Opskrift på spinatpandekager med kyllingefyld, der smager himmelsk godt. Nemme og grønne pandekager lavet med spinat på 2 minutter.
Spinatpandekager er ikke kun nemme at lave, de er også flotte at stille på bordet. Her har jeg lavet dem med kylling og avocado, og de smager altså fremragende.
Samtidig er opskriften virkelig nem, da den grønne pandekagedej blot blendes sammen, og derefter er klar til brug. Nemmere bliver det ikke. Husk endelig også at servere frisk spinat til. Det her er pandekager som Skipper Skræk elsker dem.
Og de flotte grønne pandekager vækker altid glæde hos både store og små, og så er de jo altså rimelig sunde. Opskriften er beregnet som hovedmåltid til aftensmad til fire personer. Men de kan også bruges til frokost, som mellemmåltid eller til en god madpakke.
Faktisk bør du lave rigeligt, så du er sikker på der er nok til madpakken dage efter. For de smager også godt når de er kolde. Se også video med fremgangsmåde.
Indhold
- Opskrift på spinatpandekager med kyllingefyld, der smager himmelsk godt. Nemme og grønne pandekager lavet med spinat på 2 minutter.
- Spinatpandekager
- Ingredienser 1x2x3xVælg
- Fremgangsmåde
- Næringsindhold
- Video til opskriften
- Tips
- Sunde
- Vegetariske spinatpandekager
- Med havregryn
- Med fuldkornsmel
- Med dadler
- Shrek pandekager med kødsovs
- Pandekager
- Pandekager med øl
- Shrek pandekager
- Stuvet spinat
- Madpandekager med fyld
- Bananpandekager
- FAQ
- Kommentarer

Spinatpandekager
Ingredienser
- 350 g mælk
- 175 g hvedemel
- 1 tsk salt - lille
- 3 æg
- 2 spsk olie - gerne en smagsneutral
- 100 g spinat - frisk
- smør - til stegning
- 4 kyllingebryst
- olivenolie
- salt og friskkværnet peber
- paprika
- 2 avocado
- 250 g tomater - små
- 100 g spinat
Fremgangsmåde
- Det nemmeste er at lave dejen i en blender. Så find den frem. Vej mælk af sammen med hvedemel og kom det i blenderen.
- Tilsæt så salt, æg, olie og spinat, hvorefter pandekagedejen blendes grundigt, så den er jævn og flot grøn. Lad den lige stå og hvile fem minutter.
- Kyllingebryst filet får lige et par små snit på oversiden, hvorefter de lægges i et ildfast fad. Dryp dem godt med olivenolie, og krydr med salt og friskkværnet peber og paprika. Bages cirka 20 minutter ved 200 grader varmluft. Stegetiden afhænger af størrelsen på kyllingefileterne, så måske skal de have et par minutter mindre. Læg dem til side.
- Varm en pande op og kom en klat smør på. Pandekagerne kan også bages med olie, men jeg synes smør giver dem en bedre smag.
- Kom dej på panden, og bag den cirka et minut på hver side og læg til side på en tallerken. Fortsæt på samme måde med de øvrige pandekager. Du skal lave otte styk af denne opskrift. Husk at vippe panden rundt når dejen er kommet på så dejen flyder mere ud og de ikke bliver for tykke.
- Skræl avocado og snit dem i tynde skiver. Tomater (små) skæres i kvarte. Kyllingebryst fileterne skæres i tynde skiver. Anrettes sammen med frisk spinat.
Næringsindhold
Video til opskriften
Få tilsendt opskriften på mail
Tips
Servér spinatpandekager med kylling, avocado og øvrigt fyld.
De kan spises, som de er, eller du kan servere en hjemmelavet aioli til. Søg opskriften frem i søgefeltet øverst på siden.
Sunde
Netop på grund af spinaten er disse pandekager selvfølgelig noget mere sunde end de traditionelle pandekager.
Spinat indeholder jo store mængder vitaminer og mineraler, men derudover tilfører den også en dejlig smag til spinatpandekagerne.
Samtidig er de nemme at lave, fordi dejen blot kommes i en blender.Nemmere bliver det altså ikke, og du kan sagtens bruge dem som et måltid til aftensmaden.
Vegetariske spinatpandekager
Opskriften her er lavet med kylling, og det smager altså super godt. Men du kan sagtens lave dem vegetarisk, altså helt uden kød.
Her skæres 250 gram champignon i skiver og steges på panden. Tilsæt et finthakket løg og steg videre et minut mere. Så tilsættes 150 gram spinat, der lige falder sammen - inden du kommer 200 ricotta ost i. Smag til med salt og peber.
Derefter kan det vegetariske fyld kommes på spinatpandekagerne. Det smager godt.
Med havregryn
Du kan også lave spinatpandekagerne med havregryn, hvor det jo så er en mere fuldkornsagtig opskrift. Her tilsætter du blot 75 gram grovvalsede havregryn til opskriften. Skær mængden af mel ned til 150 gram.
Derefter blendes den grønne dej som anvist længere oppe. Vær opmærksom på, at du måske også skal komme lidt mælk i, så konsistensen bliver perfekt til de sunde pandekager med havregryn.
Med fuldkornsmel
Vil du lave en endnu sundere omgang pandekager med spinat, kan du udskifte noget af melet med fuldkornsmel. Prøv at tilsætte 50 gram fuldkornsmel sammen med 125 gram hvedemel, og så skal der også en smule mere mælk i når du blender dejen.
Fuldkornsmelet er med til at gøre pandekagerne endnu mere sunde. Men prøv dig frem med fuldkornsmelet, næste gang kan du så måske komme lidt mere af det i dejen.
Med dadler
Et andet tip er at komme lidt dadler i dejen til spinatpandekagerne. Overdriv ikke, men start med en 5-6 almindelige dadler.
Husk dog at pille en eventuelle sten ud af dadlerne inden de kommes i blenderen. Dadlerne giver en dejlig smag til de grønne pandekager.
Shrek pandekager med kødsovs
En skøn og populær børneret er Shrek pandekager med kødsovs. Altså spinatkandekagerne med en mild kødsovs til. Opskriften er i linket.
Flere inspirerende opskrifter:
Pandekager
Pandekager med øl
Shrek pandekager
Stuvet spinat
Madpandekager med fyld
Bananpandekager
FAQ
Spinatpandekager er salte pandekager, hvor der blendes frisk eller frossen spinat ind i pandekagedejen. De er sunde, grønne og kan bruges som wrap, til madpakker eller som alternativ til tortilla og lasagneplader.
De smager mildt og let grønt – spinaten giver farve og lidt karakter, men smagen er diskret.
Ja, du kan sagtens bruge frossen spinat til spinatpandekager. Bare sørg for at tø spinaten helt op, og vrid overskydende væske ud. Brug ca. 100 gram drænet vægt til denne opskrift.
Du kan også lave dem glutenfri, og her anvende eks. boghvedemel, havremel eller en glutenfri melblanding. Mængde og konsistens kan variere, det kan være du skal justere med lidt ekstra væske.
Ja, du kan sagtens fryse spinatpandekager. Læg bagepapir mellem dem og frys dem i en lufttæt pose. De holder ca. 2–3 måneder i fryseren. Tø dem op i køleskab eller på panden.
Erstat æg med 2 spiseskefulde chia- eller hørfrø + 6 spiseskefulde vand. Brug plantemælk (havre, soja eller mandelmælk).

- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Bemærk: Ingen bindingsperiode
Jolanda
Hej Holger.
Når man skal blende spinaten til pandekagerne, er det så muligt at bruge spinat fra frost, hvis vandet presses fra.
Godt nytår.
Holger Rørby Madsen
Hej Jolanda
Ja, det bør du sagtens kunne, men pres vandet godt fra 🙂
Alt det bedste
Holger
Margit Gjerlufsen
Er det cremefraiche du har med i fyldet til spinatpandekagerne
Tina
Prøvet denne opskrift for første gang. Giver virkelig lækre vafler.