Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Viden om mad › Spaghetti

Sådan koger du spaghetti (med tips og tricks)

Spaghetti er en aldeles populær ret i de fleste danske hjem, og de fleste koger nok spaghettien uden at tænke så meget over hvordan de gør. Udover at den bare skal i kogende vand. Men der er god etips og tricks til et endnu bedre resultat, blandt andet skal du ikke tilsætte olie når du koger spaghetti, for det gør faktisk mere skade end gavn. Foto: Madensverden.dk.
Del gerne:
3
SHARES
FacebookMessenger3PinterestEmailSMS
Indhold
  • Kvalitet
  • Rigelig salt
  • Drop olien
  • Kogetid
  • Kødsovs
  • Opskrifter
  • Kommentarer

Der bliver spist tonsvis af spaghetti de danske hjem hvert år, og de fleste koger nok spaghettien uden at tænke så meget over hvordan de gør. Og det kan være ganske fint.

Men derfor er der stadig en række ting, som du måske kan bruge i kampen for en endnu mere lækker og friskkogt spaghetti. De følger her.

Kvalitet

For det første skal du købe pasta af en god kvalitet, for der er forskel på smagen. Dog behøver den dyreste pasta ikke nødvendigvis at være den bedste, så prøv dig frem og find din egen favorit.

Spaghettien skal altid kommes i bulderkogende vand. Så hav tålmodighed, og vent med at komme pastaen i indtil vandet virkelig er i kog.

Rigelig salt

Så er der det med saltet. De fleste kommer for lidt salt i vandet, når de koger spaghettien. Du skal beregne 10 gram salt pr. liter vand, så det er mere end du lige regner med. Jeg ved godt det er besværligt, men et godt tip er faktisk, at måle vand og pasta af, så man opnår det rette blandingsforhold.

Desuden skal spaghettien altid koges i rigeligt med vand.

Drop olien

Er det en god idé at komme olie i kogevandet, for at hindre pastaen i at klumpe sammen? Nej, det er faktisk en ret dårlig idé. Olien gør ingen gavn i kogevandet, men kan istedet gøre det mere besværligt at få vandet til at koge.

Derfor er det bedst at vente med olien til spaghettien er færdigkogt og dryppet af. Her kan den så vendes med en rigtig olivenolie.

Kogetid

Så kommer vi til kogetiden. Al pasta skal helst koges al dente, som italienerne kalder det. Altså med et bid til tænderne. Min erfaring er, at den anviste kogetid på pakkerne ofte er for lang, så derfor er det klogt at tage et stykke pasta op af kogevandet noget før kogetiden er opnået. Og smag/bid dig så frem, og tag pastaen når den er tilpas - og altså har et lille bid.

Skyl aldrig den færdigkogte spaghetti i koldt vand - det ødelægger smagen i pastaen.

Og skal en god pasta selvfølgelig serveres straks  - så er den allerbedst.

Kødsovs

Du kan eventuelt nyde spaghettien sammen med denne opskrift på en ægte kødsovs a la Bologna.

Opskrifter

Hjemmelavet pasta
Nem og lækker opskrift på hjemmelavet pasta, hvor du kan se og lære at lave frisk pasta fra bunden. Og intet slår en hjemmelavet pastadej.
Se opskriften her
Billede af hjemmelavet pasta.
Lasagne
Nem og lækker opskrift på lasagne bolognese med pasta, kødsovs og bechamelsauce. Klassisk italiensk ret, der er blevet en dansk nationalret.
Se opskriften her
billede med lasagne
Pasta med kylling
Her er en nem og hurtig opskrift på pasta med kylling, der tilberedes med en lækker flødesovs på bund af rødløg, hvidløg og peberfrugt.
Se opskriften her
billede til pasta med kylling

Har du andre gode tips til kogning af spaghetti? Del dem med os andre i kommentarfeltet herunder.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Jørgen Winther skriver

    november 14, 2022 at 5:51 pm

    Du skriver:
    "Jeg ved godt det er besværligt, men et godt tip er faktisk, at måle vand og pasta af, så man opnår det rette blandingsforhold.
    Desuden skal spaghettien altid koges i rigeligt med vand."
    Hvorfor skal man først finde det rette blandingsforhold mellem spagetti og vand og alligevel benytte rigeligt med vand?
    Er der ikke en lille divergens der?

    Svar
  2. henrik skriver

    september 21, 2022 at 6:31 pm

    nå jeg havde forventet at kunne læse hvor lang tid min spagetti skulle koge, nu vi taler om lavpraktiske tips.

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af selleritoppe.
    Hvad kan man bruge selleritoppe til?
  • Billede af chokoladekage med revner.
    Derfor revner din chokoladekage
  • Billede til artikel om grapefrugt og forhøjet kolesteroltal.
    Er grapefrugt godt mod forhøjet kolesteroltal?
  • Sæson i juli
    Sæson i juli: Se alle de danske frugter og grøntsager

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

Du slipper for reklamer, kan gemme og printe opskrifter, og modtage vort populære nyhedsbrev.

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.