Her får du min opskrift på sprængt oksespidsbryst. Kødet sprænges i en saltlage, hvilket tilfører både smag og mørhed. Nem fremgangsmåde.
Sprængt oksespidsbryst er en klassiker i det danske køkken, og her får du virkelig mormormad med masser af smag.
Det er desværre en af de retter, der ikke laves så meget mere, og måske skyldes det at opskriften ser besværlig og tidskrævende ud. Men sådan er virkeligheden ikke.
Du skal blot huske at lægge kødet i den nemme saltlage dagen før, og selve kogningen på de 3 timer er ikke besværlig, da retten her passer sig selv.
Saltsprængt oksespidsbryst er en fantastisk ret og oksekød med en himmelsk smag, så den skal du unde dig selv at kaste dig over som aftensmad. I opskriften er link til opskriften på peberrodssauce, som du nemt laver af suppen. God fornøjelse.
Se også mine populære opskrifter på:
Opskrift på sprængt oksespidsbryst
Sprængt oksespidsbryst
Ingredienser
Kød og saltlage
- 1,2 l vand
- 200 g salt
- 50 g sukker
- 5 laurbærblade
- 15 sorte peberkorn
- 1 kg oksespidsbryst
Kogning
- 1,2 l vand - måske mere, skal dække kødet
- 1 stort løg - grofthakket
- 4 fed hvidløg - pillet
- 1 stor gulerod - i grove tern
- 1 stor porre - i skiver
- 1 skive knoldselleri - i grove tern
- 6 enebær
- 10 sorte peberkorn
- 4 laurbærblade
- 1 håndfuld timian
Fremgangsmåde
- Saltlage: Kom vand i en gryde sammen med salt, sukker, laurbærblade og peberkorn og kog det op. Sukker og salt skal være helt opløst i vandet. Lad det køle af.
- Læg oksespidsbryst i en passende beholder (eller i lagen i gryden) og hæld saltlagen ved. Stilles på køl i 24 timer (til næste dag).
- Kogning af saltsprængt oksespidsbryst: Dagen efter tages kødet op af lagen og lægges i en passende gryde.
- Hæld vand ved så det netop dækker kødet. Kog op og skum af urenhederne af med en hulske.
- Tilsæt så hakket løg, hele fed hvidløg, gulerod, porre og knoldselleri. Enebær kommes ligeledes ved sammen med peberkorn, laurbærblade og frisk timian.
- Lad oksespidsbrystet simre under låg i 3 timer. Her passer den sig selv.
- Tag kødet forsigtigt op (det er meget mørt), og sigt suppen, der nu kan bruges til en peberrodssauce, som du finder opskriften på her.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Servering
Den saltsprængte oksespidsbryst skæres i passende skiver og serveres sammen med peberrodssovs, kogte kartofler og grønne bønner. Eller andet valgt tilbehør.
Kødet egner sig i øvrigt fantastisk som pålæg, hvor det skæres i tynde skiver. Velbekomme.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Hedevig
Det er en lækker ret og Gyldenspjæts livret: Sprængt oksebryst med grønlangkål.
Holger Rørby Madsen
Tak fordi du bruger opskriften. Skriv meget gerne hvad du synes om den.