• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Supper › Pot au feu

Pot au feu

billederesultat for pot au feu suppe
4.3 fra 6 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
34
SHARES
FacebookMessenger34PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 21. september 2023 - Udgivet: 4. januar 2021

Sådan laver du den bedste pot au feu, en fransk suppe med kød. Pot-au-feu betyder gryde over ild, og suppen er en populær ret i Frankrig.

Pot au feu lyder måske som en underlig ret, men den er fransk og det betyder blot gryde over ild.

Pot-au-feu laves på mange forskellige måder i Frankrig, hvor der også er lokale forskelle på kødsuppen.

Fælles for den er dog, at der er tale om en suppe lavet på kød, typisk oksekød eller kylling. Ofte kommes der flere forskellige slags kød i gryden, og her kan der også anvendes kalvekød.

Jeg plejer at bruge et stykke oksespidsbryst, men du kan også sagtens lave den franske kødsuppe med eks. et stykke cuvette, bov, skank eller lignende. Det er op til dig.

Mængden af indholdet af grøntsager kan også varieres som man synes, men her er min opskrift, som jeg synes en pot au feu skal laves og smage.

Den franske kødsuppe tager selvfølgelig nogle timer at koge, men den passer jo mest sig selv.

Opskrift på pot au feu

billederesultat for pot au feu suppe
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Fransk pot au feu suppe

4.34 fra 6 stemmer
Sådan laver du den bedste pot au feu, en fransk suppe med kød. Pot-au-feu betyder gryde over ild, og suppen er en populær ret i Frankrig.
Forb. tid 20 minutter min
Tilb. tid 3 timer t
Samlet tid 3 timer t 20 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Suppe
Køkken: Fransk
Kalorier: 720
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 900 g oksespidsbryst
  • 2,5 l vand
  • 1 stor porre - fintsnittet
  • 1 skalotteløg - hakket
  • 4 fed hvidløg - pillede, knuste
  • 2 gulerødder - i skiver
  • 1 persillerod - i skiver
  • 1 stykke knoldselleri - ca. en kvart, i tern
  • 3 laurbærblade
  • 1 håndfuld timian
  • 20 peberkorn - hele, sorte
  • 2 spsk flagesalt
Fyld i færdig suppe
  • 3 mellemstore kartofler - skrællet, i tern
  • 3 gulerødder - i tern
  • 2 små porrer - i skiver
  • 1 stykke knoldselleri - i mindre tern
  • 1 potte persille - hakket
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde
 

  1. Kom ca. 1,5 liter vand i et suppegryde eller anden stor gryde, og læg oksespidsbryst i. Jeg plejer lige at trimme det meste af fedtet af, men det er en smagssag.
  2. Lad det koge op og skum grundigt af.
  3. Kom så porre, skalotteløg, hvidløg, gulerødder, persillerod og knoldselleri i gryden sammen med laurbærblade, frisk timian, peberkorn og flagesalt.
  4. Hæld yderligere ca. 1 liter vand i, så både kød og grøntsager godt dækket med vand.
  5. Lad din pot au feu koge op, skru derefter ned for varmen. Nu skal den franske suppe med kød og grøntsager simre i ca 2,5 timer under låg.
  6. Efter de tre timer tages kødet forsigtigt op på et skærebræt. Tag også grøntsagerne op og kassér dem. Du kan eventuelt sigte suppen over i en skål, og derefter hælde suppen tilbage i gryden.
  7. Kog nu suppen op og lad den koge lidt ind.
  8. Kom så fyldet i, altså kartofler, gulerødder, porrer og knoldselleri. Lad det koge ca. 10 minutter indtil det er mørt,
  9. Smag din pot au feu til med salt og friskkværnet peber.
  10. Skær kødet i mindre stykker og kom det i gryden, hvor det varmes med. Vend lidt persille i lige inden servering.

Næringsindhold

Kalorier: 720kcalKulhydrater: 84gProtein: 57gFedt: 18gMættet fedt: 6gFlerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 8gKolesterol: 140mgNatrium: 4685mgKalium: 2947mgKostfibre: 15gSukker: 15gVitamin A: 13958IUVitamin C: 80mgCalcium: 283mgJern: 10mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Den færdige pot au feu serveres i skåle eller dybe tallerkner, hvor der kommes både suppe, grøntsager og kød i.

Nydes gerne med et stykke flute til.

Se også disse opskrifter:

Coq au vin

4.8 fra 21 stemmer
Min opskrift på coq au vin, der er en klassisk fransk ret med unghane i rødvin. Du kan dog også bruge en kylling, og retten er god gæstemad.
Gå til opskrift
Coq au vin er en skøn, fransk klassiker på unghane eller kylling i rødvin. En god og nem gryderet med masser af grøntsager og smag. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Boeuf bourguignon - den bedste opskrift

4.8 fra 32 stemmer
Boeuf bourguignon er en fransk klassiker af en gryderet, der gør sig som dansk vintermad. En rigtig simreret med masser af oksekød og rødvin.
Gå til opskrift
billede med boeuf bourguignon

Fransk kylling

4.8 fra 30 stemmer
Fransk kylling er en lækker opskrift på kylling i fad, der steges med tomater, hvidløg og rosmarin. En nem ret, der smager himmelsk godt.
Gå til opskrift
fransk kylling
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Ugens madplan uge 29

Ugens madplan uge 29 byder på dejlig aftensmad til hele ugen

Billede af pighvarsalat.

Pighvarsalat - salat med rester af pighvar eller anden hvidfisk

Billede af stegt fennikel med ærter og grønne asparges.

Stegt fennikel med ærter og grønne asparges

Billede af blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse.

Blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse

Ugens madplan uge 28

Ugens madplan uge 28 med lækker aftensmad til hele ugen

Billede af laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs.

Laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs

Forsiden lige nu

billede med mørbrad frikasse
Mørbrad frikassé med svinemørbrad og grøntsager→ Se opskriften
tex mex kylling
Tex Mex kylling→ Se opskriften
Billede med brunchæg i ovn
Brunchæg i ovn - ovnbagt æg i skål eller form→ Se opskriften
Billede af pighvarsalat.
Pighvarsalat - salat med rester af pighvar eller anden hvidfisk→ Se opskriften
billede med rabarbermuffins
Rabarbermuffins: 12 luftige muffins med rabarber→ Se opskriften
Ugens madplan uge 29
Ugens madplan uge 29 byder på dejlig aftensmad til hele ugen→ Se opskriften
billederesultat for svinemørbrad med honning og soja
Svinemørbrad med honning→ Se opskriften
Salat med kogte kartofler
Salat med kogte kartofler, asparges og radiser→ Se opskriften
billede med spinatsalat
Spinatsalat med babyspinat, tomater og rødløg→ Se opskriften
Pandekageroulade
Pandekageroulade med jordbær→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required