Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Brunch, morgenmad og frokost › Spinatpandekager

Spinatpandekager (sunde og grønne pandekager med spinat)

Billede af spinatpandekager.
4.8 fra 37 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
1.4k
SHARES
FacebookMessenger1.4kPinterestEmailSMS
Indhold
  • Spinatpandekager
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Video til opskriften
  • Opskrift på spinatpandekager
  • Tips
  • Sunde
  • Vegetariske spinatpandekager
  • Med havregryn
  • Med fuldkornsmel
  • Med dadler
  • Shrek pandekager med kødsovs
  • FAQ
  • Kommentarer

Spinatpandekager

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.8 fra 37 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 15 minutter min
Tilb. tid: 30 minutter min
Samlet tid: 45 minutter min
Opskrift på spinatpandekager med kyllingefyld, der smager himmelsk godt. Nemme og grønne pandekager lavet med spinat på 2 minutter.
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

Pandekagedej
  • 350 g mælk
  • 175 g hvedemel
  • 1 tsk salt (lille)
  • 3 æg
  • 2 spsk olie (gerne en smagsneutral)
  • 100 g spinat (frisk)
  • smør (til stegning)
Ovnbagt kylling
  • 4 kyllingebryst
  • olivenolie
  • salt og friskkværnet peber
  • paprika
Fyld
  • 2 avocado
  • 250 g tomater (små)
  • 100 g spinat

Fremgangsmåde

  1. Det nemmeste er at lave dejen i en blender. Så find den frem. Vej mælk af sammen med hvedemel og kom det i blenderen.
  2. Tilsæt så salt, æg, olie og spinat, hvorefter pandekagedejen blendes grundigt, så den er jævn og flot grøn. Lad den lige stå og hvile fem minutter.
  3. Kyllingebryst filet får lige et par små snit på oversiden, hvorefter de lægges i et ildfast fad. Dryp dem godt med olivenolie, og krydr med salt og friskkværnet peber og paprika. Bages cirka 20 minutter ved 200 grader varmluft. Stegetiden afhænger af størrelsen på kyllingefileterne, så måske skal de have et par minutter mindre. Læg dem til side.
  4. Varm en pande op og kom en klat smør på. Pandekagerne kan også bages med olie, men jeg synes smør giver dem en bedre smag.
  5. Kom dej på panden, og bag den cirka et minut på hver side og læg til side på en tallerken. Fortsæt på samme måde med de øvrige pandekager. Du skal lave otte styk af denne opskrift. Husk at vippe panden rundt når dejen er kommet på så dejen flyder mere ud og de ikke bliver for tykke.
  6. Skræl avocado og snit dem i tynde skiver. Tomater (små) skæres i kvarte. Kyllingebryst fileterne skæres i tynde skiver. Anrettes sammen med frisk spinat.

Næringsindhold

Kalorier672kcalKulhydrater51gProtein42gFedt35gMættet fedt8gFlerumættet fedt5gEnkelumættet fedt18gTransfedt0.2gKolesterol221mgNatrium1461mgKalium1602mgKostfibre10gSukker7gVitamin A5801IUVitamin C34mgCalcium208mgJern5mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Video til opskriften

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Opskrift på spinatpandekager

Spinatpandekager er ikke kun nemme at lave, de er også flotte at stille på bordet. Her har jeg lavet dem med kylling og avocado, og de smager altså fremragende.

Samtidig er opskriften virkelig nem, da den grønne pandekagedej blot blendes sammen, og derefter er klar til brug. Nemmere bliver det ikke. Husk endelig også at servere frisk spinat til. Det her er pandekager som Skipper Skræk elsker dem.

Og de flotte grønne pandekager vækker altid glæde hos både store og små, og så er de jo altså rimelig sunde. Opskriften er beregnet som hovedmåltid til aftensmad til fire personer. Men de kan også bruges til frokost, som mellemmåltid eller til en god madpakke.

Faktisk bør du lave rigeligt, så du er sikker på der er nok til madpakken dage efter. For de smager også godt når de er kolde. Se også video med fremgangsmåde.

Se flere opskrifter:

  • Pandekager (opskrift på nem pandekagedej uden klumper)
  • Bananpandekager (de sunde med banan og havregryn)
  • Amerikanske pandekager med sirup (nemme, luftige og lækre)

Tips

Servér spinatpandekager med kylling, avocado og øvrigt fyld.

De kan spises, som de er, eller du kan servere en hjemmelavet aioli til. Søg opskriften frem i søgefeltet øverst på siden.

Sunde

Netop på grund af spinaten er disse pandekager selvfølgelig noget mere sunde end de traditionelle pandekager.

Spinat indeholder jo store mængder vitaminer og mineraler, men derudover tilfører den også en dejlig smag til spinatpandekagerne.

Samtidig er de nemme at lave, fordi dejen blot kommes i en blender.Nemmere bliver det altså ikke, og du kan sagtens bruge dem som et måltid til aftensmaden.

Vegetariske spinatpandekager

Opskriften her er lavet med kylling, og det smager altså super godt. Men du kan sagtens lave dem vegetarisk, altså helt uden kød.

Her skæres 250 gram champignon i skiver og steges på panden. Tilsæt et finthakket løg og steg videre et minut mere. Så tilsættes 150 gram spinat, der lige falder sammen - inden du kommer 200 ricotta ost i. Smag til med salt og peber.

Derefter kan det vegetariske fyld kommes på spinatpandekagerne. Det smager godt.

Se også: Opskrift på spinatvafler med frisk spinat

Med havregryn

Du kan også lave spinatpandekagerne med havregryn, hvor det jo så er en mere fuldkornsagtig opskrift. Her tilsætter du blot 75 gram grovvalsede havregryn til opskriften. Skær mængden af mel ned til 150 gram.

Derefter blendes den grønne dej som anvist længere oppe. Vær opmærksom på, at du måske også skal komme lidt mælk i, så konsistensen bliver perfekt til de sunde pandekager med havregryn.

Med fuldkornsmel

Vil du lave en endnu sundere omgang pandekager med spinat, kan du udskifte noget af melet med fuldkornsmel. Prøv at tilsætte 50 gram fuldkornsmel sammen med 125 gram hvedemel, og så skal der også en smule mere mælk i når du blender dejen.

Fuldkornsmelet er med til at gøre pandekagerne endnu mere sunde. Men prøv dig frem med fuldkornsmelet, næste gang kan du så måske komme lidt mere af det i dejen.

Med dadler

Et andet tip er at komme lidt dadler i dejen til spinatpandekagerne. Overdriv ikke, men start med en 5-6 almindelige dadler.

Husk dog at pille en eventuelle sten ud af dadlerne inden de kommes i blenderen. Dadlerne giver en dejlig smag til de grønne pandekager.

Shrek pandekager med kødsovs

En skøn og populær børneret er Shrek pandekager med kødsovs. Altså spinatkandekagerne med en mild kødsovs til. Opskriften er i linket.

Flere inspirerende opskrifter:

  • Pandekager med øl - nemme og lækre ølpandekager
  • Madpandekager (med forskellige forslag til fyld)
  • Mexicanske pandekager (med hakket oksekød og grøntsager)

FAQ

Hvad er spinatpandekager?

Spinatpandekager er salte pandekager, hvor der blendes frisk eller frossen spinat ind i pandekagedejen. De er sunde, grønne og kan bruges som wrap, til madpakker eller som alternativ til tortilla og lasagneplader.

Hvad smager spinatpandekager af?

De smager mildt og let grønt - spinaten giver farve og lidt karakter, men smagen er diskret.

Kan man bruge frossen spinat?

Ja, du kan sagtens bruge frossen spinat til spinatpandekager. Bare sørg for at tø spinaten helt op, og vrid overskydende væske ud. Brug ca. 100 gram drænet vægt til denne opskrift.

Hvordan laver man glutenfri spinatpandekager?

Du kan også lave dem glutenfri, og her anvende eks. boghvedemel, havremel eller en glutenfri melblanding. Mængde og konsistens kan variere, det kan være du skal justere med lidt ekstra væske.

Kan man fryse spinatpandekager?

Ja, du kan sagtens fryse spinatpandekager. Læg bagepapir mellem dem og frys dem i en lufttæt pose. De holder ca. 2-3 måneder i fryseren. Tø dem op i køleskab eller på panden.

Hvordan laver man veganske spinatpandekager?

Erstat æg med 2 spiseskefulde chia- eller hørfrø + 6 spiseskefulde vand. Brug plantemælk (havre, soja eller mandelmælk).

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Jolanda skriver

    januar 09, 2024 at 10:18 am

    Hej Holger.
    Når man skal blende spinaten til pandekagerne, er det så muligt at bruge spinat fra frost, hvis vandet presses fra.
    Godt nytår.

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      januar 09, 2024 at 1:27 pm

      Hej Jolanda
      Ja, det bør du sagtens kunne, men pres vandet godt fra 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  2. Margit Gjerlufsen skriver

    september 22, 2023 at 12:14 pm

    Er det cremefraiche du har med i fyldet til spinatpandekagerne

    Svar
  3. Tina skriver

    december 11, 2021 at 7:52 pm

    Prøvet denne opskrift for første gang. Giver virkelig lækre vafler.

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af pighvarsalat.
    Pighvarsalat - salat med rester af pighvar eller anden hvidfisk
  • billede med club sandwich
    Club sandwich (opskrift på en amerikansk favorit)
  • påske smørrebrød med torskerogn og æg
    Påske smørrebrød med torskerogn og æg
  • billede med brunchpandekager
    Brunchpandekager med bagepulver (nem opskrift til brunch)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år

Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required