Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Brød › Skagenslapper - opskrift på hjemmebagte skagenslapper

Skagenslapper - opskrift på hjemmebagte skagenslapper

billederesultat for skagenslapper
4.8 fra 11 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
95
SHARES
FacebookMessenger95PinterestEmailSMS

Her får du opskriften på skagenslapper, der er klassisk morgenbrød med bla. solsikkekerner i bunden og blå birkes på toppen.

Skagenslapper er populære morgenbrød, som du nok kender fra bageren, men du kan sagtens bage dem selv.

Her er nemlig John Hornbeks opskrift på hjemmebagte skagenslapper med solsikkekerner og blå birkes, så du kan lave dine egne lækre morgenstykker.

Opskriften giver 6 stk., men du kan nemt gange op til eks. det dobbelte, hvis du har brug for det.

Opskrift på skagenslapper

Skagenslapper - opskrift på hjemmebagte skagenslapper

John Hornbek
4.8 fra 11 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 15 minutter min
Tilb. tid: 20 minutter min
Hæve- og hviletid: 1 time t 15 minutter min
Samlet tid: 1 time t 50 minutter min
Her får du opskriften på skagenslapper, der er klassisk morgenbrød med bla. solsikkekerner i bunden og blå birkes på toppen.
Antal: 6 stk.
Ret: Brød
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 225 g manitoba hvedemel
  • 50 g durum mel
  • 5 g salt
  • 25 g kerneblanding
  • 6 g Optimax bageenzymer kan udelades
  • 11 g hvedesur kan udelades
  • 6 g tørgær
  • 165 ml vand svarende til 165 gram
  • blanding af Blå Birkes og Sesam til toppen
  • solsikkekerner til bunden

Fremgangsmåde

  1. Kom alle de tørre ingredienser i røreskålen. Bland det godt sammen og tilsæt vand.
  2. Dejen røres sammen på maskine på langsom hastighed til dejen er blank og smidig.
  3. Lad dejen hvile i 15 minutter i røreskålen.
  4. Tag dejen ud på bordet og stræk og fold den nogle gange.
  5. Rul dejen ud til en lang pølse.
  6. Kom solsikkekerner langs med pølsen. Løft pølsen over på solsikkekernerne og tryk nu pølsen lidt flad så kernerne samtidig sætter sig fast i bunden.
  7. Lad dejen hvile tildækket under plast i 15 minutter.
  8. Sprøjt på toppen med en vandforstøver. Drys en blanding af blå birkes og sesam på toppen.
  9. Med en dejskraber hakkes stykker ud af dejen - jeg laver 6 stk.
  10. Stykkerne placeres nu på din hul-bageplade eller på alm. bageplade.
  11. Nu skal dine skagenslapper hæves. Hæves på pladen under plastikkasse i 40 - 45 minutter.
  12. Bages i 17-20 minutter i opvarmet ovn (200 grader (varmluft) med damp i ovnen.
  13. Husk at lukke damp ud af ovnen 5-10 minutter før dine skagenslapper er færdigbagt.

Næringsindhold

Kalorier200kcal
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Tips

Dy færdigbagte skagenslapper køles af på en rist inden de nydes.

Se også opskriften på de klassiske rundstykker her.

Om John Hornbek

Se også disse opskrifter:

  • Manitoba flutes med eller uden brug af dampovn
  • Nemt morgenbrød - dejen laves aftenen før
  • Hjemmebagt rugbrød
  • Birkes - hvad er det? Og hvor sunde er de?
Om
John Hornbek

  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Barbara skriver

    marts 16, 2023 at 3:47 pm

    Kan man lave dejen dagen i forvejen?

    Svar
  2. Jan Kongstad skriver

    april 18, 2021 at 9:48 am

    Kære Holger
    hvad er forskellen på Optimax bageenzymer og Flutes Basis og evt. andre bageenzymer?
    Venlig hilsen
    Jan

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af koldthævet brød i gryde med surdej.
    Koldhævet brød i gryde med surdej (brød uden gær)
  • Billede med havregrynsbrød.
    Havregrynsbrød (nemt brød med havregryn og havreklid)
  • billede med pølsehorn bagt med fuldkornsmel
    Verdens bedste pølsehorn med fuldkorn
  • Billede af sandwichboller.
    Sandwichboller (lækre og nemme brød til sandwich)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

Du slipper for reklamer, kan gemme og printe opskrifter, og modtage vort populære nyhedsbrev.

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required