• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Stegetermometer - sådan bruger du det korrekt

Stegetermometer - sådan bruger du det korrekt

Stegetermometer
Del gerne:
12
SHARES
FacebookMessenger12PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  20. juni 2023 - Udgivet:  24. februar 2021

Indhold

  1. Et stegetermometer vigtigt, når vi ønsker et stykke kød, som er perfekt tilberedt. Her kan du se, hvordan du får en lækker steg.
  2. Hvornår skal jeg måle temperaturen
  3. Hvordan skal jeg stikke stegetermometeret i

Et stegetermometer vigtigt, når vi ønsker et stykke kød, som er perfekt tilberedt. Her kan du se, hvordan du får en lækker steg.

Et stegetermometer er et af de vigtigste værktøjer i køkkenet. Naturligvis kan man stege på slump, men så risikerer vi kød, der har fået for meget eller for lidt.

Og hvem gider det, hvis vi har investeret i en rigtig god kalvesteg eller en lækker oksemørbrad.

Der er mange forskellige stegetermometre på markedet, fra de helt enkle runde termometre til de digitale, der viser flere decimaler og nærmest fortæller dig, når stegen skal ud af ovnen.

Uanset, hvad du ejer eller køber, så er der visse tommelfingerregler, der vigtige at huske. Dem får du her.

Hvornår skal jeg måle temperaturen

Først og fremmest skal du ikke komme stegetermometeret i kødet, lige når det kommer i ovnen.

Det er en dårlig ide, da temperaturen kan snyde. I stedet skal du vente til 15-20 minutter, før kødet skal ud af ovnen.

Her får du en pejling på, om kødet skal have den forventede stegetid. Eller om det eventuelt skal have længere tid i ovnen.

Husk, at stege helst skal hvile 15-20 minutter, når de kommer ud af ovnen.

Her stiger temperaturen nogle grader, så du skal have kødet ud, når centrumtemperaturen er seks-syv grader under den ønskede sluttemperatur.

Her kan du læse, hvad der er den perfekte stegetemperatur til forskelligt slags kød: Kernetemperatur på okse, lam og svin.

Hvordan skal jeg stikke stegetermometeret i

Det er vigtigt, at du måler temperaturen i den tykkeste del af kødet eller stegen.

Stik måleren ned i kødet ovenfra - ikke fra bunden. Du kan også stikke stegetermometeret ind fra siden på det tykkeste sted. Men igen: ikke fra enden.

Vær opmærksom på, at du måler direkte ned i kødet. Hvis måleren for eksempel går gennem en fedtlomme eller lignende, kan den vise en meget højere temperatur end kødets.

Kyllinger og andre fjerkræ kan snyde, stegetermometer eller ej. Kyllingebryst er for eksempel altid færdigstegte før kyllingelår, så da du ikke ønsker rå kylling, er det låret, du skal måle.

Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Søren Hansen

    december 23, 2022 at 9:22 pm

    Kyllingelår færdige før brystet? Det er da lige omvendt.

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      december 24, 2022 at 6:31 am

      Hej Søren
      Korrekt, det er en tanketorsk under skrivningen - og det er hermed rettet. Tak for hjælpen 🙂
      Alt det bedste - og med ønsket om en glædelig jul
      Holger

      Svar
  2. Jan Olesen

    marts 31, 2021 at 8:42 pm

    Hvilket stegetermometer skal jeg købe, tænker ikke det er lige meget.
    Dbh. Jan

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Billede af hvid aspargessalat med tomater.

Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing

Billede af sønderjysk stang.

Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)

Forsiden lige nu

billede med sommermad
Sommermad (opskrift på lækre sommerretter)→ Se opskriften
Billede af sønderjysk stang.
Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)→ Se opskriften
jordbærcrumble med kokos og hvid chokolade
Jordbærcrumble - opskrift med jordbær, kokos og hvid chokolade→ Se opskriften
Ugens vine uge 23
Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest→ Se opskriften
billede med pandekager klar til servering
Pandekager - nem opskrift på gammeldags pandekagedej→ Se opskriften
Super sprøde ciabattabrød, der er klassiske madbrød fra Italien. Brødene bliver luftige og med store huller, som mange godtt kan lide ciabattabrødene. Opskirften giver disse tre lækre brød. Foto: Madensverden.dk.
Ciabattabrød med store huller - italiensk ciabatta uden æltning→ Se opskriften
billede med mørbrad frikasse
Mørbrad frikassé→ Se opskriften
billederesultat for fyldt spidskål med oksekød i ovn
Fyldt spidskål med oksekød→ Se opskriften
stor bradepandekage med jordbær
Stor bradepandekage med jordbær - opskrift til mange→ Se opskriften
Billede af hvid aspargessalat med tomater.
Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her