Her er min opskrift på smørrebrød med fiskefilet. Klassisk smørrebrød med smørstegt rødspætte og pynt, og som kan laves med eller uden rejer.
Smørrebrød med fiskefilet. Så bliver det næsten ikke bedre, og det vel nok det mest populære stykke smørrebrød.
Jeg har i hvert fald mange gange siddet i selskaber, hvor der er kommet fade med smørrebrød på bordet, og set hvordan netop stykkerne med fiskefilet er røget først.
Ja, jeg har endda ofte været nervøs for om fadet nåede om til mig, inden alle smørrebrødsstykkerne med fiskefilet var væk.
De pyntede stykker med fisk, remoulade og rejer er noget af det mest danske mad, og det er stadig populært den dag i dag.
Uanset om det så er til en almindelig frokost, festlige lejligheder eller et mere mættende måltid. Og her er opskriften - med eller uden rejer.
Se også disse opskrifter:
Opskrift på smørrebrød med fiskefilet
Smørrebrød med fiskefilet
Ingredienser
Smørstegt fiskefilet
- 6 rødspættefileter - gode og flotte
- hvedemel
- 2 æg
- rasp - evt. pankorasp
- smør - til stegning af fiskefileter
- salt og friskkværnet peber
Smørrebrød og pynt
- 6 skiver rugbrød
- 1 romainesalat
- remoulade - evt. en hjemmelavet remoulade
- 1 agurk
- 2 citron - økologiske
- 1 håndfuld kørvel
Fremgangsmåde
- Det vigtigste ved smørrebrød med fiskefilet er naturligvis, at man får lavet den perfekte fiskefilet. Og det gør du med denne metode, hvor du starter med at komme hvedemel i en dyb tallerken, dernæst piskes to æg sammen i en anden tallerken, mens der kommes rasp i den tredje.
- Hver fiskefilet får nu turen gennem henholdsvis mel, æg og rasp, og så rødspætterne paneret. Lægges til side og trækker 5-10 minutter, så paneringen når at sætte sig.
- Varm en pande op ved en god varme, ca. 7 på en skala fra 1-9. Kom en god mængde smør på panden og lad det bruse af. Husk altid, at en fiskefilet steges i rigeligt smør - her må du ikke spare.
- Fiskefileterne steges nu ca. 2 minutter på hver side, så de bliver gyldne, sprøde og lækre. Steges ad flere omgange, og det er muligt du skal tilføje mere smør.
- Læg de færdigstege fiskefileter til side på køkkenrulle - eller læg dem direkte på dit smørrebrød. Krydres med lidt salt og friskkværnet peber.
- Skiver af rugbrød får lidt smør, hvorefter der lægges 1-2 salatblade på hvert stykke brød. Du kan også bruge krølsalat eller lignende salater.
- Derpå lægges en smørstegt rødspætte, så en god klat remoulade. Skær skiver af citronen, og lav en snit ind til midten på hver citronskive, hvorefter skiven kan drejes. Lægges på fisken.
- Pynt også med et par skiver agurk og frisk kørvel eller dild. Jeg foretrækker kørvel, men det er jo en smagssag hvordan man ønsker sit smørrebrød med fiskefilet.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Smørrebrød med fiskefilet synes jeg skal serveres med det samme, men du kan også stille det på køl indtil servering.
Hvor meget man skal beregne pr. person afhænger naturligvis af, hvilken sammenhæng smørrebrødet indgår i - og hvad der ellers er på bordet.
Men hvert stykke smørrebrød med rødspætte mætter godt. Så meget kan jeg sige.
I forhold til paneringen, så kan du også nøjes med blot at vende fiskefileterne i rugmel - det smager også godt.
Smørrebrød med fiskefilet og rejer
Personligt foretrækker jeg smørrebrød med rødspættefilet uden rejer, men du kan naturligvis sagtens toppe smørrebrød og fisk med rejer også.
Her kommes en passende mængde friske rejer på fisken, og så kan du såmænd også toppe det med lidt kaviar eller rogn.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Del dine ideer og tanker med os andre her: