• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Sprængt oksespidsbryst

Sprængt oksespidsbryst

billede med sprængt oksespidsbryst
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
68
SHARES
FacebookMessenger68PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  4. december 2024 - Udgivet:  4. december 2024

Her får du min opskrift på sprængt oksespidsbryst. Kødet sprænges i en saltlage, hvilket tilfører både smag og mørhed. Nem fremgangsmåde.

Sprængt oksespidsbryst er en klassiker i det danske køkken, og her får du virkelig mormormad med masser af smag.

Det er desværre en af de retter, der ikke laves så meget mere, og måske skyldes det at opskriften ser besværlig og tidskrævende ud. Men sådan er virkeligheden ikke.

Du skal blot huske at lægge kødet i den nemme saltlage dagen før, og selve kogningen på de 3 timer er ikke besværlig, da retten her passer sig selv.

Saltsprængt oksespidsbryst er en fantastisk ret og oksekød med en himmelsk smag, så den skal du unde dig selv at kaste dig over som aftensmad. I opskriften er link til opskriften på peberrodssauce, som du nemt laver af suppen. God fornøjelse.

Se også mine populære opskrifter på:

  • Langtidsstegt oksespidsbryst
  • Grydestegt oksespidsbryst
  • Pot au feu

Opskrift på sprængt oksespidsbryst

billede med sprængt oksespidsbryst
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Sprængt oksespidsbryst

5 fra 1 stemme
Her får du min opskrift på sprængt oksespidsbryst. Kødet sprænges i en saltlage, hvilket tilfører både smag og mørhed. Nem fremgangsmåde.
Forb. tid 30 minutter min
Tilb. tid 3 timer t
I saltlage 1 day d
Samlet tid 1 day d 3 timer t 30 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Kalorier: 388
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

Kød og saltlage
  • 1,2 l vand
  • 200 g salt
  • 50 g sukker
  • 5 laurbærblade
  • 15 sorte peberkorn
  • 1 kg oksespidsbryst
Kogning
  • 1,2 l vand - måske mere, skal dække kødet
  • 1 stort løg - grofthakket
  • 4 fed hvidløg - pillet
  • 1 stor gulerod - i grove tern
  • 1 stor porre - i skiver
  • 1 skive knoldselleri - i grove tern
  • 6 enebær
  • 10 sorte peberkorn
  • 4 laurbærblade
  • 1 håndfuld timian

Fremgangsmåde
 

  1. Saltlage: Kom vand i en gryde sammen med salt, sukker, laurbærblade og peberkorn og kog det op. Sukker og salt skal være helt opløst i vandet. Lad det køle af.
  2. Læg oksespidsbryst i en passende beholder (eller i lagen i gryden) og hæld saltlagen ved. Stilles på køl i 24 timer (til næste dag).
  3. Kogning af saltsprængt oksespidsbryst: Dagen efter tages kødet op af lagen og lægges i en passende gryde.
  4. Hæld vand ved så det netop dækker kødet. Kog op og skum af urenhederne af med en hulske.
  5. Tilsæt så hakket løg, hele fed hvidløg, gulerod, porre og knoldselleri. Enebær kommes ligeledes ved sammen med peberkorn, laurbærblade og frisk timian.
  6. Lad oksespidsbrystet simre under låg i 3 timer. Her passer den sig selv.
  7. Tag kødet forsigtigt op (det er meget mørt), og sigt suppen, der nu kan bruges til en peberrodssauce, som du finder opskriften på her.

Næringsindhold

Kalorier: 388kcalProtein: 52gFedt: 18gMættet fedt: 6gFlerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 9gKolesterol: 155mgNatrium: 2165mgKalium: 825mgCalcium: 32mgJern: 5mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Servering

Den saltsprængte oksespidsbryst skæres i passende skiver og serveres sammen med peberrodssovs, kogte kartofler og grønne bønner. Eller andet valgt tilbehør.

Kødet egner sig i øvrigt fantastisk som pålæg, hvor det skæres i tynde skiver. Velbekomme.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Hedevig

    december 10, 2024 at 4:17 am

    Det er en lækker ret og Gyldenspjæts livret: Sprængt oksebryst med grønlangkål.

    Svar
  2. Holger Rørby Madsen

    december 04, 2024 at 10:39 am

    Tak fordi du bruger opskriften. Skriv meget gerne hvad du synes om den.

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Forsiden lige nu

Billede af ramen.
Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe→ Se opskriften
billede til Sund aftensmad
Sund aftensmad - nemme og lækre retter→ Se opskriften
Kylling med blomkål i fad er en nem ret, hvor du også kommer porrer og gulerødder i fadet sammen med fløde og bouillon. Retten kan nydes som den er, eller serveres med ris eller pasta. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Kylling med blomkål, porrer og gulerødder i fad→ Se opskriften
salat med laks og ærter
Salat med laks og ærter→ Se opskriften
kartoffelsalat med asparges
Kartoffelsalat med asparges, tomat og sennepsdressing→ Se opskriften
billede med sommermad
Sommermad (opskrift på lækre sommerretter)→ Se opskriften
Billede af sønderjysk stang.
Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)→ Se opskriften
jordbærcrumble med kokos og hvid chokolade
Jordbærcrumble - opskrift med jordbær, kokos og hvid chokolade→ Se opskriften
Ugens vine uge 23
Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest→ Se opskriften
billede med pandekager klar til servering
Pandekager - nem opskrift på gammeldags pandekagedej→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required