• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Brunch, morgenmad og frokost › Spinatpandekager - sunde og grønne pandekager med spina

Spinatpandekager - sunde og grønne pandekager med spina

Billede af spinatpandekager.
4.8 fra 37 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
1.4k
SHARES
FacebookMessenger1.4kPinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 13. september 2024 - Udgivet: 11. januar 2022

Opskrift på spinatpandekager med kyllingefyld, der smager himmelsk godt. Nemme og grønne pandekager lavet med spinat på 2 minutter.

Spinatpandekager er ikke kun nemme at lave, de er også flotte at stille på bordet. Her har jeg lavet dem med kylling og avocado, og de smager altså fremragende.

Samtidig er opskriften virkelig nem, da den grønne pandekagedej blot blendes sammen, og derefter er klar til brug. Nemmere bliver det ikke. Husk endelig også at servere frisk spinat til. Det her er pandekager som Skipper Skræk elsker dem.

Og de flotte grønne pandekager vækker altid glæde hos både store og små, og så er de jo altså rimelig sunde. Opskriften er beregnet som hovedmåltid til aftensmad til fire personer. Men de kan også bruges til frokost, som mellemmåltid eller til en god madpakke.

Faktisk bør du lave rigeligt, så du er sikker på der er nok til madpakken dage efter. For de smager også godt når de er kolde. Se også video med fremgangsmåde.

Indhold
  • Opskrift på spinatpandekager med kyllingefyld, der smager himmelsk godt. Nemme og grønne pandekager lavet med spinat på 2 minutter.
  • Spinatpandekager
  • Ingredienser  1x2x3xVælg
  • Fremgangsmåde 
  • Næringsindhold
  • Video til opskriften
  • Tips
  • Sunde
  • Vegetariske spinatpandekager
  • Med havregryn
  • Med fuldkornsmel
  • Med dadler
  • Shrek pandekager med kødsovs
  • Pandekager
  • Pandekager med øl
  • Shrek pandekager
  • Stuvet spinat
  • Madpandekager med fyld
  • Bananpandekager
  • FAQ
  • Kommentarer
Billede af spinatpandekager.
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Spinatpandekager

4.79 fra 37 stemmer
Opskrift på spinatpandekager med kyllingefyld, der smager himmelsk godt. Nemme og grønne pandekager lavet med spinat på 2 minutter.
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 30 minutter min
Samlet tid 45 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Kalorier: 672
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

Pandekagedej
  • 350 g mælk
  • 175 g hvedemel
  • 1 tsk salt - lille
  • 3 æg
  • 2 spsk olie - gerne en smagsneutral
  • 100 g spinat - frisk
  • smør - til stegning
Ovnbagt kylling
  • 4 kyllingebryst
  • olivenolie
  • salt og friskkværnet peber
  • paprika
Fyld
  • 2 avocado
  • 250 g tomater - små
  • 100 g spinat

Fremgangsmåde
 

  1. Det nemmeste er at lave dejen i en blender. Så find den frem. Vej mælk af sammen med hvedemel og kom det i blenderen.
  2. Tilsæt så salt, æg, olie og spinat, hvorefter pandekagedejen blendes grundigt, så den er jævn og flot grøn. Lad den lige stå og hvile fem minutter.
  3. Kyllingebryst filet får lige et par små snit på oversiden, hvorefter de lægges i et ildfast fad. Dryp dem godt med olivenolie, og krydr med salt og friskkværnet peber og paprika. Bages cirka 20 minutter ved 200 grader varmluft. Stegetiden afhænger af størrelsen på kyllingefileterne, så måske skal de have et par minutter mindre. Læg dem til side.
  4. Varm en pande op og kom en klat smør på. Pandekagerne kan også bages med olie, men jeg synes smør giver dem en bedre smag.
  5. Kom dej på panden, og bag den cirka et minut på hver side og læg til side på en tallerken. Fortsæt på samme måde med de øvrige pandekager. Du skal lave otte styk af denne opskrift. Husk at vippe panden rundt når dejen er kommet på så dejen flyder mere ud og de ikke bliver for tykke.
  6. Skræl avocado og snit dem i tynde skiver. Tomater (små) skæres i kvarte. Kyllingebryst fileterne skæres i tynde skiver. Anrettes sammen med frisk spinat.

Næringsindhold

Kalorier: 672kcalKulhydrater: 51gProtein: 42gFedt: 35gMættet fedt: 8gFlerumættet fedt: 5gEnkelumættet fedt: 18gTransfedt: 0.2gKolesterol: 221mgNatrium: 1461mgKalium: 1602mgKostfibre: 10gSukker: 7gVitamin A: 5801IUVitamin C: 34mgCalcium: 208mgJern: 5mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Video til opskriften

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Servér spinatpandekager med kylling, avocado og øvrigt fyld.

De kan spises, som de er, eller du kan servere en hjemmelavet aioli til. Søg opskriften frem i søgefeltet øverst på siden.

Sunde

Netop på grund af spinaten er disse pandekager selvfølgelig noget mere sunde end de traditionelle pandekager.

Spinat indeholder jo store mængder vitaminer og mineraler, men derudover tilfører den også en dejlig smag til spinatpandekagerne.

Samtidig er de nemme at lave, fordi dejen blot kommes i en blender.Nemmere bliver det altså ikke, og du kan sagtens bruge dem som et måltid til aftensmaden.

Vegetariske spinatpandekager

Opskriften her er lavet med kylling, og det smager altså super godt. Men du kan sagtens lave dem vegetarisk, altså helt uden kød.

Her skæres 250 gram champignon i skiver og steges på panden. Tilsæt et finthakket løg og steg videre et minut mere. Så tilsættes 150 gram spinat, der lige falder sammen - inden du kommer 200 ricotta ost i. Smag til med salt og peber.

Derefter kan det vegetariske fyld kommes på spinatpandekagerne. Det smager godt.

Med havregryn

Du kan også lave spinatpandekagerne med havregryn, hvor det jo så er en mere fuldkornsagtig opskrift. Her tilsætter du blot 75 gram grovvalsede havregryn til opskriften. Skær mængden af mel ned til 150 gram.

Derefter blendes den grønne dej som anvist længere oppe. Vær opmærksom på, at du måske også skal komme lidt mælk i, så konsistensen bliver perfekt til de sunde pandekager med havregryn.

Med fuldkornsmel

Vil du lave en endnu sundere omgang pandekager med spinat, kan du udskifte noget af melet med fuldkornsmel. Prøv at tilsætte 50 gram fuldkornsmel sammen med 125 gram hvedemel, og så skal der også en smule mere mælk i når du blender dejen.

Fuldkornsmelet er med til at gøre pandekagerne endnu mere sunde. Men prøv dig frem med fuldkornsmelet, næste gang kan du så måske komme lidt mere af det i dejen.

Med dadler

Et andet tip er at komme lidt dadler i dejen til spinatpandekagerne. Overdriv ikke, men start med en 5-6 almindelige dadler.

Husk dog at pille en eventuelle sten ud af dadlerne inden de kommes i blenderen. Dadlerne giver en dejlig smag til de grønne pandekager.

Shrek pandekager med kødsovs

En skøn og populær børneret er Shrek pandekager med kødsovs. Altså spinatkandekagerne med en mild kødsovs til. Opskriften er i linket.

Flere inspirerende opskrifter:

Pandekager

4.8 fra 980 stemmer
Opskrift på pandekager som mormor laver dem. Med de bedste tips til gammeldags pandekagedej uden klumper, så dine pandekager bliver perfekte.
Gå til opskrift
billede med pandekager klar til servering

Pandekager med øl

4.8 fra 86 stemmer
Pandekager med øl giver dig mere sprøde pandekager, og her får du den nemme opskrift. Anvend gerne en pilsner eller hvidtøl, men de smager ikke af øl.
Gå til opskrift
billede med ølpandekager, der er pandekager med øl

Shrek pandekager

5 fra 5 stemmer
Her får du min opskrift på Shrek pandekager med kyllingsovs, der bla. laves med hakket kylling og spinat. Super lækker aftensmad til alle.
Gå til opskrift
Shrek pandekager fyldte

Stuvet spinat

4.7 fra 45 stemmer
Her er min opskrift på stuvet spinat, som jeg plejer at lave med frossen spinat. Spinatstuvning er god som tilbehør til mange middagsretter.
Gå til opskrift
stuvet spinat

Madpandekager med fyld

4.7 fra 56 stemmer
Få min opskrift på klassiske madpandekager med fyld. Du kan se hvordan du laver dem med hakket oksekød, kylling eller som vegetar udgave.
Gå til opskrift
madpandekager

Bananpandekager

4.7 fra 248 stemmer
Min opskrift på verdens bedste bananpandekager, der er sunde og nemme at lave. Lækre pandekager med banan og havregryn, der bages på få minutter.
Gå til opskrift
bananpandekager

FAQ

Hvad er spinatpandekager?

Spinatpandekager er salte pandekager, hvor der blendes frisk eller frossen spinat ind i pandekagedejen. De er sunde, grønne og kan bruges som wrap, til madpakker eller som alternativ til tortilla og lasagneplader.

Hvad smager spinatpandekager af?

De smager mildt og let grønt – spinaten giver farve og lidt karakter, men smagen er diskret.

Kan man bruge frossen spinat?

Ja, du kan sagtens bruge frossen spinat til spinatpandekager. Bare sørg for at tø spinaten helt op, og vrid overskydende væske ud. Brug ca. 100 gram drænet vægt til denne opskrift.

Hvordan laver man glutenfri spinatpandekager?

Du kan også lave dem glutenfri, og her anvende eks. boghvedemel, havremel eller en glutenfri melblanding. Mængde og konsistens kan variere, det kan være du skal justere med lidt ekstra væske.

Kan man fryse spinatpandekager?

Ja, du kan sagtens fryse spinatpandekager. Læg bagepapir mellem dem og frys dem i en lufttæt pose. De holder ca. 2–3 måneder i fryseren. Tø dem op i køleskab eller på panden.

Hvordan laver man veganske spinatpandekager?

Erstat æg med 2 spiseskefulde chia- eller hørfrø + 6 spiseskefulde vand. Brug plantemælk (havre, soja eller mandelmælk).

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Jolanda

    januar 09, 2024 at 10:18 am

    Hej Holger.
    Når man skal blende spinaten til pandekagerne, er det så muligt at bruge spinat fra frost, hvis vandet presses fra.
    Godt nytår.

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      januar 09, 2024 at 1:27 pm

      Hej Jolanda
      Ja, det bør du sagtens kunne, men pres vandet godt fra 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  2. Margit Gjerlufsen

    september 22, 2023 at 12:14 pm

    Er det cremefraiche du har med i fyldet til spinatpandekagerne

    Svar
  3. Tina

    december 11, 2021 at 7:52 pm

    Prøvet denne opskrift for første gang. Giver virkelig lækre vafler.

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af kotelet a la milanese.

Kotelet a la Milanese - panerede koteletter fra Italien

Billede af sandwichboller.

Sandwichboller - lækre og nemme brød til sandwich

Billede af nakkesteg på spyd.

Nakkefilet på spyd (nakkesteg grillet på rotisseri)

Billede af lynsyltet squash med grønne bønner.

Lynsyltet squash med grønne bønner, hvidløg og mynte

Sæson i juli

Sæson i juli: Se alle de danske frugter og grøntsager

Madplan uge 27

Ugens madplan uge 27 med gode sommerretter

Forsiden lige nu

Billede af nakkesteg på spyd.
Nakkefilet på spyd (nakkesteg grillet på rotisseri)→ Se opskriften
grillede grøntsager spyd
Grøntsager på grill - inspiration og konkrete tips→ Se opskriften
hjemmelavede fuglereder med jordbær og rabarber
Hjemmelavede fuglereder med jordbær og rabarber→ Se opskriften
billederesultat for crispy chicken
Crispy chicken→ Se opskriften
Det er meget nemt at fremstille hjemmelavede ispinde med jordbær flødeis, og endda uden at flødeisen krystalliserer. Foto: Madensverden.dk.
Hjemmelavede ispinde med jordbær flødeis→ Se opskriften
billede til m
Mørbradspyd med squash - nemme grillspyd med mørbrad→ Se opskriften
billede med Holgers kartoffelsalat
Holgers kartoffelsalat med rucola og rødløg→ Se opskriften
Billed resultat for grillpølse
Sådan undgår du at en grillpølse sprækker→ Se opskriften
Billede af lynsyltet squash med grønne bønner.
Lynsyltet squash med grønne bønner, hvidløg og mynte→ Se opskriften
hvid chokoladekage med blåbær
Muffins med hvid chokolade→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required