Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Kager › Sommerlagkage

Sommerlagkage med flødecreme, hindbær og jordbær

billede med sommerlagkage med hindbær og jordbær
5 fra 10 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
46
SHARES
FacebookMessenger46PinterestEmailSMS
Indhold
  • Sommerlagkage med flødecreme, hindbær og jordbær
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Opskrift på sommerlagkage
  • Billeder
  • Servering
  • FAQ
  • Kommentarer

Sommerlagkage med flødecreme, hindbær og jordbær

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
5 fra 10 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 30 minutter min
Samlet tid: 30 minutter min
Her er min opskrift på en lækker sommerlagkage. Lagkagen lægges sammen med hindbærmarmelade, flødecreme, samt friske hindbær og jordbær.
Antal: 8 personer
Ret: Kager
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 3 lagkagebunde
  • 250 g kagecreme
  • 5 dl fløde
  • hindbærmelade
  • 500 g jordbær
  • 300 g hindbær

Fremgangsmåde

  1. Lav en portion kagecreme og stil til side. Du skal bruge ca. 250 gram creme.
  2. Pisk fløde til en flødeskum - se evt. i dette link hvordan du pisker den perfekte flødeskum.
  3. Vend cirka halvdelen af flødeskummet med cremen, men uden at tage for meget luft ud af flødecremen. Brug evt. en dejkraber, og vend forsigtigt sammen.
  4. Læg en lagkagebund på et passende fad, og smør den med hindbærmarmelade.
  5. Nogle af jordbærrene skæres i skiver, og lægges ovenpå lagkagebund og hindbærmarmelade.
  6. Kom derefter ca. halvdelen af flødcremen på. Fordeles evt. med en dejskraber eller lignende.
  7. Læg en lagkagebund på flødecremen, og tryk den ganske let til. Gentag så med hindbærmarmelade, skivede jordbær og resten af flødecremen.
  8. Læg den sidste lagkagebund op, og tryk igen ganske let til.
  9. Fordel resten af flødeskummet øverst på din sommerlagkage, og pynt med friske jordbær og hindbær. Lidt mynte er også flot på toppen.

Næringsindhold

Kalorier410kcalKulhydrater36gProtein5gFedt28gMættet fedt18gFlerumættet fedt1gEnkelumættet fedt6gKolesterol96mgNatrium209mgKalium246mgKostfibre4gSukker23gVitamin A977IUVitamin C48mgCalcium81mgJern1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Video til opskriften

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Opskrift på sommerlagkage

Sommerlagkage er en skøn lagkage med masser af friske bær i form af jordbær og hindbær.

Lagkagen samles med en luftig og lækker flødecreme, og pyntes på toppen med flødeskum og bær. Mellem lagene i kagen er der også skiver af jordbær, som sammen med hindbærmarmelade giver kagen en super lækker smag.

Sommerlagkage er en simpel og nem lagkage, som du ikke behøver at pynte vildt op. Her fordeles flødecreme, flødeskum og bær let og elegant, og så er det bare med at nyde et godt stykke lagkage. Lagkagen rækker til otte personer.

Billeder

Her får du nogle billeder af hvordan jeg laver den lækre sommerlagkage:

sommerlagkage lægges sammen med hindbærmarmelade og skiver af jordbær
fordel flødecreme på jordbærrene til din lagkage
den færdige sommerlagkage med jordbær og hindbær på toppen

Servering

Den færdige sommerlagkage serveres straks, og den er altid et sikkert hit.

Lagkagen kan opbevares på køl til næste dag, hvis ikke I får spist det hele med det samme.

Du kan lave sommerlagkagen med hjemmebagte lagkagebunde - eller blot købe en pakke i supermarkedet.

Flere inspirerende opskrifter:

Lagkage - nem og lækker opskrift
Min opskrift på lagkage med bær og konditorcreme. Lagkagen er klassisk og rimelig let at lave, og den er blandt andet god til en fødselsdag.
Se opskriften her
klassisk lagkage med bær
Bananlagkage
Her er min opskrift på bananlagkage. Verdens bedste lagkage med banan og chokoladeglasur på toppen, og bananlagkagen er meget nem at lave i tre lag.
Se opskriften her
billederesultat for bananlagkage lagkage med banan
Rugbrødslagkage
Den bedste opskrift på rugbrødslagkage. En klassisk brødtorte fra Sønderjylland, hvor den er fast gæst på det sønderjyske kaffebord.
Se opskriften her
Rugbrødslagkage - sønderjysk brødtort med rugbrød
Jordbærlagkage
Få min opskrift på sommerens bedste jordbærlagkage. En nem lagkage med bunde, jordbær, creme, flødeskum og skøn kakaoglasur på toppen.
Se opskriften her
billede med jordbærlagkage
Othello lagkage
Her er min opskrift på hjemmelavet Othello lagkage. Opskriften er både nem og nogenlunde hurtig, så du kan faktisk lave kagen på rimelig tid.
Se opskriften her
billede med Othello lagkage
Hindbærlagkage
Opskrift på hindbærlagkage: Så nemt laver du en lagkage med hindbær, en hjemmelavet creme, hindbærmarmelade og flødeskum. Den bedste lagkage.
Se opskriften her
billede med hindbærlagkage

FAQ

Kan jeg lave sommerlagkage i forvejen?

Ja, du kan sagtens lave sommerlagkagen i forvejen. Faktisk bliver den ofte bedre af at stå og trække, da bundene suger smag og fugt fra fyldet.

Hvordan opbevares lagkagen?

Sommerlagkage opbevares i køleskab i lukket beholder eller dækket med plast. Lagkagen har en holdbarhed på ca. 1-2 døgn.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Mere inspiration

  • Billede af sveskekringle.
    Sveskekringle (nem kringle med svesker, remonce og creme)
  • Præstegårdskage
    Præstegårdskage (traditionel skærekage med æbler)
  • Billede af blommemuffins
    Blommemuffins (lækre muffins med blommer)
  • Billede af bananchokoladekage.
    Bananchokoladekage med modne bananer

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

Du slipper for reklamer, kan gemme og printe opskrifter, og modtage vort populære nyhedsbrev.

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required