• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Skipperlabskovs

Skipperlabskovs

billederesultat for skipperlabskovs
4.8 fra 36 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
58
SHARES
FacebookMessenger58PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  24. september 2024 - Udgivet:  17. oktober 2020

Her er en traditionel opskrift på skipperlabskovs, der er vaskeægte husmandskost. Lavet med oksekød og kartofler, og kogt i et par timer.

For mange lyder skipperlabskovs nok mest af alt som en trist sømandsret, men der er faktisk tale om en god gryderet med masser af smag.

Samtidig er retten nem at lave, da den tilberedes med få ingredienser, og her har jeg anvendt oksetykkam og kartofler, der simrer i et par timer i en god stegegryde. Meget simpelt.

Historisk set er skipperlabskovs en såkaldt husmandskost, som man kender fra gammel tid.

Oprindelig er retten formentlig fra det nordlige Tyskland, og man kender det som Labskaus. Den egentlige betydning af ordet ved man dog ikke med sikkerhed.

Det man ved er til gengæld, at retten i starten mest blev spist af sømænd, og det er formentlig derfra ordet skipper stammer.

Desuden er det sikkert, at skipperlabskovs laves med kød og kartofler, men i stedet for oksekød kan man også anvende svinekød eller fisk.

Her får du dog min mere traditionelle opskrift, og den bliver du glad for.

Se også de populære opskrifter på:

  • Hakkebøf med bløde løg
  • Forloren skildpadde
  • Forloren hare
  • Amagergryde

Opskrift på gammeldags skipperlabskovs

billederesultat for skipperlabskovs
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Skipperlabskovs - nem opskrirft

4.75 fra 36 stemmer
Her er en traditionel opskrift på skipperlabskovs, der er vaskeægte husmandskost. Lavet med oksekød og kartofler, og kogt i et par timer.
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 2 timer t
Samlet tid 2 timer t 15 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Kalorier: 727
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 800 g oksetykkam - skåret i grove tern
  • 1 l vand
  • 2 rødløg - finthakket
  • 4 laurbærblade
  • 4 kviste timian
  • 1,5 kg kartofler - skrælles og skæres i grove tern
  • 75 g smør
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde
 

  1. Oksetykkam skæres i grove tern på ca. 2 x 2 centimeter, og brunes godt af i lidt smør i en stor stegegryde.
  2. Tilsæt derefter vand, kog op og skum grundigt af.
  3. Så kommes løg, laurbær, timian og kartofler i tern i gryden, og der krydres med lidt salt og friskkværnet peber.
  4. Læg låg på gryden, og lad nu din skipperlabskovs simre i to timer, hvor både kød og kartofler koges mørt som smør.
  5. Når de to timer er gået, hældes suppen/væden fra retten med forsigtighed og smør i tern tilsættes.
  6. Mos nu forsigtigt sammen med et piskeris. Skipperlabskovs skal være grov i konsistensen, så mos ikke for hårdt.
  7. Smag til med salt og friskkværnet peber.

Næringsindhold

Kalorier: 727kcalKulhydrater: 71gProtein: 53gFedt: 26gMættet fedt: 13gFlerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 8gTransfedt: 1gKolesterol: 164mgNatrium: 851mgKalium: 2352mgKostfibre: 9gSukker: 5gVitamin A: 531IUVitamin C: 80mgCalcium: 113mgJern: 7mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Den færdige skipperlabskovs pyntes med finthakket purløg og stilles på bordet.

Traditionelt serveres retten med rugbrød og syltede rødbeder til. Altså en rigtig husmandskost.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Erik Hansen

    juli 31, 2024 at 8:53 pm

    det med bacon lyder meget fornuftigt, det skal prøves
    purløg er en selvfølge

    Svar
  2. Anette Asbjørn Bahnsen

    september 14, 2022 at 5:34 pm

    Min familie har en super god opskrift, der er gået i arv. Én af ingredienserne er sellerisalt🤩 . PRØV det Holger.

    Svar
  3. Per

    maj 05, 2021 at 9:22 am

    Prøv at komme lidt kold smør, bacon og purløg på toppen😋

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      maj 07, 2021 at 6:29 am

      Hej Per
      Tak for tippet - det lyder lækkert 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  4. Eva

    marts 13, 2021 at 7:00 am

    Elsker det ❤️

    Svar
  5. Peder Hansen

    oktober 18, 2020 at 6:27 am

    Tip. Hvis der stadig er for meget vand i labkovsen, kan den jævne med pulver kartoffelmos. Kan ikke smages.

    Svar
    • Erik Hansen

      juli 31, 2024 at 9:00 pm

      Jeg troede kun det var mig der havde lavet det for tyndt og jævnet det med
      pulvermos, der er da heldigvis flere åbenbart, men rigtigt
      kan hverken ses eller smages

      Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af grillede grøntsager.

Grillede grøntsager - sundt tilbehør lavet på grill

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Forsiden lige nu

vegetar kødsovs uden kød
Vegetar kødsovs: En lækker pastasauce uden kød→ Se opskriften
Hyldeblomst
Hyldeblomst - sommerlige opskrifter og fakta→ Se opskriften
torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé
Torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé→ Se opskriften
edamamesalat med tomat og dressing
Simpel edamamesalat med tomat og agurk→ Se opskriften
Billede resultat for jordbær parfait
Jordbær parfait - nem jordbæris uden ismaskine→ Se opskriften
Billede af ramen.
Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe→ Se opskriften
billede til Sund aftensmad
Sund aftensmad - nemme og lækre retter→ Se opskriften
Kylling med blomkål i fad er en nem ret, hvor du også kommer porrer og gulerødder i fadet sammen med fløde og bouillon. Retten kan nydes som den er, eller serveres med ris eller pasta. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Kylling med blomkål, porrer og gulerødder i fad→ Se opskriften
salat med laks og ærter
Salat med laks og ærter→ Se opskriften
kartoffelsalat med asparges
Kartoffelsalat med asparges, tomat og sennepsdressing→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required