Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Sprængt oksespidsbryst med peberrodssovs

Sprængt oksespidsbryst med peberrodssovs

billede med sprængt oksespidsbryst
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
95
SHARES
FacebookMessenger95PinterestEmailSMS
Indhold
  • Sprængt oksespidsbryst
  • Opskrift på sprængt oksespidsbryst
  • Servering
  • Kommentarer

Sprængt oksespidsbryst

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
5 fra 1 stemme
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 30 minutter min
Tilb. tid: 3 timer t
I saltlage: 1 dag d
Samlet tid: 1 dag d 3 timer t 30 minutter min
Her får du min opskrift på sprængt oksespidsbryst. Kødet sprænges i en saltlage, hvilket tilfører både smag og mørhed. Nem fremgangsmåde.
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

Kød og saltlage
  • 1,2 l vand
  • 200 g salt
  • 50 g sukker
  • 5 laurbærblade
  • 15 sorte peberkorn
  • 1 kg oksespidsbryst
Kogning
  • 1,2 l vand måske mere, skal dække kødet
  • 1 stort løg grofthakket
  • 4 fed hvidløg pillet
  • 1 stor gulerod i grove tern
  • 1 stor porre i skiver
  • 1 skive knoldselleri i grove tern
  • 6 enebær
  • 10 sorte peberkorn
  • 4 laurbærblade
  • 1 håndfuld timian

Fremgangsmåde

  1. Saltlage: Kom vand i en gryde sammen med salt, sukker, laurbærblade og peberkorn og kog det op. Sukker og salt skal være helt opløst i vandet. Lad det køle af.
  2. Læg oksespidsbryst i en passende beholder (eller i lagen i gryden) og hæld saltlagen ved. Stilles på køl i 24 timer (til næste dag).
  3. Kogning af saltsprængt oksespidsbryst: Dagen efter tages kødet op af lagen og lægges i en passende gryde.
  4. Hæld vand ved så det netop dækker kødet. Kog op og skum af urenhederne af med en hulske.
  5. Tilsæt så hakket løg, hele fed hvidløg, gulerod, porre og knoldselleri. Enebær kommes ligeledes ved sammen med peberkorn, laurbærblade og frisk timian.
  6. Lad oksespidsbrystet simre under låg i 3 timer. Her passer den sig selv.
  7. Tag kødet forsigtigt op (det er meget mørt), og sigt suppen, der nu kan bruges til en peberrodssauce, som du finder opskriften på her.

Næringsindhold

Kalorier388kcalProtein52gFedt18gMættet fedt6gFlerumættet fedt1gEnkelumættet fedt9gKolesterol155mgNatrium2165mgKalium825mgCalcium32mgJern5mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Opskrift på sprængt oksespidsbryst

Sprængt oksespidsbryst er en klassiker i det danske køkken, og her får du virkelig mormormad med masser af smag.

Det er desværre en af de retter, der ikke laves så meget mere, og måske skyldes det at opskriften ser besværlig og tidskrævende ud. Men sådan er virkeligheden ikke.

Du skal blot huske at lægge kødet i den nemme saltlage dagen før, og selve kogningen på de 3 timer er ikke besværlig, da retten her passer sig selv.

Saltsprængt oksespidsbryst er en fantastisk ret og oksekød med en himmelsk smag, så den skal du unde dig selv at kaste dig over som aftensmad. I opskriften er link til opskriften på peberrodssauce, som du nemt laver af suppen. God fornøjelse.

Se også mine populære opskrifter på:

  • Langtidsstegt oksespidsbryst
  • Grydestegt oksespidsbryst
  • Pot au feu

Servering

Den saltsprængte oksespidsbryst skæres i passende skiver og serveres sammen med peberrodssovs, kogte kartofler og grønne bønner. Eller andet valgt tilbehør.

Kødet egner sig i øvrigt fantastisk som pålæg, hvor det skæres i tynde skiver. Velbekomme.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Hedevig skriver

    december 10, 2024 at 4:17 am

    Det er en lækker ret og Gyldenspjæts livret: Sprængt oksebryst med grønlangkål.

    Svar
  2. Holger Rørby Madsen skriver

    december 04, 2024 at 10:39 am

    Tak fordi du bruger opskriften. Skriv meget gerne hvad du synes om den.

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af pasta soffritto.
    Pasta soffritto (klassisk italiensk pastaret uden kød)
  • Billede af pasta med broccoli.
    Pasta med broccoli i cremet flødesauce
  • Billede af grønkålsgryde.
    Grønkålsgryde (hurtig gryderet med grønkål, kylling og gulerod)
  • Billede af okonomiyaki pandekage.
    Okonomiyaki - japansk madpandekage

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

Du slipper for reklamer, kan gemme og printe opskrifter, og modtage vort populære nyhedsbrev.

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required