderjyske grønlangkål med både grønkål og hakkede kartofler og selvfølgelig alt det gode både kogeflæsk, røget flæsk, kålpølser og hamburgryg .

    Rigtig god jul og godt nytår;-)
    Bent Wolff

    Svar
  2. Sigrid skriver

    december 19, 2022 at 1:00 pm

    Skal kalkunen ikke fyldes ?

    Svar
  3. Egon skriver

    december 18, 2022 at 2:30 pm

    Hej Holger, tak for gode opskrifter!
    Jeg skal tilberede 2 kalkuner a 4,6 kg i ovn!
    Har det indflydelse på stegetiden??

    Svar
  4. Tom Evju skriver

    december 28, 2018 at 12:24 pm

    Hej, man laver da brun roux til sovsen, det hæver da smagen mange gange, trist at se madkultur forsvinde.

    Svar
    • Dorthe Jacobsen skriver

      oktober 28, 2024 at 7:31 pm

      Hvorfor så aggressiv tone???

      Svar

Mere inspiration

  • Billede af kalkun med salvie og pappardelle.
    Kalkun med salvie og pappardelle
  • Billede af pasta soffritto.
    Pasta soffritto (klassisk italiensk pastaret uden kød)
  • Billede af pasta med broccoli.
    Pasta med broccoli i cremet flødesauce
  • Billede af grønkålsgryde.
    Grønkålsgryde (hurtig gryderet med grønkål, kylling og gulerod)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

Du slipper for reklamer, kan gemme og printe opskrifter, og modtage vort populære nyhedsbrev.

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.