Her får du min opskrift på spidskål med bacon, der er en nem og fyldig salat, hvor der også tilsættes ærter. Brug spidskålssalaten som tilbehør til kød.
Spidskål med bacon er en af mine små yndlingssalater, og jeg bruger til mange forskellige retter.
Spidskålssalaten er god til alt fra en god gryderet til stegte stykker kød og kylling.
Med andre ord en god allroundsalat, og baconen passer perfekt ind sammen med spidskålen.
Opskriften er beregnet som salat og tilbehør til fire personer. Se også min klassiske opskrift på spidskålssalat med æble.
Se også mine opskrifter på:
Opskrift på spidskål med bacon
Spidskål med bacon og ærter (nem og lækker opskrift)
Ingredienser
- 1 spidskål - snittet
- 150 g bacon - i tern
- 150 g ærter - friske eller frosne
- olivenolie
Fremgangsmåde
- Pil de yderste blade af spidskålen, og del derefter kålen i kvarte. Fjern stokken, der er for træg til en salat, og snit så spidskålen i helt tynde strimler fra spidsen og ind.
- Knug den snittede spidskål i hånden og fordel den i en salatskål eller lille fad.
- Bacontern steges sprøde på en varm pande og dryppes af på et stykke køkkenrulle. Fordeles derefter over spidskålen.
- Ærter dampes et minut i letsaltet vand, hvorefter du kommer koldt vand i gryden, Lad det trække to minutter, hæld vandet fra og kom ærterne i salatskålen.
- Dryp lidt olivenolie over og vend forsigtigt din spidskål med bacon og ærter rundt.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Spidskål med bacon og ærter serveres straks, og det er lækkert tilbehør til stort set alle slags kødretter.
Eller nyd salaten som den er - gerne med et stykke brød til. Så er det en nem og hurtig ret.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Del dine ideer og tanker med os andre her: