Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Brunch, morgenmad og frokost › Smørrebrød med fiskefilet

Smørrebrød med fiskefilet (brød med smørstegt rødspætte)

billederesultat for smørrebrød med fiskefilet
4.8 fra 11 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
67
SHARES
FacebookMessenger67PinterestEmailSMS
Indhold
  • Smørrebrød med fiskefilet
  • Opskrift på smørrebrød med fiskefilet
  • Tips
  • Smørrebrød med fiskefilet og rejer
  • Kommentarer

Smørrebrød med fiskefilet

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.8 fra 11 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 15 minutter min
Tilb. tid: 15 minutter min
Samlet tid: 30 minutter min
Her er min opskrift på smørrebrød med fiskefilet. Klassisk smørrebrød med smørstegt rødspætte og pynt, og som kan laves med eller uden rejer.
Antal: 6 stk.
Ret: Smørrebrød
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

Smørstegt fiskefilet
  • 6 rødspættefileter gode og flotte
  • hvedemel
  • 2 æg
  • rasp evt. pankorasp
  • smør til stegning af fiskefileter
  • salt og friskkværnet peber
Smørrebrød og pynt
  • 6 skiver rugbrød
  • 1 romainesalat
  • remoulade evt. en hjemmelavet remoulade
  • 1 agurk
  • 2 citron økologiske
  • 1 håndfuld kørvel

Fremgangsmåde

  1. Det vigtigste ved smørrebrød med fiskefilet er naturligvis, at man får lavet den perfekte fiskefilet. Og det gør du med denne metode, hvor du starter med at komme hvedemel i en dyb tallerken, dernæst piskes to æg sammen i en anden tallerken, mens der kommes rasp i den tredje.
  2. Hver fiskefilet får nu turen gennem henholdsvis mel, æg og rasp, og så rødspætterne paneret. Lægges til side og trækker 5-10 minutter, så paneringen når at sætte sig.
  3. Varm en pande op ved en god varme, ca. 7 på en skala fra 1-9. Kom en god mængde smør på panden og lad det bruse af. Husk altid, at en fiskefilet steges i rigeligt smør - her må du ikke spare.
  4. Fiskefileterne steges nu ca. 2 minutter på hver side, så de bliver gyldne, sprøde og lækre. Steges ad flere omgange, og det er muligt du skal tilføje mere smør.
  5. Læg de færdigstege fiskefileter til side på køkkenrulle - eller læg dem direkte på dit smørrebrød. Krydres med lidt salt og friskkværnet peber.
  6. Skiver af rugbrød får lidt smør, hvorefter der lægges 1-2 salatblade på hvert stykke brød. Du kan også bruge krølsalat eller lignende salater.
  7. Derpå lægges en smørstegt rødspætte, så en god klat remoulade. Skær skiver af citronen, og lav en snit ind til midten på hver citronskive, hvorefter skiven kan drejes. Lægges på fisken.
  8. Pynt også med et par skiver agurk og frisk kørvel eller dild. Jeg foretrækker kørvel, men det er jo en smagssag hvordan man ønsker sit smørrebrød med fiskefilet.

Næringsindhold

Kalorier246kcalKulhydrater27gProtein21gFedt7gMættet fedt2gFlerumættet fedt1gEnkelumættet fedt2gTransfedt0.1gKolesterol120mgNatrium748mgKalium468mgKostfibre3gSukker3gVitamin A271IUVitamin C22mgCalcium88mgJern2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Smørrebrød med fiskefilet. Så bliver det næsten ikke bedre, og det vel nok det mest populære stykke smørrebrød.

Jeg har i hvert fald mange gange siddet i selskaber, hvor der er kommet fade med smørrebrød på bordet, og set hvordan netop stykkerne med fiskefilet er røget først.

Ja, jeg har endda ofte været nervøs for om fadet nåede om til mig, inden alle smørrebrødsstykkerne med fiskefilet var væk.

De pyntede stykker med fisk, remoulade og rejer er noget af det mest danske mad, og det er stadig populært den dag i dag.

Uanset om det så er til en almindelig frokost, festlige lejligheder eller et mere mættende måltid. Og her er opskriften - med eller uden rejer.

Se også disse opskrifter:

  • Dyrlægens natmad
  • Smørrebrød med flæskesteg
  • Smørrebrød med æg og rejer

Opskrift på smørrebrød med fiskefilet

Tips

Smørrebrød med fiskefilet synes jeg skal serveres med det samme, men du kan også stille det på køl indtil servering.

Hvor meget man skal beregne pr. person afhænger naturligvis af, hvilken sammenhæng smørrebrødet indgår i - og hvad der ellers er på bordet.

Men hvert stykke smørrebrød med rødspætte mætter godt. Så meget kan jeg sige.

I forhold til paneringen, så kan du også nøjes med blot at vende fiskefileterne i rugmel - det smager også godt.

Smørrebrød med fiskefilet og rejer

Personligt foretrækker jeg smørrebrød med rødspættefilet uden rejer, men du kan naturligvis sagtens toppe smørrebrød og fisk med rejer også.

Her kommes en passende mængde friske rejer på fisken, og så kan du såmænd også toppe det med lidt kaviar eller rogn.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Mere inspiration

  • Billede af pighvarsalat.
    Pighvarsalat - salat med rester af pighvar eller anden hvidfisk
  • billede med club sandwich
    Club sandwich (opskrift på en amerikansk favorit)
  • påske smørrebrød med torskerogn og æg
    Påske smørrebrød med torskerogn og æg
  • billede med brunchpandekager
    Brunchpandekager med bagepulver (nem opskrift til brunch)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

Du slipper for reklamer, kan gemme og printe opskrifter, og modtage vort populære nyhedsbrev.

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required