• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Stegetid på kalkun pr. kilo i ovn (med kernetemperatur)

Stegetid på kalkun pr. kilo i ovn (med kernetemperatur)

stegetid på kalkun
Del gerne:
31
SHARES
FacebookMessenger31PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  25. februar 2024 - Udgivet:  7. december 2016

Indhold

  1. Her er den perfekte stegetid på kalkun, som laves i ovnen ved 160 grader. Du skal beregne cirka 45 minutter pr. kilo kalkun.
  2. Sådan gør du kalkun klar til stegning
  3. Stegetid på kalkun og kernetemperatur
  4. Sovs

Her er den perfekte stegetid på kalkun, som laves i ovnen ved 160 grader. Du skal beregne cirka 45 minutter pr. kilo kalkun.

Hvad er den korrekte stegetid på kalkun? Et af de spørgsmål, som indimellem dukker op her.

Og det er ret nemt at svare på.

En kalkun skal nemlig steges i 45 minutter pr. kilo den vejer.

Den tommelfingerregel gælder, når du steger kalkunen i ovnen ved 160 grader over- og undervarme. Altså uden varmluft. Hvilket jeg vil anbefale.

Så hvis kalkunen vejer fire kilo (en lille kalkun), skal den steges i cirka tre timer.

Hvis den vejer seks kilo er stegetiden fire timer og 30 minutter, hvorimod en større kalkun på otte kilo skal have seks timer i ovnen ved 160 grader.

Sådan gør du kalkun klar til stegning

Smør kalkunen med smeltet smør, og krydr med salt og friskkværnet peber.

Læg kalkunen på en rist i en bradepande, og hæld en liter vand i bunden af bradepanden.

Læg eventuelt også en bouillonterning ved.

Du kan i øvrigt med fordel salte kalkunen nogle timer i forvejen - eventuelt aftenen før du skal tilberede den.

Stegetid på kalkun og kernetemperatur

Stil så kalkunen ind i en forvarmet ovn ved 160 grader almindelig over- og undervarme.

Sørg for at der er vand i bradepanden under hele stegetiden, da skyen skal bruges til sovs.

Stegetiden er som sagt 45 minutter pr kilo kalkun.

Kernetemperaturen i en kalkun skal være 75 grader, så tjek gerne efter med et stegetermometer.

Lad altid kalkunen hvile i 20 minutter inden udskæring.

Sovs

Sovsen laver du ved at sigte skyen over i en gryde, og koge den op. Jævn den med en smørbolle, og giv den eventuelt lidt sovsekulør.

Smag kalkunsovsen til med salt, peber, ribsgele og et par spiseskefulde gastrik. Du kan også tilsætte lidt piskefløde.

Se også mine opskrifter på:

Stegetid på andesteg

Stegetid på gås

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Bentwolff2010

    december 18, 2024 at 12:48 pm

    Hej Holger, Tusind tak for året 2024, glædelig jul og godt nytår.

    Vi er et godt Sønderjysk ægtepar godt oppe i halvfjerdserne som elsker at være i køkkenet med såvel madlavning, syltning og bagning, vi har brugt et utalt af dine rigtig mange gode opskrifter og siger dig mange tak for super god inspiration til at modernisere opskrifter fra vore forældre og bedsteforældre som er både fra Nordjylland og Sønderjylland, godt mix.

    Det eneste vi holder stramt på er vores sønderjyske grønlangkål med både grønkål og hakkede kartofler og selvfølgelig alt det gode både kogeflæsk, røget flæsk, kålpølser og hamburgryg .

    Rigtig god jul og godt nytår;-)
    Bent Wolff

    Svar
  2. Sigrid

    december 19, 2022 at 1:00 pm

    Skal kalkunen ikke fyldes ?

    Svar
  3. Egon

    december 18, 2022 at 2:30 pm

    Hej Holger, tak for gode opskrifter!
    Jeg skal tilberede 2 kalkuner a 4,6 kg i ovn!
    Har det indflydelse på stegetiden??

    Svar
  4. Tom Evju

    december 28, 2018 at 12:24 pm

    Hej, man laver da brun roux til sovsen, det hæver da smagen mange gange, trist at se madkultur forsvinde.

    Svar
    • Dorthe Jacobsen

      oktober 28, 2024 at 7:31 pm

      Hvorfor så aggressiv tone???

      Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Billede af hvid aspargessalat med tomater.

Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing

Billede af sønderjysk stang.

Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)

Forsiden lige nu

billede med sommermad
Sommermad (opskrift på lækre sommerretter)→ Se opskriften
Billede af sønderjysk stang.
Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)→ Se opskriften
jordbærcrumble med kokos og hvid chokolade
Jordbærcrumble - opskrift med jordbær, kokos og hvid chokolade→ Se opskriften
Ugens vine uge 23
Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest→ Se opskriften
billede med pandekager klar til servering
Pandekager - nem opskrift på gammeldags pandekagedej→ Se opskriften
Super sprøde ciabattabrød, der er klassiske madbrød fra Italien. Brødene bliver luftige og med store huller, som mange godtt kan lide ciabattabrødene. Opskirften giver disse tre lækre brød. Foto: Madensverden.dk.
Ciabattabrød med store huller - italiensk ciabatta uden æltning→ Se opskriften
billede med mørbrad frikasse
Mørbrad frikassé→ Se opskriften
billederesultat for fyldt spidskål med oksekød i ovn
Fyldt spidskål med oksekød→ Se opskriften
stor bradepandekage med jordbær
Stor bradepandekage med jordbær - opskrift til mange→ Se opskriften
Billede af hvid aspargessalat med tomater.
Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her